Znani po podjetniški aktivnosti

Začel se je Teden obrti in podjetništva na Loškem, prav to območje pa je znano po izjemni podjetniški aktivnosti, ki jo odgovorni skušajo še okrepiti.

Škofja Loka – »Namen prireditve je promocija obrti in podjetništva. Zdi se nam prav, da se v tem tednu pokaže, kaj se na Loškem dela, kakšni so trendi in izzivi. Letos smo se odločili, da se posebej posvetimo tudi Železnikom, zato bomo obiskali podjetja v poslovni coni v Železnikih in tam pripravili pogovor o razvojnih možnostih. Prav se nam zdi, da poudarimo razvojne dileme, ki pestijo podjetnike in obrtnike,« je povedal direktor Razvojne agencije Sora Gašper Kleč.

Razvojna agencija Sora in Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka sta namreč organizatorici sedaj že tradicionalnega Tedna obrti in podjetništva na Loškem, ki se je s predstavitveno tiskovno konferenco začel včeraj in bo trajal do prihodnjega četrtka. V ponedeljek na Srednji lesarski šoli v Škofji Loki pripravljajo delavnico o podjetništvu za srednješolce, prav tako v ponedeljek pa bo na Radiu Sora ob 18. uri potekala okrogla miza o novi poslovni realnosti in izzivih za podjetja na Škofjeloškem. V torek ob 19. uri bo v Šolskem centru Škofja Loka v Podlubniku predavanje Kako biti v redu z Aljošo Bagolo, v sredo ob 18. uri pa bo v Sokolskem domu odprtje razstave in podelitev nagrad dijakom Šolskega centra Škofja Loka. V četrtek z začetkom ob 12. uri bo v poslovni coni v Železnikih srečanje z obrtniki in pogovor o razvojnih izzivih podjetništva na Škofjeloškem.

»Škofjeloško območje je znano po izjemni podjetniški aktivnosti, veliko je inovativnih podjetij, brezposelnosti pa skorajda ni. Prej lahko govorimo o pomanjkanju delavcev, predvsem manjka strokovnih tehničnih kadrov. Vseeno je dejstvo, da nismo imuni na globalne krize, zato je koristno, da se seznanimo z lokalno samooskrbo – pa naj gre za vire energentov ali delovno silo. Tudi drugih izzivov je kar nekaj, od cen vhodnih surovin do cen energentov, mi pa želimo ugotoviti, katere lahko rešimo skupaj,« je še dodal Gašper Kleč.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...