Veliko zanimanja je bilo za novo ponudbo izposoje koles eKOLOka, ki bo v Škofji Loki zaživela še ta mesec.

Na sejmu tudi novost eKOLOka

Škofja Loka se vključuje v sistem Gorenjska.bike, nova kolesa iz skorajšnje ponudbe izposoje koles eKOLOka pa si je bilo moč ogledati minulo soboto na kolesarskem sejmu.

Uporabnik si bo lahko na eni izmed postaj v Škofji Loki izposodil navadno ali električno kolo in ga uporabil za vožnjo po mestu ali pa se odpeljal po Gorenjski.

Škofja Loka – Kljub malce bolj kislemu vremenu je bilo v nekdanji vojašnici v Škofji Loki v soboto živahno že od jutranjih ur, saj je Treking klub Škofja Loka pripravil tradicionalni kolesarski sejem. Na prvem mestu je bilo seveda trgovanje z rabljenimi kolesi, nekateri so prišli tudi po pomoč na hitri servis koles, vsi pa so lahko dobili koristne informacije o projektu Kolesarska veriga na podeželju in si ogledali električna kolesa, tudi najnovejša, ki jih bo že ta mesec ponujal sistem eKOLOka.

»Naš klub obstaja že od leta 1995, članov pa nas je trenutno 42. Sejem rabljene kolesarske opreme in koles tradicionalno prirejamo prvo soboto v maju. Prodajalci povedo ceno kolesa, mi ga ocenimo in damo v komisijsko prodajo. Prireditev pripravljamo skupaj z Bokal Sportom, ki nudi tudi servisiranje koles, manjše servisiranje pa nudimo sami. Letos sodelujemo tudi z Razvojno agencijo Sora, kjer se skupaj z občino pripravljajo na vzpostavitev sistema izposoje koles,« je povedal predsednik Treking kluba Škofja Loka Lado Kržišnik, ki je bil zadovoljen tudi z obiskom, saj so Ločani znani kot zagnani kolesarji.

Veliko zanimanja je bilo zlasti za prodajo in nakup koles za mlade, ob sejmu pa so predstavili tudi varno kolesarjenje za starejše in električna kolesa.

»Ob sejmu je tokrat poseben poudarek namenjen predstavitvi projekta Kolesarska veriga na podeželju. Gre za sistem, v katerem občine in lokalne akcijske skupine (LAS) postavljajo sisteme za izposojo koles. Eden izmed njih bo postavljen tudi v škofjeloški občini, kjer bo osem postaj za izposojo koles, postavljene pa bodo na različnih koncih. Sistem bo sinhroniziran z različnimi gorenjskimi občinami, tako se bo lahko uporabnik s kolesom peljal tudi v Kranj in proti Jesenicam. Ime sistema je eKOLOa in upamo, da bo dobro zaživel,« je povedal direktor Razvojne agencije Sora Gašper Kleč.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...