Presenečenje za prvo stanovalko v Domu starejših SeneCura Žiri / Foto: arhiv SeneCure

V domu sprejeli prva stanovalca

Dom starejših občanov v Žireh je odprl vrata prvima stanovalcema – 96-letni domačinki in 87-letnemu domačinu.

Žiri – Po besedah poslovne direktorice SeneCure za Slovenijo Sande M. Gavranovič imajo za sprejem v dom ta čas 199 prošenj. Zato jo veseli, da so lahko sprejeli prva stanovalca, oba domačina iz Žirov. V domu je sicer po njenih besedah na voljo 60 postelj, od tega 42 postelj v enoposteljnih sobah in 18 postelj v devetih dvoposteljnih sobah.

Prva stanovalka se je za vstop v dom odločila, ker je ugotovila, da ni več sposobna sama skrbeti za vsa opravila, kot so kuhanje, pranje in pospravljanje, je pa še vedno samostojna in sama poskrbi za higieno, so njene besede navedli pri SeneCuri. Biva v enoposteljni sobi v drugem nadstropju s pogledom na bližnji grič, ker si je tako želela.

»V domu pričakujem predvsem prijaznost in varnost ter si želim počitek in mir. Dom in soba sta mi zelo všeč,« je še dejala.

Njen nekoliko mlajši sostanovalec pa se je v novi dom v Žireh preselil iz bolj oddaljenega doma za starejše, v katerem je bival doslej. Čeprav se težje giba, še vedno večino opravil zmore sam, so pojasnili pri SeneCuri. Tudi njegova soba je v drugem nadstropju in prav tako so lahko ugodili njegovi želji po pogledu na domski vrt.

»Sam dom in moja soba sta mi všeč, pričakujem pa varnost, domačnost, udobje in druženje. Svoj čas v domu si želim preživeti aktivno,« je poudaril.

V novem domu bo v prihod­nje v pritličju bivalo 12 stanovalcev z demenco, in sicer v desetih enoposteljnih sobah in eni dvoposteljni, pri čemer bodo imeli neposreden izhod na vrt.

V prvem in drugem nadstropju bodo lahko sprejeli v vsakem po 18 stanovalcev, ki bodo bivali v 24 enoposteljnih in šestih dvoposteljnih sobah. »V podstrešnem delu hiše bo predvidoma bivalo 12 stanovalcev, in sicer v osmih enoposteljnih in dveh dvoposteljnih sobah. Zmogljivosti, ki presegajo pridobljeno število koncesijskih postelj, bodo namenjene dnevnemu varstvu in vzpostavitvi sivih oziroma rdečih con,« je še dejala Sanda M. Gavranovič. V svoje vrste še vedno vabijo nove kadre, ki jim po njenih besedah ponujajo številne ugodnosti: višji regres, božičnico, nagrado ob zaposlitvi za deficitaren kader, plačilo dodatnega kolektivnega nezgodnega zavarovanja in po enem letu zaposlitve plačilo pokojninske premije, možnost fleksibilnega delovnika, dodatno izobraževanje ...

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...