Na deževno soboto udeleženci priložnostne slovesnosti ob odprtju nove trim steze žal niso mogli preizkusiti, kot je bilo načrtovano. Dogodek so zaznamovali le s skupinsko fotografijo na vstopni točki, na kateri so tudi (z leve) Avguštin Mencinger, župan Ciril Globočnik in direktorica Zdravstvenega doma Radovljica Maja Petrovič Šteblaj.

Nova trim steza na Obli gorici

Na šestih telovadnih točkah, postavljenih na stezi, ki je speljana po znameniti radovljiški vzpetini Obla gorica, je mogoče izvesti raznolike vaje za moč, ravnotežje, ogrevanje in raztezanje ter vaje, prilagojene starostnikom. Bližnji zdravstveni dom bo v juniju organiziral vodeno vadbo.

Nova trim steza obsega šest telovadnih točk, na katerih je mogoče izvesti več kot osemdeset različnih vaj za moč, ravnotežje, ogrevanje in raztezanje ter vaj, prilagojenih starostnikom.

Radovljica – V Radovljici so v soboto tudi uradno odprli novo trim stezo, ki so jo v okviru participativnega proračuna uredili na Obli gorici, z gozdom porasli vzpetini nad radovljiškim bazenom.

Nova trim steza obsega šest telovadnih točk, na katerih je mogoče izvesti več kot osemdeset različnih vaj za moč, ravnotežje, ogrevanje in raztezanje ter vaj, prilagojenih starostnikom. Kot je poudaril Anže Kosmač, kineziolog iz radovljiškega zdravstvenega doma, so vaje primerne za vse, ne glede na spol, starost, predznanje in telesno pripravljenost. Vse točke so opremljene s tablami z opisi vaj in QR kodami za dostop do filmov, ki prikazujejo pravilno izvedbo.

Projekt ureditve trim steze je bil z naslovom Telovadba v gozdu izglasovan v okviru participativnega proračuna, so pojasnili na radovljiški občinski upravi. Predlagatelj Aljoša Špindler je v opisu projekta navedel, da je Obla gorica primeren in neizkoriščen javni prostor, ki bi ga obogatili s krožno telovadno stezo tako, da bi se območje geografsko in po namembnosti priključilo ostalim športno-rekreativnim objektom v okolici. Za opremo steze je poskrbela občina, za njeno umestitev na Oblo gorico pa je bilo pridobljeno tudi naravovarstveno soglasje.

»Izvedba trim steze me je res navdušila,« je na odprtju povedal upokojeni zdravnik Avguštin Mencinger, podpisan tudi kot sopredlagatelj projekta. »S soprogo sva jo že nekajkrat preizkusila, skupaj s postankom na najvišji točki, kjer posediva in uživava v razgledu, nama običajno vzame kakšno uro. Si pa želim, da bi okoli Oble gorice uredili še krožno pešpot z označenimi razdaljami. Tako bi poskrbeli še za aerobno gibanje, ki je dobro za naše srce.«

Zdravstveni dom Radov­ljica bo stezo vključil v svoje zdravstvenovzgojne programe in na njej organiziral tudi redno vodeno vadbo za starejše. Do poletja bo to predvidoma v petek, 3. junija, in v petek, 17. junija, obakrat ob 9. uri.

Direktorica zdravstvenega doma Maja Petrovič Šteblaj je ob tem izrazila zadovoljstvo ob dejstvu, da je na območju občine Radovljica veliko infrastrukture, ki občanom omogoča, da so telesno aktivni. »Telesna aktivnost pomeni tudi način zdravljenja kroničnih bolezni, steza, kakršno so uredili na Obli gorici, je zato zelo dobrodošla v skupnosti,« je povedala in ob tem opozorila, da je treba orodja uporabljati pazljivo, v skladu s posameznikovimi sposobnostmi in tudi vremenskimi razmerami. »Varno, po svojih zmožnostih in postopno. To bo največji prispevek k našemu zdravju.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...