Matjaž Belšak ima dobrih 130 kilogramov, dvajset metrov je vlekel tovornjak, težak šestnajst ton. Na sliki tik pred ciljem.

Vlekli šestnajsttonski tovornjak

Vleka tovornjaka, mrtvi dvig, viking potisk nad glavo, nošenje uteži in nošenje vreče s peskom. To je pet disciplin, ki so dale najmočnejšega Slovenca. Prepričljivo je to znova Matjaž Belšak z Golega Brda.

Medvode – Tekmovanje za najmočnejšega Slovenca je v soboto v Medvode privabilo 15 tekmovalcev, od tega so bili trije iz tujine. Spodbujali so jih številni gledalci, ki so si prišli ogledat zanimivo dogajanje. Prvič je bilo v Medvodah – ne po naključju. Medvoščan je namreč že večkratni najmočnejši Slovenec Matjaž Belšak, ki je bil tokrat v dvojni vlogi: tekmovalca in organizatorja. Tekmovanje je bilo del festivala Medvode v gibanju.

Začelo se je z najbolj atraktivno disciplino, vleko 16 ton težkega tovornjaka. Na voljo so imeli eno minuto, povleči so ga morali za dvajset metrov. Belšak, ki ima dobrih sto trideset kilogramov, je bil edini, ki mu je to v celoti uspelo. Svojo moč je pokazal še v naslednjih štirih disciplinah: mrtvi dvig, viking potisk nad glavo, nošenje uteži in nošenje vreče s peskom. Naziv najmočnejši Slovenec 2022 je bil po napornih petih urah zanesljivo njegov. »Uspešno sem začel že prvo disciplino. Cesta ni bila povsem ravna, tako da so imeli tekmovalci težave, ni se izšlo idealno. Isti kamion smo že vlekli in so vsi lahko zaključili razdaljo. Naklon, čeprav minimalen, je zelo otežil disciplino. Bil sem edini, ki sem jo končal. Zelo pomembna je pravilna tehnika, pravilen položaj, da nič energije ne gre v prazno. Domače okolje mi je dalo še dodatnih moči,« je povedal Matjaž Belšak, ki prihaja z Golega Brda. To je bila zanj prva takšna tekma po operaciji. Pred enim letom so mu zamenjali desni kolk. »Priprave so se začele že po operaciji z rehabilitacijo, okrevanjem, delom s fizioterapevtom, treningi, vzpostavitvijo zdravega telesa ... Potem pa naprej. Bolj se je tekma bližala, bolj specifične so bile priprave. Po operaciji je to zame prva t. i. strongman tekma. Vmes sem nastopil na eni v polaganju rok. Naprej pa bomo videli, kako bo,« je dodal. Glede na premoč je pričakovati, da bo osvajanje naziva najmočnejši Slovenec nadaljeval, z ekipo pa se bo trudil še izboljšati nivo tega tekmovanja.

Za Belšakom sta se v konkurenci najmočnejši Slovenec zvrstila Tadej Kovačič in Tim Drenovec. Slednji je zmagovalec v kategoriji do 105 kilogramov, med tekmovalci do 24 let pa je slavil Niko Cartl. Belšak je bil najboljši tudi absolutno, kjer pa se mu je najbolj približal Avstrijec Peter Reinthaler, s katerim se zelo dobro poznata. Belšak je namreč njegov trener.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

oblačno
vlažnost: 63 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

16/29

torek

16/27

sreda

12/28

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 23. julij 2024

Kolesarski izlet v dolino Hrastnice

RAZSTAVE / Škofja Loka, 24. julij 2024

Razstava Martina Ramoveša

PRIREDITVE / Britof, 25. julij 2024

Na ogled predstave Čevljar Baron

OBVESTILA / Sv. Jošt nad Kranjem, 28. julij 2024

Romarska maša

IZLETI / Kranj, 1. avgust 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 06:47, 22. julij

Pričakoval bi, da bi analizo in expertizo Gorenjci, zgornji, spodnji, osrednji, skratka Kranjci. Tko se je pa ta vlada zatekla k Primorcem. ...

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 23:18, 20. julij

Jest se sploh čudim, kako nekomu pride na misel, bolnišnico v Radovljico. No, ideja je že nekaj let stara, tako, da kot se tu pravi, da novi...

Sprememba lastništva v Adrii Tehnika / 21:17, 19. julij

Ali smo Slovenci res tako slabi gospodarji, da moramo kar razprodajati naše firme? Upam, da se ne spomnijo in komu prodajo kar celo Slovenijo.

Sprostili bodo promet s traktorji / 21:14, 19. julij

Nimam nič proti, bi bilo pa lepo od kmetov, da bi, kadar nanosijo zemljo ali druge zadeve na cesto, da to tudi pospravijo za seboj.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 07:55, 19. julij

Ne more biti regijska bolnišnica v neki vasi. Samo Kranj je primerna lokacija. V Radovljici naj pustijo neokrnjeno naravo. Sicer bo župan sl...

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 22:29, 18. julij

Merker1 malo si preberi:
https://www.gorenjskiglas.si/article/20240321/PIS/240329945/1241/gorenjska-bolnisnica

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 14:19, 18. julij

Tako Radovljica kot Jesenice so za spodnji konec Gorenjske, ki je doslej nihče ni nič vprašal, pa bi moral, predaleč. Nihče se ne ukvarja s ...