Gradnja se bo, ko bo gradbeno dovoljenje pravnomočno, začela z ureditvijo krožišča na Betinskem klancu. Hišo, ki je stala na mestu, kjer bo novo krožišče, so podrli že lani. Sledila bo galerija do predora, nato predor in kot zadnja faza še navezava do Pristave.

Gradbeno dovoljenje za obvoznico

Radovljiška upravna enota je v začetku tedna izdala gradbeno dovoljenje za prvo fazo gradnje južne blejske obvoznice. Dovoljenje še ni pravnomočno; ko bo, bo že izbrani izvajalec začel graditi krožišče na Betinskem klancu.

Bled – Upravna enota (UE) Radovljica je izdala gradbeno dovoljenje za prvo fazo blejske obvoznice. Dovoljenje je ministrstvo za infrastrukturo sicer pričakovalo že konec lanskega leta, a vloga do prejšnjega tedna, ko je investitor predložil še zadnje potrebno mnenje, ni bila popolna.

Gradnja južne obvoznice bo tako lahko stekla takoj, ko bo gradbeno dovoljenje pravnomočno, to pa je v osmih dneh od vročitve odločbe vsem strankam, če v tem času ne bo pritožbe.

Prva faza blejske obvoznice obsega rekonstrukcijo krajšega odseka regionalne ceste Lesce–Bled z ureditvijo križišča na Betinu. V sklopu del so predvideni novogradnja spiralnega dvopasovnega krožnega križišča, premostitveni objekt z regulacijo potoka Rečica, podhod za pešce in kolesarje pod krožiščem, protihrupna zaščita ter komunalna in krajinska ureditev. Že pred časom izbrani izvajalec Gorenjska gradbena družba, ki bo glede na ponudbo dela izvedla za 6,4 milijona evrov, mora dela končati v 19 mesecih od uvedbe v delo.

Celotna južna razbremenilna cesta bo sicer dolga dobre tri kilometre, z njo pa bo vzpostavljena dobra cestna povezava med krožiščem na Betinskem klancu in priključkom na obstoječo regionalno cesto za Pristavo na koncu Bleda v smeri proti Bohinju. Vrednost projekta je ocenjena na 27 milijonov evrov.

Na Občini Bled izdaje gradbenega dovoljenja za zdaj še ne komentirajo, čakajo namreč še na pravnomočnost izdanega dovoljenja. Kot je že pred časom poudaril župan Janez Fajfar, južno razbremenilno cesto že dolgo težko pričakujejo, saj bo vplivala na občutno zmanjšanje števila vozil v središču Bleda, umik tovornih vozil iz središča in jezerske sklede, večjo varnost v prometu, večjo ekološko varnost tega izjemno občutljivega prostora ter priložnost na razvoj. Izgradnja obvoznice jim bo omogočila tudi dokončno obnovo kanalizacijskega sistema na Ljubljanski cesti, domačinom pa z umiritvijo prometa bistveno dvignila kakovost bivanja.

Na občini se zavedajo, da se gradnja utegne začeti prav v času poletne turistične sezone, ko so prometne obremenitve že sicer zelo velike in povzročajo vsakodnevne zastoje na odseku med Bledom in avtocesto. Vendar se, kot pravi župan, ni treba bati, da bi promet ovirala še gradbena dela, saj se bodo začela ob cesti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...