Pred Jernejem Slivnikom je v prihodnjih dveh mesecih kar nekaj pomembnih preizkušenj. / Foto: Gorazd Kavčič

Rezultate želi še izboljšati

Paraalpskega smučarja Jerneja Slivnika s Hrušice čaka prihodnji teden najprej nastop na svetovnem prvenstvu na Norveškem, vrhunec sezone zanj pa bodo zimske paraolimpijske igre v Pekingu.

Kranjska Gora – Jernej Slivnik smuča od leta 2009, na profesionalni ravni pa zadnjih pet let, ko sodeluje s trenerjem Romanom Podlipnikom. Leta 2015 je nastopil na prvem tekmovanju v Landgraafu in na svoji prvi tekmi v mladinski konkurenci tudi zmagal. Januarja naslednje leto je kot 15-letnik prvič sodeloval na tekmi svetovnega pokala v paraalpskem smučanju, ko je kot predtekmovalec nastopil v Kranjski Gori.

V letošnji sezoni nastopa na tekmah evropskega in svetovnega pokala. V evropskem pokalu je že prišel na stopničke, v svetovnem pa je bil v tej sezoni najvišje na osmem mestu v St. Moritzu.

Trenutno se 21-letni Slivnik odpravlja na svetovno prvenstvo v slalomu in veleslalomu, ki bo na Norveškem potekalo 19. in 21. januarja. »Veselim se Norveške, da tam pokažem najboljše predstave. Rad bi izboljšal svoje rezultate s prvega svetovnega prvenstva, sem pa v tej sezoni v pokalu že pokazal, da če gre vse po načrtu, spadam med najboljšo deseterico,« je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Kranjski Gori povedal Slivnik.

»Jernej napreduje iz leta v leto. Z delom, ki ga je vložil, bi lahko že letos naredil korak naprej,« je povedal trener Roman Podlipnik in dodal, da ima pred seboj zagotovo lepo pot. Poleg trenerja Podlipnika za njegovo fizično pripravo skrbi dr. Mitja Bračič.

Če bo nato Slivnik uspešno opravil test na februarskih tekmah svetovnega pokala v superveleslalomu, v katerem do zdaj ni tekmoval, bi lahko tudi v Pekingu tekmoval v vseh treh disciplinah.

»Zimske paraolimpijske igre so za nas pomembne, ker ta del težje vstopa v sistem športa invalidov. Smučišča v Sloveniji žal še niso prilagojena invalidom, veseli pa, da imamo v tej uspešni zgodbi Jerneja, ki razvija panogo sedečega smučanja. Veseli smo, da se je s trenerjem Romanom Podlipnikom že približal svetovnemu vrhu, naša naloga pa je, da tej navezi omogočimo čim uspešnejše nastope,« je povedal predsednik krovne zveze za šport invalidov – Slovenskega paralimpijskega komiteja Damijan Lazar.

Sicer pa je Slivnik na paraolimpijskih igrah v Južni Koreji leta 2018 v slalomu osvojil dvanajsto mesto, v veleslalomu pa je odstopil. Na svetovnem prvenstvu leta 2019 je bil deseti v slalomu ter sedemnajsti v veleslalomu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

OBVESTILA / Kranj, 7. julij 2022

Srečanje gorenjskih upokojencev

IZLETI / Kranj, 9. julij 2022

Izlet v neznano

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Zaznamovali četrt stoletja veteranske organizacije / 19:34, 26. junij

Ah ja. Šurc in samostojna Slovenija. Dva pojma, ki strižeta za kar nekaj kilometrov.

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!

Od danes goriva spet dražja / 09:39, 21. junij

Slovenci smo cigani, to je znano. Ampak, da so nekateri tako pokvarjeni, da gredo zapret bencinske zaradi par milijončkov in pokazat na tiso...

Ni šlo za ugrabitev / 15:17, 20. junij

Čudna potegavščina. Občan je ravnal pravilno in pohvalno, kako naj pa ve kakšne neumnosti si nekateri izmišljajo.