Bojan Veselinovič / Foto: Tina Dokl

Za direktorja izbran Veselinovič

Nekdanjega direktorja Slovenske tiskovne agencije Bojana Veselinoviča so za novega direktorja kranjske mestne uprave izbrali med sedmimi prijavljenimi kandidati.

Kranj – Za novega direktorja mestne uprave Mestne občine Kranj je bil izbran Bojan Veselinovič, so potrdili na Mestni občini Kranj. Na razpis, s katerim so po odhodu Bora Rozmana konec marca iskali novega direktorja mestne uprave, se je sicer prijavilo sedem kandidatk in kandidatov. Med njimi je natečajna komisija izbrala nekdanjega direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA), ki je »v fazi razgovora na podlagi postavljenih kriterijev dosegel najvišje število točk«, kot so pojasnili na občini.

Veselinovič bo na mesto direktorja mestne uprave imenovan najpozneje v osmih dneh po dokončnosti sklepa komisije, v še nadaljnjih osmih dneh pa mu bo ponujena sklenitev pogodbe o zaposlitvi za določen čas, so razložili v kabinetu župana. Sklepe o (ne)izbiri so sicer s Slovenskega trga 1 kandidatom poslali že 25. aprila, dokončni pa bodo postali s potekom roka za vložitev pritožbe. Ta poteče v osmih dneh od vročitve sklepa, neizbrani kandidati pa lahko zoper sklep komisije sprožijo tudi upravni spor. Ali se je kateri od neizbranih kandidatov pritožil oziroma se je odločil za sodno izpodbijanje sklepa komisije, nismo izvedeli.

Bojan Veselinovič prihaja iz Tržiča, nazadnje pa je bil direktor STA. Septembra lani je z mesta odstopil, potem ko niso bili uspešni pogovori z direktorjem urada vlade za komuniciranje Urošem Urbanijo glede plačila za opravljanje javne službe za leto 2021. STA je namreč skoraj leto dni javno službo opravljala brezplačno. »Ne morem in nočem pristati na pogoje, s katerimi predstavnik vlade izsiljuje plačilo za javno službo, ki jo Slovenska tiskovna agencija oprav­lja brezplačno zdaj že 273. dan,« je tedaj Veselinovič zapisal v izjavi za javnost.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...