Smučišče na Starem vrhu naj bi z novo organiziranostjo znova dobilo zagon, čaka pa ga tudi posodobitev. / Foto: Gorazd Kavčič

Za smučišče na Starem vrhu bodo ustanovili zavod

Občini Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane ter Smučarska zveza Slovenije so februarja podpisale dogovor o medsebojnem sodelovanju glede smučišča Stari vrh, sedaj pa so se dogovorile, da bodo skupaj ustanovile zavod, v katerem bodo imele aktivno vlogo vse tri soustanoviteljice.

Škofja Loka – »Občini Gorenja vas - Poljane in Škofja Loka sta se o prihodnosti Starega vrha pogovarjali več kot dve leti. Bilo je več poskusov poiskati partnerja, ki bi naše smučišče glede razvoja popeljal naprej in mu omogočil stabilno prihodnosti. Želimo si, da bi se na Starem vrhu še smučalo, in verjamemo, da smo v Smučarski zvezi Slovenije našli partnerja, ki bo to primarno dejavnost razvijal še naprej,« je na četrtkovi seji škofjeloškega občinskega sveta povedal loški župan Tine Radinja ter dodal, da so se s pismom o nameri najprej dogovorili o postopnih korakih skupnega upravljanja smučišča.

»Eden naših prvih korakov je, da ustanovimo zavod, katerega ustanovitelji bomo obe občini in Smučarska zveza Slovenije, zavod pa bo upravljal naše občinsko premoženje, ki ga imamo danes v STC Stari vrh. Verjamem, da bodo na ta način, z novo organizacijsko obliko, priložnosti za Stari vrh večje, kot so danes,« je pojasnil župan Radinja in dodal, da ima ustanovitev zavoda več prednosti pri upravljanju.

Četrtkove seje občinskega sveta se je v imenu Smučarske zveze Slovenije (SZS) udeležil tudi Luka Vrančič in pojasnil, da SZS združuje nekaj manj kot tristo smučarskih klubov iz sedmih različnih panog.

»Skupaj imamo koli šest tisoč članov, v klubih pa nas je okoli petdeset tisoč,« je povedal Vrančič in poudaril zlasti uspehe smučarskih skakalk in skakalcev, saj imajo organiziran sistem treningov in šolanja, ki zelo dobro deluje. »V Kranju imamo panožni nordijski center, smo tudi lastniki tekaškega centra na Pokljuki, ki ga s pridom uporabljajo naše panoge, zlasti tek na smučeh in biatlon. Za panoge alpsko smučanje, deskanje, telemark in smučanje prostega sloga povsod gostujemo, zato smo morda tudi nekaj manj uspešni. Zato je interes SZS, da stopimo skupaj z obema občinama,« je pojasnil Luka Vrančič in dodal, da je njihov interes poleg vrhunskega športa tudi popularizacija in množičnost vseh njihovih športov, tudi smučanja.

S predlaganim aktom o ustanovitvi, s katerim se bo ustanovil Zavod STC Stari vrh, smučarsko-turistični center, so se soglasno strinjali tudi škofjeloški občinski svetniki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

3/18

sobota

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, Cerklje, 24. september 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

IZLETI / Kranj, 24. september 2022

Lisca za feratarje in običajne pohodnike

PRIREDITVE / Bled, 24. september 2022

Mednarodno srečanje čarodejev na Bledu

PRIREDITVE / Cerklje, 24. september 2022

Beseda združuje

OBVESTILA / Cerklje, 24. september 2022

Preventivne meritve

IZLETI / Kranj, 24. september 2022

Po kanjonu Kokre

IZLETI / Možjanca, 24. september 2022

12. Pohod po Tovorni poti

OBVESTILA / Radovljica, 24. september 2022

Test hoje na dva kilometra

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...