Poslanski kandidati Slovenske demokratske stranke (SDS) v volilni enoti Kranj so se v petek predstavili na Bledu.

Za nadaljevanje razvoja

Kandidate, ki se bodo na prihajajočih državnozborskih volitvah v volilni enoti Kranj potegovali za mesto v državnem zboru, je predstavila tudi Slovenska demokratska stranka (SDS). Posebno pozornost posvečajo ohranjanju vrednot in nadaljevanju razvoja, kot ga je zastavila trenutna vlada.

Bled – Irena Pfeifer (Jesenice 1) se bo kot poslanka zavzemala za projekte, kot so obvoznica v Vrbi, pločnik do Rodin v občini Žirovnica ter prenova srednje šole in nadgradnja železniške postaje na Jesenicah. Bogomir Vnučec (Radovljica 1), aktualni državni svetnik, je poudaril pridobitev gradbenega dovoljenja za južno blejsko obvoznico, kar šteje kot enega večjih uspehov trenutne vlade, kot tudi nedavno uvrstitev gorenjske regijske bolnišnice v načrt razvojnih programov.

Mark Toplak (Radovljica 2), direktor Splošne bolnišnice Jesenice, je opozoril na podhranjenost Gorenjske na področju bolnišnične oskrbe. Da bi realizirali načrtovano gradnjo nove regijske bolnišnice, vlada pod vodstvom SDS potrebuje vsaj še en mandat, je prepričan.

Nataša Jenkole (Kranj 1) se bo zavzemala za nadaljnjo rast blaginje ter za ohranjanje temeljnih vrednot, na katerih je bila ustanovljena Slovenija, Bojan Homan (Kranj 2) pa želi Slovenijo, ki se razvija po evropskih vrednotah.

Tudi aktualni poslanec Branko Grims (Kranj 3) se zavzema nadaljevanje razvoja, kakršnega je zastavila trenutna vlada. »Kandidiram zato, da bi živeli v varni Sloveniji, v kateri bi lahko ohranili svojo identiteto, kulturo in državo blaginje, okrepili podjetništvo, odprli nova delovna mesta in sprostili razvojni potencial.«

»Vrednote, ki jih zastopa SDS, tudi sama živim, zato jih kot poslanka želim širiti med ljudmi,« je poudarila Lucija Zalokar (Tržič), ki se bo posebej zavzemala tudi za naravne danosti Tržiča.

Andrej Hoivik (Škofja Loka 1) si bo prizadeval za mlade, energetsko in prehransko samooskrbo ter mir in varnost, na lokalnem nivoju pa za nov zdravstveni dom v Škofji Loki, navezavo na avtocestni križ ter obnovo starološkega gradu. Žan Mahnič (Škofja Loka 2), državni sekretar, poudarja protipoplavno varnost v Železnikih, cesto od Podlubnika do Praprotna, drugo fazo žirovske obvoznice in projekte, kot je kulturni center v poljanski dolini ter cesta med Gorenjo vasjo in Hotavljami.

Nežka Poljanšek (Kamnik) se bo zavzemala za nadaljevanje vlaganja v občini Kamnik, za pravično oskrbo starejših, za mlade ter za naložbe v turizem ob nujnem spoštovanju slovenskega kmeta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

OBVESTILA / Kranj, 7. julij 2022

Srečanje gorenjskih upokojencev

IZLETI / Kranj, 9. julij 2022

Izlet v neznano

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!

Od danes goriva spet dražja / 09:39, 21. junij

Slovenci smo cigani, to je znano. Ampak, da so nekateri tako pokvarjeni, da gredo zapret bencinske zaradi par milijončkov in pokazat na tiso...

Ni šlo za ugrabitev / 15:17, 20. junij

Čudna potegavščina. Občan je ravnal pravilno in pohvalno, kako naj pa ve kakšne neumnosti si nekateri izmišljajo.

K lahki hrani sodi lahka voda / 15:15, 20. junij

K lahki hrani spada primerno vino. Ne v potokih, ampak kozarček za boljši apetit.