Skoraj brez naložb

Komendski občinski svetniki sprejemajo investicijsko precej okrnjen občinski proračun.

Komenda – Na Občini Komenda, ki se še vedno ni rešila iz primeža davčne izvršbe zaradi zapiranja odlagališča inertnih odpadkov in posledične blokade računa, so na decembrski seji opravili prvo razpravo o proračunu za letošnje leto. Kot so poudarili na občinski upravi, je bilo predvsem na strani odhodkov potrebno izjemno skrbno načrtovanje za uravnoteženje proračuna.

V tem letu tako poleg dobrega 6,6 milijona evrov prihodkov načrtujejo tudi 7,1 milijona evrov odhodkov, kar predstavlja 19,3 odstotka manj kot v minulem letu. Investicijski odhodki predstavljajo le slabih 755 tisoč evrov oziroma 10,6 odstotka celotnih odhodkov. Edino investicijo predstavlja gradnja krvavškega vodovoda, skupni projekt petih občin, za katero so prejele tudi nepovratna sredstva.

V razpravi je svetnica NSi Urška Grošelj Petkovšek pozvala občinsko upravo, naj do druge obravnave še enkrat preveri vse postavke, na katerih se sredstva v primerjavi z lanskim letom zvišujejo; ali je to res potrebno ali ne. Kot je dejala, jo čudi tudi dvig stroškov pisarniškega materiala, še zlasti glede na to, da so svetniki lani prejeli računalnike, zaradi česar naj bi se ti stroški zmanjšali.

Mojca Šraj (LMŠ) je predlagala, da se takoj po deblokadi računa v proračun ponovno umestijo sredstva za tečaj računalništva za starejše, saj gre za aktivnost, ki je izrednega pomena za to starostno skupino občanov, Martina Prezelj (NSi), pa je predlagala, da bi se na eni od prihodnjih sej seznanili s potekom projekta krvavškega vodovoda, v katerega občina vlaga precejšnja sredstva.

Na občinski upravi se nadejajo, da bo do deblokade računa prišlo še pred drugo obravnavo proračuna na občinskem svetu, ki jo predvidevajo na februarski seji. V tem primeru bodo to upoštevali že v predlogu proračuna, v nasprotnem pa bo treba takoj po deblokadi sredstev pripraviti rebalans. Čimprejšnja potrditev v drugem branju je smiselna tudi zato, ker je začasno financiranje, ki poteka v času od novega leta do sprejetja novega proračuna, še bolj omejeno.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.