Pred Jernejem Slivnikom je v prihodnjih dveh mesecih kar nekaj pomembnih preizkušenj. / Foto: Gorazd Kavčič

Rezultate želi še izboljšati

Paraalpskega smučarja Jerneja Slivnika s Hrušice čaka prihodnji teden najprej nastop na svetovnem prvenstvu na Norveškem, vrhunec sezone zanj pa bodo zimske paraolimpijske igre v Pekingu.

Kranjska Gora – Jernej Slivnik smuča od leta 2009, na profesionalni ravni pa zadnjih pet let, ko sodeluje s trenerjem Romanom Podlipnikom. Leta 2015 je nastopil na prvem tekmovanju v Landgraafu in na svoji prvi tekmi v mladinski konkurenci tudi zmagal. Januarja naslednje leto je kot 15-letnik prvič sodeloval na tekmi svetovnega pokala v paraalpskem smučanju, ko je kot predtekmovalec nastopil v Kranjski Gori.

V letošnji sezoni nastopa na tekmah evropskega in svetovnega pokala. V evropskem pokalu je že prišel na stopničke, v svetovnem pa je bil v tej sezoni najvišje na osmem mestu v St. Moritzu.

Trenutno se 21-letni Slivnik odpravlja na svetovno prvenstvo v slalomu in veleslalomu, ki bo na Norveškem potekalo 19. in 21. januarja. »Veselim se Norveške, da tam pokažem najboljše predstave. Rad bi izboljšal svoje rezultate s prvega svetovnega prvenstva, sem pa v tej sezoni v pokalu že pokazal, da če gre vse po načrtu, spadam med najboljšo deseterico,« je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Kranjski Gori povedal Slivnik.

»Jernej napreduje iz leta v leto. Z delom, ki ga je vložil, bi lahko že letos naredil korak naprej,« je povedal trener Roman Podlipnik in dodal, da ima pred seboj zagotovo lepo pot. Poleg trenerja Podlipnika za njegovo fizično pripravo skrbi dr. Mitja Bračič.

Če bo nato Slivnik uspešno opravil test na februarskih tekmah svetovnega pokala v superveleslalomu, v katerem do zdaj ni tekmoval, bi lahko tudi v Pekingu tekmoval v vseh treh disciplinah.

»Zimske paraolimpijske igre so za nas pomembne, ker ta del težje vstopa v sistem športa invalidov. Smučišča v Sloveniji žal še niso prilagojena invalidom, veseli pa, da imamo v tej uspešni zgodbi Jerneja, ki razvija panogo sedečega smučanja. Veseli smo, da se je s trenerjem Romanom Podlipnikom že približal svetovnemu vrhu, naša naloga pa je, da tej navezi omogočimo čim uspešnejše nastope,« je povedal predsednik krovne zveze za šport invalidov – Slovenskega paralimpijskega komiteja Damijan Lazar.

Sicer pa je Slivnik na paraolimpijskih igrah v Južni Koreji leta 2018 v slalomu osvojil dvanajsto mesto, v veleslalomu pa je odstopil. Na svetovnem prvenstvu leta 2019 je bil deseti v slalomu ter sedemnajsti v veleslalomu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

zmerno oblačno
vlažnost: 83 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

16/27

petek

13/28

sobota

14/30

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

RAZSTAVE / Tržič, 19. avgust 2022

Voda, vir življenja v umetniški govorici

IZLETI / Kranj, Železniki, 20. avgust 2022

Na Brennkogel v Visokih Turah

IZLETI / Šenčur, 20. avgust 2022

Juliana trail Kobarid–Bovec

PRIREDITVE / Kranj, 21. avgust 2022

Praznovanje žegnanja v cerkvi na Sv. Joštu

PRIREDITVE / Gozd, 21. avgust 2022

Srečanje harmonikarjev, pevcev in glasbenih skupin

DELAVNICE / Kranj, 21. avgust 2022

Poletne delavnice vokalne glasbe

IZLETI / Kranj, 23. avgust 2022

Kolesarski izlet do Jezerskega

GLASBA / Šenčur, 24. avgust 2022

Šenčurska poletna glasbena srečanja

 

 
 

 

 
 
 

Veter odkrival strehe in podiral drevje / 21:18, 18. avgust

Nepravilno pritrjena pločevina na strehah. Treba bi bilo uporabiti daljše vijake, ne pa žeblje za lepenko.

Most bo skrajšal razdaljo med bregovoma / 17:08, 18. avgust

Tole se bere kot znanstvena fantastika. Verjetno zato, ker tudi je.

Ponovno o koncesiji za Zatrnik / 16:32, 18. avgust

Smučišče Zatrnik ! Ne poznam kako se je znašel g.Zalar tam na Zatrniku. Bilo je kar nekaj nesoglasij z vsemi lastniki gozdov in travnikov na...

Most bo skrajšal razdaljo med bregovoma / 08:04, 18. avgust

"Most bo skrajšal razdaljo med bregovoma".
/////////////
Ma ne me basat?!
A je to sploh možno?

Jeseniški upokojenci: Nismo bebci / 19:11, 17. avgust

Nergačem iz Jesenic: če se do sedaj niste naučili uporabljati koristneaplikacije, potem jih ne rabite.Moje priporočilo jeseniškim penzjonerj...

Pogodba podpisana še avgusta? / 10:05, 17. avgust

Čudež na Gorenjskem. Postavite kakšno kapelico, da bomo romali vsako leto na mesto čudeža.

Storilec zavedel plačnika / 23:22, 16. avgust

Tega ravno zaradi stalnega dogajanja ne razumem najbolje teh zadev. Vsak, ki nekomu nakazuje denar, lahko ob vpisu transakcijskega računa z ...