Zdravstveno postajo v Žireh bodo obnovili in energetsko sanirali. / Foto: Tanja Mlinar

Prostori za dodatne ambulante

Žirovske svetnike so na zadnji seji občinskega sveta seznanili z idejno zasnovo prenove zdravstvene postaje v Žireh, ki bo podlaga za pridobitev dokumentacije za gradbeno dovoljenje in izvedbenih projektov.

Žiri – S potrditvijo idejne zasnove na občinskem svetu bodo zdaj na občini nadaljevali pripravo projekta prenove in energetske sanacije žirovske zdravstvene postaje. S prenovo bodo v mansardi objekta pridobili dodatne prostore za zdravstveno dejavnost, zunanje dvigalo za potrebe vseh etaž objekta in sejno sobo s spremljajočimi prostori v delu stavbe nad lekarno. Predvidene so tudi rekonstrukcija in adaptacija nekaterih obstoječih prostorov ter celovita energetska sanacija stavbe. Po grobih ocenah naj bi bil celoten projekt vreden okrog 1,3 milijona evrov.

Projektant Primož Erznožnik je poudaril, da je streha tako na objektu zdravstvene postaje kot lekarne že močno dotrajana, zato je obnova nujna. "Ob prenovi strehe pa smo razmišljali, kako bi pridobili prostore še za dodatne ambulante, ki jih bomo potrebovali v Žireh." Zato so se odločili za ureditev doslej neizkoriščene mansarde, v kateri bodo tri nove ambulante. Med drugim bodo v mansardo iz pritličja preselili fizioterapijo, obenem pa bodo na voljo prostori za morebitne nove zdravstvene programe. V delu stavbe nad lekarno pa je predvidena sejna soba, v kateri bi potekala predavanja, izobraževanja, delavnice, tečaji in podobno v sklopu preventivnih dejavnosti zdravstvene postaje in delovanja prostovoljcev v Žireh, je razložil Erznožnik. "Tudi zunanji videz objekta bomo s prenovo uskladili z arhitekturo bližnjega zadružnega doma in novega doma starejših, s čimer bomo poenotili videz tega dela Žirov." Poskrbeli bodo še za energetsko sanacijo objekta, ki je bil zgrajen leta 1981, zato so predvsem okna že zelo dotrajana. Zamenjali bodo vsa okna in fasado ter uredili prezračevanje.

Župan Jože Stanonik je bil vesel potrditve idejne zasnove, saj je prepričan, da se vlaganje v zdravje vedno povrne. "Prepričan sem, da si vsi Žirovci želijo dodatnih programov za naše zdravje," je poudaril. Projekt bi bil po njegovih predvidevanjih lahko končan v dveh letih, če se ne bo kaj zapletlo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...