Velika skrb pred Pekingom

Pred vrati so zimske olimpijske igre, ki se bodo v Pekingu na Kitajskem začele naslednji petek, 4. februarja, in bodo potekale do 20. februarja. Športniki se običajno pred tako velikim tekmovanjem ukvarjajo predvsem s svojo pripravljenostjo, tokrat pa je velika skrb covid-19, skrb, da na testiranjih ne bi bili pozitivni, da ne bi zboleli. Čez noč se jim lahko podrejo vsi načrti, vse sanje.

V preteklem tednu se je novinarjem predstavila večina slovenskih športnikov, ki so na seznamu za vrhunec sezone, vrhunec štiriletnega obdobja. »Dobili« smo se na spletu, česar smo sedaj že vajeni in je vsekakor razumljivo. Razlog je seveda covid-19. Športniki so že celo zimo pri stikih zelo previdni, zadnje obdobje pa še posebno, saj bi zaradi morebitne okužbe lahko ostali brez tistega, za kar so trdo trenirali. Pazijo, kolikor se le da, stike so omejili na najnujnejše, prav tako tudi opravke. Število okuženih v državi narašča, različica omikron je zelo nalezljiva. Vse to je tudi za športnike velik psihični pritisk. Za uspeh že tako potrebujejo tudi srečo, sedaj se zdi, da je njena teža še večja. Bolezen, s katero se ves svet ukvarja zadnji dve leti, ne izbira. Najhuje je, če pride do težjega poteka, kar je pred začetkom sezone občutil smučarski skakalec Žiga Jelar, pri potnikih na olimpijske igre pa je v tem trenutku zelo hudo že, če morajo v izolacijo, tudi če nimajo simptomov; če jih imajo, je vse še slabše. S pozitivnimi rezultati testov se srečujejo v številnih reprezentancah, pri nas najbolj skrbi, da se je na začetku preteklega tedna s tem in tudi s simptomi spopadla smučarska tekačica Eva Urevc. Z Anamarijo Lampič sta v krogu favoritinj za olimpijsko odličje v ekipnem sprintu, do katerega je sicer še kar nekaj časa, a vendarle skrb ostaja. Zagotovo si vsi, še najbolj pa sama, želijo, da ji bolezen ne bi vzela preveč moči. Olimpijske igre v Pekingu bodo posebne, tudi brez gledalcev, brez tistega vzdušja, ki so ga bili športniki vajeni na preteklih igrah. Sodelujoči bodo razpeti med tekmovanji in testiranji, dnevno na trnih v čakanju na rezultat. Pot na olimpijske igre je dovoljena le cepljenim. Že zato bo kakšen manjkal. Med slovenskimi športniki bo doma ostal biatlonec Klemen Bauer, ker tega pogoja ne izpolnjuje. Ne želi se cepiti. Kot je dejal, je sprejel eno najtežjih odločitev v svojem življenju, ki ima posledice.

Olimpijske igre ljubitelji športa težko pričakujemo. Slovenski športniki so v tej zimi nanizali številne vrhunske rezultate in upravičeno gojimo močno upanje, da se bomo skupaj z njimi lahko na daljavo veselili novih uspehov. Naj zmagajo najboljši in naj covid-19 ne poseže še bolj v ta športni boj!

Oddaj svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/13

nedelja

5/20

ponedeljek

9/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Predoslje, 29. maj 2022

Folklorno srečanje

IZLETI / Šenčur, 2. junij 2022

Sveti Jošt nad Kranjem

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

IZLETI / Kranj, 11. junij 2022

V Nockberge

IZLETI / Kranj, 24. junij 2022

Na planinarjenje v Bosno in Hercegovino

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Prva primera opičjih koz / 22:39, 28. maj

Res sem besna na tipe, ki se vlačijo po svetu in tiča vtikujejo v vse kar gomazi. Pol se pa vrnejo vsi zagnojeni, v hrastah, scat ne morejo.... Mi pa plačujemo zdravljenje. MRŠŠŠ grauže.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 16:12, 28. maj

Dober dan.
Za lažje razumevanje:
kako lahko takoimenovani levičarji privatizirajo in še naprej ostanejo "levičarji" ?
Odgovor:
tako, da imajo RTV in Janšo !

PS: a sem kej pozabu?

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 10:08, 28. maj

Zaposlitev na RTV. Sanjska služba. Verjetno je težko priti na plačilno listo na RTV.

Novinarji RTV Slovenija opozorilno stavkali / 08:27, 28. maj

Kje so bili novinarji, tudi Društvo novinarjev Slovenije, in njihovi sindikati za časa vlade Kocijanciča, neporočanja in samo(?)cenzuriranaj...

Buhtelj Valvasorček in stol pod Stolom / 23:36, 26. maj

Cesto do Valvasorja bi lahko počasi asfaltiral. Piše se leto 2022. Oskrbnika za Roblekov dom so že našli?

Blizu vrhu cikla / 13:13, 26. maj

Nič se ne bo ustavilo. Trg v Sloveniji ne deluje zato tržne zakonitosti v Dolini ne delujejo. Kar ne regulira država nima nobene ekonomske logike.

Prva 3D-zebra v Kranju / 21:28, 25. maj

MENE NAJBOL ZANIMA TALE NOVA VLADA, RECIMO MESEC BO ZGRADIL NEVEM KOLIKO TISOČ NEPROFITNIH STANOVANJ? IN KJE BO VZEL DENAR?GDO BO DOBIL TA S...