Donirana defibrilatorja so tudi uradno prevzeli. Na fotografiji (z leve): predsednik KS Podblica Andraž Potočnik, kolesar Matej Mohorič in poveljnik PGD Podblica Primož Vidic. / Foto: Gorazd Kavčič

Mohorič doniral defibrilatorja

Kolesar Matej Mohorič je z donacijo dveh avtomatskih zunanjih defibrilatorjev pokazal, da kljub velikim športnim uspehom ni pozabil na domače okolje. Namestili so ju na Jamniku in v Nemiljah.

Nemilje – V krajevni skupnosti Podblica so se pred časom razveselili odločitve enega najboljših slovenskih kolesarjev Mateja Mohoriča, da jim donira okoli 3800 evrov za nakup dveh avtomatskih zunanjih defibrilatorjev z ogrevanima omaricama za splošno rabo.

Že marca so ju namestili na Jamniku (Pri Urbanovcu) in v Nemiljah (gostišče Na razpokah), trenutni Mohoričev odmor od kolesarskih dirk pa so minuli petek izkoristili še za uradni prevzem aparatov.

»Naše vasi Njivica, Nemilje, Podblica in Jamnik so precej oddaljene od Kranja, tako da reševalno vozilo do najbližje Njivice potrebuje približno deset minut, do najbolj oddaljenega Jamnika pa okoli dvajset minut vožnje. Oseba s srčnim zastojem ima zato v naših krajih precej majhno verjetnost preživetja. Z namestitvijo dveh zunanjih defibrilatorjev pa se je ta precej povečala,« je ob tej priložnosti povedal Mohoričev prijatelj in poveljnik PGD Podblica Primož Vidic. Kot je dodal, v vrstah podbelških gasilcev od leta 2016 deluje tudi ekipa prvih posredovalcev, ki uporablja svoj mobilni defibrilator, a bodo tudi tega letos poleti po koncu obnove gasilskega doma v Podblici namestili na njegovo pročelje in ga namenili splošni rabi.

»Ponosen sem, da prihajam iz teh krajev, in se mi zdi prav, da zdaj, ko mi je v življenju uspelo, nekaj tudi vrnem širši lokalni skupnosti. Sprva sem nameraval dati donacijo Zdravstvenemu domu Kranj, a mi je nato njegova direktorica Lili Žagar namignila, da bi sredstva potrebovali tudi prvi posredovalci v Podblici. Tako sem se obrnil na Primoža in skupaj sva se odločila za nakup dveh defibrilatorjev,« je pojasnil trenutno peti kolesar na svetu, ki je pred štirimi leti z donacijo pomagal tudi pri nakupu gasilskega kombija v rodni Podblici. »Upam, da noben defibrilator ne bo nikoli služil svojemu namenu, če pa že bo, pa upam, da bo rešil življenje tistemu, ki ga bo potreboval,« je še poudaril Mohorič in dodal, da se je marca ob težavah s srcem njegovega moštvenega kolega, italijanskega kolesarja Sonnyja Colbrellija, tudi sam prepričal o koristnosti defibrilatorja.

Za donacijo se je v imenu krajanov zahvalil predsednik KS Podblica Andraž Potočnik. »Mateju se zahvaljujemo za lepo gesto in srčnost. Take stvari so lahko zgled tudi drugim. V življenju uspe le nekaterim, med njimi pa je zelo malo takih, ki prepoznajo tudi potrebe širše skupnosti. Zato smo še bolj veseli, da se je Matej na tak način spomnil rojstnega kraja,« je dejal Potočnik in ob tej priložnosti Mateju, ki v teh dneh pričakuje rojstvo drugega otroka, podaril plenice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...