Zanimiva razstava izdelkov in fotografij z naslovom Gozdno-lesna veriga bo v Sokolskem domu odprta še do konca tega tedna. / Foto: Gorazd Kavčič

Ustvarjalni in inovativni

Takšni so dijaki Šolskega centra Škofja Loka, ki so v Sokolskem domu pripravili zanimivo razstavo svojih izdelkov in fotografij, najustvarjalnejši pa so prejeli tudi nagrade.

Škofja Loka – Vsako leto sta vrhunec Tedna obrti in podjetništva na Loškem odprtje razstave in podelitev nagrad dijakom Šolskega centra Škofja Loka. Tudi letos je bilo tako. »Javnosti želimo pokazati, kaj naši mladi, ko zaključijo šolanje, znajo. Pa ne samo to. Pokazati želimo, kako so ponosni, da so s svojim delom dosegli to, kar danes lahko vidimo,« je ob odprtju razstave povedal direktor Šolskega centra Škofja Loka Martin Pivk, škofjeloški župan Tine Radinja pa je dodal, da je razstava tudi plod sodelovanja med lokalno skupnostjo, občani ter tistimi, ki skrbijo za gospodarstvo in podjetništvo. »Hvaležen sem vodstvu šole, učiteljicam in učiteljem ter mentorjem, ki vsako leto pripravijo dijake in dijakinje, da imajo kaj pokazati. Kar pokažejo, je navdušujoče in navdihujoče ter tudi garant za naprej, da bo obrtniški temelj kreativnosti in podjetništva, na katerem stoji naše mesto, ostal še dolgo,« je poudaril župan Radinja.

Zbrane na slovesnem dogodku je pozdravil tudi novi predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Marko Lotrič ter povedal, da je letos komisija ocenjevala kar trideset izdelkov dijakov srednje šole za strojništvo in šestnajst izdelkov dijakov srednje šole za lesarstvo, kar je rekord v vseh letih, odkar poteka ocenjevanje. »Navdušen sem nad vsemi in predvsem nad voljo mladih, da ustvarjajo,« je poudaril Marko Lotrič, ki je nato z Martinom Pivkom in Romanom Jenkom iz podjetja Tri Krone segel v roke nagrajencem.

Prvo mesto in petsto evrov si je med dijaki srednje šole za strojništvo z izdelkom CNC laserski rezalnik zaslužil Cene Trček, drugo mesto in tristo evrov je za hidravlično stiskalnico za odpadno embalažo prejel Andrej Prevodnik, tretje mesto in dvesto evrov pa je za predelavo štirikolesnika v gokart prejel Matija Zavrl. Prav posebno nagrado podjetja Tri Krone in dvesto evrov je za travniško brano prejel Jan Jančar.

Med dijaki srednje šole za lesarstvo je prvo nagrado in petsto evrov za mizo dobil Benjamin Kavčič, drugo mesto in tristo evrov si je za harmoniko zaslužil Andraž Vajngerl, tretje mesto in dvesto evrov pa je za biljard prejel Janez Dolenc.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

3/18

sobota

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, Cerklje, 24. september 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

IZLETI / Kranj, 24. september 2022

Lisca za feratarje in običajne pohodnike

PRIREDITVE / Bled, 24. september 2022

Mednarodno srečanje čarodejev na Bledu

PRIREDITVE / Cerklje, 24. september 2022

Beseda združuje

OBVESTILA / Cerklje, 24. september 2022

Preventivne meritve

IZLETI / Kranj, 24. september 2022

Po kanjonu Kokre

IZLETI / Možjanca, 24. september 2022

12. Pohod po Tovorni poti

OBVESTILA / Radovljica, 24. september 2022

Test hoje na dva kilometra

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...