V četrtek so se podali na pohod na Križno goro, kjer so se posladkali z domačimi flancati. / Foto: arhiv MDC Blok

Počitnice z Blokom

V Mladinskem dnevnem centru (MDC) Blok v Škofji Loki so v času zimskih počitnic pripravili počitniški program.

V štirih počitniških dneh, od torka do petka, so otrokom in mladostnikom ponudili ustvarjalne, športne in zabavne aktivnosti. V torek je v prostorih centra potekala delavnica izdelovanja unikatnih nalepk za steklo, v sredo so se odpravili na tradicionalno Bazenčkanje v pokriti bazen v Železnikih, v četrtek so se podali na pohod na Križno goro, kjer so se v Gostilni pri Boštjanu posladkali z domačimi flancati, počitniški teden pa so sklenili z Bowling zabavo v Kranju. »Pri oblikovanju programa zimskih počitnic, ki poteka dopoldan, upoštevamo tudi želje otrok. V centru je obešen plakat, kamor zapisujejo svoje želje, in večkrat se je že pojavil zapis bowling, kar smo tokrat upoštevali in ravno za to aktivnost je bilo letos največ interesa,« je pojasnil Nejc Novak, programski vodja MDC Blok.

Celoten program, razen torkovega izdelovanja nalepk, so izvedli skupaj z udeleženci programa PUM-o, ki enako kot MDC Blok sodi pod Zavod Familija. »Na vsako dejavnost se je prijavilo vsaj dvajset otrok in še deset do petnajst mladostnikov programa PUM-o. Opažamo, da se je generacija malce zamenjala, lani so prevladovali učenci osmih in devetih razredov, letos pa so večinski učenci druge triade. Sicer pa vsako leto k nam prihaja vse več otrok, ne le tisti iz socialno šibkejših družin ali s težavami v šoli, temveč tudi odličnjaki in drugi,« je dejal Novak in še pojasnil, da je bil program brezplačen, financirala ga je Občina Škofja Loka. »Trudimo se, da ni vsaka minuta do podrobnosti organizirana, ampak da imajo otroci dovolj prostega časa za zabavo, druženje in sprostitev. Na ta način združimo prijetno s koristnim,« je še povedal Novak.

Petnajstletna Nina Tomše in šestnajstletna Maria Tovar sta pomagali pri izvedbi delavnice izdelovanja nalepk, udeležili sta se tudi drugih dejavnosti. »Preživljanje počitnic v centru je nedvomno zabavnejše, saj si v prijetni družbi, doma pa si običajno sam in je lahko dolgočasno. Mlajši udeleženci želijo, da se z njimi igrava, lovimo se, igramo družabne igre. Mentorji so zelo prijazni in razumni, lahko jim vse zaupaš, pomagajo in svetujejo. Tu se zares počutiš varno,« sta nam zaupali.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...