Prisotni prejemniki zlate plakete ŠD Gorje: Pavel Kobilica, Vinko Rožič, predstavnik vokalne skupine Lip Bled, in Boris Kozinc / Foto: Primož Pičulin

Zvezde na snegu ob stoletnici

Športno društvo (ŠD) Gorje je tradicionalno, letos že 12. dobrodelno prireditev Zvezde na snegu združilo s praznovanjem stoletnice delovanja.

Zgornje Gorje – Začetki Športnega društva Gorje segajo v obdobje med svetovnima vojnama – 13. marca 1921 ga je ustanovila skupina domačih zanesenjakov. V stoletnem delovanju se je iz njihovih vrst razvilo 11 olimpijcev, lani so zabeležili tudi zmago v svetovnem pokalu v sprintu ženskih ekip, njihovi člani in članice so danes prisotni v državnih reprezentancah in dosegajo odmevnejše rezultate na evropskem in svetovnem nivoju. V sklopu priprav na praznovanje častitljive obletnice so lani pripravili tudi zbornik Proti vrhu – 100 let ŠD Gorje, ki na dvesto straneh podrobno opisuje zgodovino delovanja in uspehe njihovih članov. »Ponosni smo, da smo pred sto leti na papir zapisali, da bomo v Gorjah gojili šport za staro in mlado in nekoč krojili sam svetovni športni vrh,« je poudaril predsednik ŠD Gorje Gregor Repe.

Slovesnosti v telovadnici OŠ Gorje se je udeležil tudi najstarejši slovenski olimpionik Miroslav Cerar, ki je ŠD Gorje v imenu Olimpijskega komiteja Slovenije izročil posebno priznanje.

Ob tej priložnosti je ŠD Gorje podelilo tudi priznanja za posebne dosežke. Mihi Ličefu, Evi Urevc in Mihi Dovžanu, udeležencem letošnjih olimpijskih iger, so podelili diplome za tekmovalne dosežke. Bronasto plaketo ŠD Gorje so si prislužili Marija Jakopič, časomerilska ekipa Timing Gorje, Zdravko Zalokar, Renata Ambrožič, Lojze Noč in Janez Hudovernik. Prejemniki srebrne plakete ŠD Gorje so bili Ferdinand Černi, Zdenka Repe, Matjaž Ličef in Miro Zalokar. Vinko Rožič, Pavel Kobilica, Boris Kozinc, Vinko Kobal in vokalna skupina Lip Bled so prejeli zlato plaketo ŠD Gorje. Nenad Pilipovič in Janez Žnidar sta postala častna člana ŠD Gorje.

Kulturni program slovesnosti so oblikovali vokalna skupina oktet Lip Bled, Darko Peterman, Jernej Valant in Janja Hvala. Zbrane so nagovorili še gorjanski župan Peter Torkar, predsednik panoge tek na smučeh Roman Breznik in predsednik zbora za biatlon Blaž Repinc, Zdenka Repe je predstavila vseh enajst sekcij društva, Tomaž Žemva, vodja sekcije, pa njihovo najbolj prepoznavno in zastopano sekcijo tek na smučeh in biatlon.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/2

sobota

-3/2

nedelja

-8/6

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Podnart, 28. januar 2023

Slovenska kura

OBVESTILA / Sv. Andrej, 28. januar 2023

Občni zbor govedorejskega društva

GLEDALIŠČE / Visoko, 28. januar 2023

Dušan

GLEDALIŠČE / Jesenice, 28. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

IZLETI / Šenčur, 29. januar 2023

Na Gornje Poljane

GLEDALIŠČE / Bohinjska Bela, 29. januar 2023

Sneguljčica

GLEDALIŠČE / Jesenice, 29. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

DELAVNICE / Naklo, 30. januar 2023

Orientalski plesi

 

 
 

 

 
 
 

Gasilcem v čast / 13:42, 25. januar

Izbor ene besede leta je ZAME nesmiseln. Jaz takoj dobim asociacijo na Begunje. ZAME je smiselna samo povezava več besed. Bom dal primer od ...

Beseda leta je gasilec / 08:53, 25. januar

.
B O L A N O !!!
.

Občina Jesenice z dvema podžupanjama / 09:12, 23. januar

Spanje na Jesenicah se nadaljuje. Bravo volilci.

Dela vplivajo na vozni red / 09:32, 21. januar

Čestitke državi, da je uspela v boju proti občinski upravi, ki je želela odstraniti železnico iz mesta.

Iskanje idealne ženske / 17:11, 19. januar

Idealna ženska v eni točki:

1. Če ti ga prav kmalu ne pofafam, bom explodirala !

To je to.

Premier bo vodil reformo zdravstva / 16:23, 18. januar

Reforma zdravstva bo taka, da se nič bistvenega ne bo spremenilo, beri, da se ohrani državno zdravstvo, beri dalje, da se ohranita korupcija in kraja.

Kučanizem v Dražgošah / 08:32, 16. januar

Žrtve so bile darovane na oltar komunizma. Oltar, ki ga Slovenci zelo spoštujejo.