Prizidek bo zgrajen na severovzhodni strani vrtca v smeri proti osnovnima šolama.

Dovoljenje za prizidek

Občina Radovljica je pridobila gradbeno dovoljenje za načrtovano gradnjo prizidka k radovljiškemu vrtcu, ki jo načrtuje za prihodnji dve leti.

V prizidku bodo poleg treh igralnic še športna igralnica z osrednjim prostorom, igralnica razvojnega oddelka, prostor za dodatne dejavnosti in razvojna ambulanta.

Radovljica – V prizidku bodo poleg treh igralnic še športna igralnica z osrednjim prostorom, igralnica razvojnega oddelka, prostor za dodatne dejavnosti in razvojna ambulanta. V razvojni ambulanti je načrtovanih pet terapevtskih prostorov, ambulanta s sestrskim prostorom in spremljajoči prostori. V prizidku bo tudi prostor za razvojni oddelek. Ker ga v radovljiških vrtcih ni, so otroci s težjimi in težkimi motnjami v razvoju vključeni v redne oddelke ali v razvojni oddelek v Kranju ali na Jesenicah.

Prizidek bo zgrajen na severovzhodni strani vrtca v dveh etažah s skupno površino približno 1250 kvadratnih metrov. Ocenjena vrednost gradnje znaša 2,2 milijona evrov. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo za investicijo prispevalo skoraj milijon evrov, občina pa je vlogo za sofinanciranje gradnje razvojne ambulante oddala tudi na javni razpis ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni.

Kot pojasnjujejo na radovljiški občinski upravi, se radovljiški vrtci, skupaj je v vsej občini osem enot, že nekaj časa srečujejo s prostorsko stisko. Glede na trenutne potrebe po varstvu otrok bi tako potrebovali dva dodatna oddelka, vrtec v Radovljici pa tudi nima športne igralnice.

Začasna rešitev za starše najmlajših vpisani otrok, ki so čakali na prosto mesto, je dodaten oddelek, ki so ga v začetku tega meseca odprli v telovadnici vrtca v Begunjah. Da lahko vrtec obiskuje več otrok, pa občina za vsako šolsko leto pridobi tudi soglasje občinskega sveta in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za manjšo notranjo igralno površino od predpisanih treh kvadratnih metrov na otroka, še pojasnjujejo na občinski upravi.

V vrtcu v Radovljici je v tem šolskem letu odprtih 11 oddelkov, ki jih lahko obiskuje 210 otrok, v vseh osmih enotah Vrtca Radovljica pa je 45 oddelkov, ki jih lahko obiskuje 797 otrok. Kot ugotavljajo na Občini Radovljica, se vključenost otrok v vrtec povečuje. Predvsem najmlajših, ki jih starši dajo v vrtec takoj, ko izpolnijo minimalni starostni pogoj za vstop.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

OBVESTILA / Kranj, 7. julij 2022

Srečanje gorenjskih upokojencev

IZLETI / Kranj, 9. julij 2022

Izlet v neznano

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Zaznamovali četrt stoletja veteranske organizacije / 19:34, 26. junij

Ah ja. Šurc in samostojna Slovenija. Dva pojma, ki strižeta za kar nekaj kilometrov.

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!

Od danes goriva spet dražja / 09:39, 21. junij

Slovenci smo cigani, to je znano. Ampak, da so nekateri tako pokvarjeni, da gredo zapret bencinske zaradi par milijončkov in pokazat na tiso...

Ni šlo za ugrabitev / 15:17, 20. junij

Čudna potegavščina. Občan je ravnal pravilno in pohvalno, kako naj pa ve kakšne neumnosti si nekateri izmišljajo.