Nataša Mikelj, do lani direktorica zavoda Turizem in kultura Radovljica, zadaj pa lastnica čokoladnice Radolška čokolada, od koder prihaja tudi zmagovalni praline letošnjega festivala, v. d. direktorice zavoda za turizem Kaja Beton in Blanka Grašič, ki je tudi letos poskrbela za bogat in pester spremljevalni program festivala. / Foto: Tina Dokl

Festival čokolade se vrača v mesto

Dvodnevno dogajanje bo zgoščeno v radovljiškem Grajskem parku, v mestnem jedru bo na voljo razširjena ponudba radovljiške kulinarike, odprta bodo tudi vrata muzejev, delavnic in galerij.

Radovljica – Po dveh letih premora se konec tedna v Radovljico spet vrača priljubljeni Festival čokolade. Dvodnevna prireditev tudi letos prinaša veliko sladkih okusov in dogodivščin, zagotavlja organizator, zavod Turizem in kultura Radov­ljica.

»Dogajanje bo tokrat zgoščeno v baročnem parku, v mestnem jedru bo na voljo razširjena ponudba radovljiške kulinarike, mestni ponudniki kulturnih doživetij pa bodo odprli vrata muzejev, delavnic, galerij ter tako dodali kamenček v mozaik pestrega dogajanja,« je pojasnila vršilka dolžnosti direktorice zavoda Kaja Beton.

Ponudbo bo tokrat predstavilo dvajset čokoladnic iz Slovenije, Hrvaške in Italije, med njimi je tudi nekaj povsem novih imen. Od domačih, radovljiških, se bosta predstavili dve: Radolška čokolada in Molinet.

»Zaradi zmanjšanja prizorišča, ki bo letos le v parku, smo se še bolj zavezali rdeči niti – čokoladnicam, kar pomeni, da v parku ponudbe drugih slaščic ne bo, bo pa poleg čokoladne ponudbe na voljo tudi lokalna ulična prehrana ter seveda pijača. Ulično prehrano bosta na prizorišču pripravila Hiša Linhart pod vodstvom Uroša Štefelina ter Gostišče Draga pod vodstvom Aleša Tavčarja,« je še pojasnila Betonova.

Festivalu se tudi tokrat pridružuje leška Gorenjka: letošnja čokolada velikanka, ki jo bodo razdrobili in razdelili v soboto opoldne, bo težka kar sto kilogramov, saj ta najstarejša tovarna čokolade pri nas prav letošnjem letu praznuje stoletnico delovanja.

Organizatorji sicer obljubljajo bogat spremljevalni program za vse generacije, v katerega so vključili tako pestro glasbeno ponudbo uveljavljenih izvajalcev, kot so Batista Cadillac, Trkaj in Ansambel Saša Avsenika, zabavo z Boštjanom Gorencem - Pižamo, Impro KUD Kiks in skupino Čupakabra kot Pihalni orkester Lesce in Orkester Glasbene šole Radovljica ter številne druge.

Vstop na prizorišče bo omogočen s festivalsko vstopnico, za mlade do 18. leta pa je vstop brezplačen. Cena vstopnice je pet evrov, za degustacijsko polo s štirimi kuponi, ki jo bo mogoče kupiti na prizorišču, bo treba odšteti tri evre.

Da bi zmanjšali količino odpadkov, uvajajo povratne kozarce za napitke. V Radovljici bo za obiskovalce festivala na voljo več urejenih brezplačnih parkirnih površin. Organizatorji obiskovalce kljub temu spodbujajo k uporabi javnega prevoza.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

OBVESTILA / Kranj, 7. julij 2022

Srečanje gorenjskih upokojencev

IZLETI / Kranj, 9. julij 2022

Izlet v neznano

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Zaznamovali četrt stoletja veteranske organizacije / 19:34, 26. junij

Ah ja. Šurc in samostojna Slovenija. Dva pojma, ki strižeta za kar nekaj kilometrov.

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!

Od danes goriva spet dražja / 09:39, 21. junij

Slovenci smo cigani, to je znano. Ampak, da so nekateri tako pokvarjeni, da gredo zapret bencinske zaradi par milijončkov in pokazat na tiso...

Ni šlo za ugrabitev / 15:17, 20. junij

Čudna potegavščina. Občan je ravnal pravilno in pohvalno, kako naj pa ve kakšne neumnosti si nekateri izmišljajo.