Stari hotel Zlatorog so prejšnji teden podrli, sledi še rušenje depandanse in vile, nato pa bo v Ukancu začel nastajati nov hotelski kompleks.

Legendarnega Zlatoroga ni več

Na njegovem mestu bo, če bodo razmere dopuščale, že v dobrem letu in pol zrastel nov hotelski kompleks, sestavljen iz šestih stavb, kjer bo največji poudarek na kongresnem in velneškem turizmu. Investitor želi, da območje ostane mirno.

Investitor pričakuje, da bodo gradbeno dovoljenje za novi Zlatorog pridobili že v kratkem, saj so vsi soglasodajalci že podali pozitivna mnenja, pri snovanju novega hotelskega kompleksa v Ukancu pa so morali skleniti kar nekaj kompromisov.

Ukanc – Prejšnji teden so dokončno porušili legendarni bohinjski hotel Zlatorog. Tik pred drugo svetovno vojno so ga zgradili na mestu, kjer je nekaj desetletij prej že stal leseni hotel. Konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja so ga obnovili, nato pa zadnja desetletja pustili propadati, dokler ga pred tremi leti ni skupaj s še nekaterimi drugimi hoteli v Bohinju kupil eden najbogatejših Slovencev Damian Merlak. Kot je povedal Jure Repanšek, direktor družbe Alpinia, ki upravlja Merlakove bohinjske hotele, so se rušenja starih objektov lotili po pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj in načrtovali, da investicijo zaključijo v dobrem letu in pol, kar bi pomenilo, da bi bil novi hotel postavljen še pred koncem prihodnjega leta.

A se sedaj, ugotavlja Repanšek, tako kot vsi investitorji srečujejo z visokimi cenami in nenehno spreminjajočimi se razmerami v gradbeništvu. Zato so projekt razdelili na dve fazi, na rušitvena in gradbena dela, gradbince pa bodo najemali sproti.

Kot je povedal Repanšek, pričakujejo, da bodo gradbeno dovoljenje za novi Zlatorog pridobili že v kratkem, saj so vsi soglasodajalci že podali pozitivna mnenja, pri snovanju novega hotelskega kompleksa v Ukancu pa so morali skleniti kar nekaj kompromisov. Najprej pri številu kapacitet; novi hotel, sestavljen iz šestih manjših objektov, jih bo tako imel okoli sto.

Prav tako so bili omejeni z dovoljeno višino objektov, zaradi česar so morali del hotelske infrastrukture, v osnovi načrtovane v slemenih objektov, urediti v kleti, kjer bo tudi večina parkirnih prostorov, kar je bilo zaradi poplavno nevarnega območja posebno zahtevno.

Kot je napovedal Repanšek, bodo v novem Zlatorogu namenili velik poudarek kongresnemu in velneškemu turizmu. »To območje je res mirno in želimo, da takšno tudi ostane,« je poudaril.

Z načrti in dejanji investitorja so zelo zadovoljni tudi v lokalni skupnosti. »Vesel sem, da se stari hotel ruši, saj je to znak, da bo tu nastal nov hotel,« je poudaril bohinjski župan Jože Sodja. Nad uresničevanjem zamisli novih lastnikov štirih bohinjskih hotelov je navdušen tudi direktor Turizma Bohinj Klemen Langus. »Pokazali so pravi odnos do Bohinja, turizem pa si želijo razvijati skupaj z lokalno skupnostjo, tako da uresničujejo njeno vizijo in prisluhnejo njenim potrebam.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...