Foto: Ministrstvo za zdravje

Gorenjska cepilna mesta med akcijo odprta vsak dan od 8. do 20. ure

V gorenjskih zdravstvenih domovih bo med dnevi cepljenja od četrtka do sobote cepljenje potekalo na običajnih lokacijah. V Kranju, Škofji Loki, Tržiču, Radovljici, na Jesenicah in Bledu bo cepljenje na voljo vse tri dni od 8. do 20. ure. Direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura ljudi poziva k ponovnemu razmisleku o koristih cepiva.

Kranj – »S cepljenjem preprečimo večje širjenje virusa. Pri cepljenih se virus na sluznici zadrži manj časa. Organizem takoj reagira s protitelesi. Cepljeni so v primerjavi z necepljenimi precej krajši čas kužni in prenosniki bolezni. To še posebej velja po tretjem oziroma poživitvenem odmerku,« je še navedla Gantar Žura.

Spomnila je, da v kranjski vojašnici, ki je največji cepilni center na Gorenjskem, v več kot letu dni cepljenja beležijo zelo malo primerov s stranskimi učinki. »Po drugi strani je bilo ogromno necepljenih hudo bolnih. Potrebovali so našo urgentno pomoč in v nadaljevanju zahtevno oskrbo v bolnišnici,« je opozorila.

Zato je pozvala vse občane Kranja in okoliških občin k cepljenju. »Brez množične zaščite s cepivi, ki je pri večini populacij prebivalstva še vedno nezadostna, nas čaka mnogo težji in daljši covidni val - če ne kar cunami - kot v družbah z visoko precepljenostjo,« je izpostavila. Dodala je tudi, da je sama cepljena trikrat, in sicer tako zaradi svoje zaščite kot zaradi zaščite svojih bolnikov in za varnost vseh okoli nje.

K cepljenju je pozval tudi kranjski župan Matjaž Rakovec, ki je poudaril, da je zdravje ključno za kakovostno življenje vsakega človeka in za delovanje družbe, zato je treba zdravje postaviti na prvo mesto. Ker okužbe naglo rastejo, se mu zdi zelo pomembno, da se zaščitimo, nosimo maske, razkužujmo roke, držimo distanco, se cepimo in testiramo.

V kranjski vojašnici in v zdravstvenih domovih na Jesenicah, v Radovljici, Tržiču, Škofji Loki in na Bledu bo v okviru Dnevov cepljenja odprto cepljenje potekalo v četrtek, petek in soboto od 8. do 20. ure. V Zdravstvenem domu Bohinj pa bo cepljenje potekalo v četrtek od 9. do 12. ure, v petek od 9. do 16. ure in v soboto od 13. do 16. ure.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

delno oblačno
vlažnost: 94 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-3/5

četrtek

-6/5

petek

-7/8

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Preddvor, 20. januar 2022

Druženje preddvorskih upokojencev

IZLETI / Šenčur, 22. januar 2022

Po poti oslovega hrbta – Lopar v slovenski Istri

OBVESTILA / Bled, 8. februar 2022

Ogled muzejskih prostorov po gradu v družbi vodnika

IZLETI / Kranj, 2. marec 2022

Letovanje v Izoli

 

 
 

 

 
 
 

»Ni mi jasno, kako bom plačal tole položnico« / 07:38, 20. januar

Konkreten primer kako slabi gospodarji so na Jesenicah. Počasi bo treba tudi v mali Jugoslaviji prestopiti v Slovenijo in začeti delati.

Umrl je Igor Veličković / 05:18, 20. januar

Ta teden so pokopali še enega znanega Kranjčana- Slavka Brinovca. Zame je bil genij. Vse je vedel, vse je poznal. Prijeten sogovornik, mau t...

Manj cerkvenih krstov in porok, več pogrebov / 13:15, 19. januar

"V poročilo je Slovenska škofovska konferenca zapisala, da je bilo leta 2020 v Sloveniji 2.108.977 prebivalcev, od katerih se jih je 71,48 o...

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo / 10:08, 19. januar

Nemška zastava in Nemci niso nikoli bili problem za komuniste. Slovenci so bili problem.

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo / 09:46, 19. januar

Ali se bo zgodilo kdaj, da bo najdaljša ulica na Jesenicah preimenovana? Ljubljana je to zmogla!

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo / 08:56, 19. januar

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo
----------------------------
Samo molimo lahko, da tega ne bo vidu kakšen od ZZB NOB.

Največ zanimanja za tretji odmerek / 20:19, 18. januar

Testi pa za VSE. Vsaj to je jasno, da cepivo ni nič. Ali imaš svoj imunski sistem ali pa si ga zjebbal s cepivom.