Janez Žakelj je podžupanu Jožetu Stanoniku predal županske ključe.

Žakelj predal županske ključe

Na prvi izredni seji občinskega sveta Občine Žiri so se svetniki minuli četrtek seznanili s prenehanjem mandata dosedanjega župana in se strinjali, da se nadomestne volitve ne izvedejo, ampak bo funkcijo župana do rednih volitev opravljal podžupan Jože Stanonik.

Žiri – Župan Janez Žakelj je namreč 13. maja postal poslanec državnega zbora, zato mu je s tem dnem prenehala funkcija župana, saj sta omenjeni dve funkciji nezdružljivi. Po besedah direktorja občinske uprave Matije Podobnika je tudi občinska volilna komisija mnenja, da volitve niso smiselne, saj bi za izvedbo vseh postopkov potrebovali tri mesece, da bi potem dobili začasnega župana za dva meseca, mesec za tem pa se bodo že začele priprave na nove volitve. Tako so se tudi svetniki strinjali, da izvedba nadomestnih volitev ni smiselna in da za čas do rednih volitev funkcijo župana opravlja podžupan.

»Vesel sem, da lahko skoraj dvanajst let zaključim pozitivno, tudi zaradi vas,« je svetnike nagovoril Janez Žakelj in dodal, da je ponosen, da je bilo v Žireh v zadnjih dvanajstih letih sodelovanje živo. »Zahvaljujem se vam, da ste mi omogočili, da sem tri mandate vodil to občino brez koalicije in smo tvorno sodelovali.« Pojasnil je še, da je med različnimi funkcijami, ki jih je doslej opravljal, prav župansko opravljal najdlje. »Prej sem imel različne službe, pri nobeni nisem vztrajal tako dolgo.« Obljubil je, da se bo tudi kot poslanec trudil delati v dobro Žirov in obeh dolin, Poljanske in Selške. Na koncu je spomnil še na nekatere pomembne dosežke iz njegovega mandata. Že v prvem letu so dokončali že zastavljeni projekt čistilne naprave, največji projekt pa je bila nova športna dvorana, za katero je priznal, da mu je povzročila tudi največ sivih las. Spomnil je še, da ga je ob njegovem prevzemu vodenja občine v proračunu čakalo pol milijona evrov terjatev, danes pa imajo po končani največji naložbi v športno dvorano na računu 2,1 milijona evrov likvidnostnih sredstev. Med pomembnejšimi projekti je omenil še nov dom za starejše in začetek urejanja središča Žirov.

Županske ključe je nato predal podžupanu Jožetu Stanoniku, ki je ob tem poudaril, da si tudi sam želi voditi občino v sodelovanju z občinskimi svetniki, po volitvah pa bo ključe z veseljem predal nasledniku, saj nima ambicij kandidirati za župana na jesenskih volitvah. »Vodenje občine zame predstavlja velik izziv, saj sem imel v preteklosti zgolj izkušnje z delom v gospodarstvu, a sem delovanje občine podrobneje spoznal že kot podžupan. Z občinsko upravo bomo nadaljevali zastavljene projekte na podlagi sprejetega proračuna,« je še napovedal.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...