Listino o vzpostavitvi kotička v Škofji Loki so podpisali direktor podjetja Zeos Emil Šehić, župan Občine Škofja Loka Tine Radinja in direktor javnega podjetja Komunala Škofja Loka Primož Ržen. / Foto: Gorazd Kavčič

Stari aparati za nove lastnike

Tako v Kranju kot v Škofji Loki je od minule srede nov kotiček, kjer zbirajo še uporabne stare aparate. Zbrane aparate bodo pregledovali in delujoče predali novim lastnikom.

Škofja Loka, Kranj – Eden najboljših načinov za zmanjševanje količine odpadkov je ponovna uporaba izdelkov. Ni nujno, da je tisto, česar ne potrebujemo več, odpadek. Lahko je priložnost, da izdelek, tak kot je ali pa z nekaj popravili, uporabi nekdo drug.

To je bilo tudi glavno vodilo za vzpostavitev t. i. kotička za oddajo aparatov v ponovno uporabo, ki je od minule srede naprej pri upravni stavbi Komunale Škofja Loka na Kidričevi cesti.

»Z velikim veseljem smo se odzvali na pobudo podjetja Zeos za širitev mreže zbiralnic. V Škofji Loki imamo že enajst zbiralnic, kjer se oddaja predvsem nedelujoča oprema, ta zbiralnica pa pomeni, da sledimo ciljem strategije družbe s čim manj odpadkov. Občani bodo lahko oddajali tudi delujoče aparate. Še vedno pa ostaja možnost, da jih oddajajo tudi v zbirnem centru Draga,« je ob simboličnem odprtju kotička poudaril direktor Komunale Škofja Loka Primož Ržen, Škofjeloški župan Tine Radinja pa je dodal, da je projekt Loško je ekološko večplasten, skrb za zmanjševanje odpadkov in ponovno uporabo pa je njegov pomemben del. »Upam in verjamem, da bo ta kotiček kmalu nadgrajen s centrom ponovne uporabe, kjer bodo imeli naše občanke in občani priložnost prinesti mnoge druge uporabne stvari, ne zgolj elektronske opreme,« je poudaril župan Radinja.

Sicer pa bo jutri, v soboto, na parkirišču nekdanje vojašnice v Škofji Loki med 9. in 13. uro potekal Eko dan. Na ogled bo kar nekaj možnosti, kako lahko na preprost način naredimo tudi nekaj dobrega za okolje in posledično nas same.

V Kranju so Zeos e-kotiček v sodelovanju s Komunalo Kranj, Fundacijo Vincenca Drakslerja in občin Kranj, Šenčur, Naklo, Preddvor in Jezersko odprli v Zbirnem centru Zarica, kmalu pa bodo e-kotiček odprli še v Zbirnem centru Šenčur. Ob tem so napovedali, da bo med 16. in 27. majem v vseh zbirnih centrih Komunale Kranj potekala zbiralna akcija še delujočih elektronskih aparatov, prvih sto občanov bo prejelo tudi simbolično nagrado. Oddane aparate bodo pregledali, servisirali in prodali naprej v socialnem podjetju Fundacija Vincenca Drakslerja. Prodaja bo potekala v njihovih prostorih v Pristavi in na spletni strani Zeos, je napovedala predsednica uprave fundacije Nada Bogataj Kržan.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...