Cvetoča Golica / Foto: Miro Podgoršek

Med narcise ta konec tedna z brezplačnim avtobusom

Cesta v Planino pod Golico in Javorniški Rovt bo ta konec tedna zaprta za osebna vozila, na ogled narcis bodo obiskovalce vozili brezplačni avtobusi.

V času cvetenja narcis bo v Planini pod Golico potekalo več dogodkov, in sicer v soboto, 28. maja, Miss narcis, pohod po Stari rudni poti in vzdržljivostni tek 6 ur Španovega vrha. Prvo junijsko soboto pa pripravljajo prireditev Planica pod Golico.

Jesenice – V vaseh pod Golico narcise že cvetijo, za zdaj v nižjih predelih, Golica pa se bo v belo odela predvidoma konec meseca. Ker v maju vasi pod Golico obišče veliko obiskovalcev, bo Občina Jesenice tudi letos ob koncih tedna organizirala javni prevoz v Planino pod Golico in Javorniški Rovt. Že ta konec tedna (v soboto in nedeljo) bo tako cesta za osebna vozila v omenjeni vasi zaprta, zapore bodo sledile še 21. in 22. ter 28. in 29. maja. Obiskovalci bodo svoja vozila lahko brezplačno parkirali pred stavbo Občine Jesenice, zatem pa se z brezplačno izredno avtobusno linijo, ki bo med 7. in 17. uro vozila najmanj vsako polno uro, v bolj zasedenem času pa še pogosteje, zapeljali v Planino pod Golico in Javorniški Rovt. Avtobusi bodo ustavljali tudi na vseh avtobusnih postajališčih proti vasema.

Zapora bo veljala le v lepem vremenu, aktualne informacije in vozni red so objavljeni na spletni strani jesenice.si/mednarcisezbusom. S projektom Med narcise z busom na Občini Jesenice želijo zmanjšati promet v občutljivem okolju karavanških vasi in na ta način poskrbeti za trajnostno mobilnost.

Na Jesenice se obiskovalci lahko pripeljejo tudi z vlakom ali avtobusom in naprej z brezplačnim avtobusom. »Tako lahko obiskovalci od doma do narcisnih poljan pridejo, ne da bi zagnali svoj avto,« je povedal Klemen Klinar iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, ki Občini Jesenice pomaga pri izvedbi projekta.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...