Med novimi postavkami proračuna za letošnje leto so tudi sredstva za pripravo projektne dokumentacije za sanacijo brežine in zaščito Plečnikovih paviljonov v Begunjah.

Potrdili rebalans proračuna

Z rebalansom proračuna Občine Radovljica so svetniki med drugim zagotovili sredstva za sanacijo in zaščito Plečnikovih paviljonov v Begunjah, e-oskrbo in načrtovano enoto doma starejših občanov v Kamni Gorici ter tudi za nove zaposlitve učiteljev športa na razredni stopnji na vseh osnovnih šolah v občini.

Proračunski odhodki se z rebalansom zvišujejo za 4,2 milijona evrov in znašajo 25,9 milijona evrov; za investicije Občina Radovljica tako kot lani namenja 46 odstotkov proračuna.

Radovljica – Radovljiški občinski svet je v sredo potrdil rebalans letošnjega proračuna občine. Ta je bil, kot so pojasnili na občinski upravi, pripravljen predvsem zaradi uskladitve realiziranih prilivov in odlivov ter uskladitve sredstev za investicije z dinamiko njihovega izvajanja in s pridobljenimi nepovratnimi sredstvi.

Predvideni prihodki se predvsem zaradi višjih transfernih prihodkov ter zadolževanja zvišujejo za 3,7 milijona evrov in znašajo 25,4 milijona evrov. Rebalans proračuna tako med drugim usklajuje prihodke nepovratnih sredstev, predvsem za projekte izgradnje kanalizacije Lancovo in Kamna Gorica, kolesarske povezave v Lescah, obnove Klinarjeve hiše v Kropi in rekonstrukcije Kopališča Radovljica.

Proračunski odhodki se zvišujejo za 4,2 milijona evrov in znašajo 25,9 milijona evrov, razlika med prihodki in odhodki pa se krije s presežkom proračuna za leto 2021. Za investicije občina tako kot lani namenja 46 odstotkov proračuna.

Tudi odhodki se z rebalansom proračuna usklajujejo z dinamiko izvajanja investicij in pridobljenimi nepovratnimi sredstvi, pojasnjujejo na radovljiški občinski upravi. Za prvo fazo obnove kopališča zato več sredstev namenjajo že v letošnjem letu, povečujejo se sredstva za letno in zimsko vzdrževanje cest, gradnjo kanalizacije in vodovoda ter ureditev cest na Lancovem in v Kamni Gorici, dokončanje prilagoditve cest ob nadgradnji železniške infrastrukture, obnovo ceste Lesce–Hlebce–Begunje, obnovo vrtca v Kamni Gorici, sanacijo kamnitega zidu pod cerkvijo v Kropi, pridobitev projektne dokumentacije za obnovo čistilne naprave v Radovljici, komunalno urejanje občinskih zemljišč in za gradnjo, nakup in investicijsko vzdrževanje neprofitnih stanovanj – ter nakup in opremo zemljišč.

Na novih postavkah so sredstva za pripravo projektne dokumentacije za sanacijo brežine in zaščito Plečnikovih paviljonov v Begunjah, e-oskrbo, načrtovano enoto doma starejših občanov v Kamni Gorici in Festival Avsenik. Višja so tudi sredstva za nove zaposlitve učiteljev športa na razredni stopnji v vseh osnovnih šolah.

Predvidena namenska zadolžitev za načrtovane investicije znaša 2,7 milijona evrov, a je, ker je bila lanska zadolžitev precej nižja od predvidene, skupna višina zadolžitve v dveletnem proračunu še vedno za dober milijon nižja od prvotno načrtovane, so še pojasnili na občinski upravi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

RAZSTAVE / Tržič, 27. junij 2022

Leto 1942

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

RAZSTAVE / Ljubno, 28. junij 2022

Razstava Maše Bersan Mašukove

RAZSTAVE / Jesenice, 29. junij 2022

Pobegi II

PRIREDITVE / Škofja Loka, 29. junij 2022

Pogovor z umetnikom Petrom Gabrom

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

 

 
 

 

 
 
 

Participativni proračun ostaja / 18:42, 27. junij

Denar za nepotrebni radar pred Šlandrom je pa bil! Menim, da sta dva ležeča miličnika čisto dovolj in pa znak 30km/h na pravem mestu. Bi pa...

Participativni proračun ostaja / 08:42, 27. junij

Rajši cesto do doma starostnikov uredite. Sramota sredi Radovljice. Pa cesto do zbirnega centra Komanala Radovljica. Človeka mine, da bi odp...

Zaznamovali četrt stoletja veteranske organizacije / 19:34, 26. junij

Ah ja. Šurc in samostojna Slovenija. Dva pojma, ki strižeta za kar nekaj kilometrov.

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!