Rekordni proračun

Kranjskogorski občinski svetniki so sprejeli občinski proračun za leto 2022.

Kranjska Gora – Med prvo in drugo obravnavo so prihodke v proračunu Občine Kranjska Gora zvišali še za dobrega pol milijona evrov. Kot so pojasnili občinskim svetnikom na nedavni seji, je planiran povečan prihodek od parkirnin, dodana je prodaja še enega stanovanja (od skupaj dveh) in garaže, po sprejetem zakonu o izvrševanju proračuna so se občinam tudi dvignila sredstva za uravnoteženje razvitosti. Na odhodkovni strani je proračunski dvig za dobrega 1,6 milijona evrov. V vrednosti nekaj čez 1,5 milijona evrov gre za prenos projektov, ki so že v teku in se bodo nadaljevali v naslednjem letu.

Župan Janez Hrovat se je opredelil do treh predlogov, ki so prispeli v času javne obravnave. Svetnikom je predlagal sprejem predloga odbora za gospodarstvo in gospodarske javne službe za sofinanciranje izvedbe projekta Gorniške vasi (Bergsteigerdörfer). Mojstrana namreč želi pridobiti naziv gorniške vasi, ki jo za območje Slovenije podeljuje Planinska zveza Slovenije, in tako še utrditi značaj planinske in gorniške vasi. Župan je podprl tudi predlog Krajevne skupnosti »Rute« – Gozd - Martuljek in Srednji Vrh za nakup dveh miz za namizni tenis za dvorano gasilskega doma in Planinskemu društvu Gozd Martuljk za obnovo plezalne stene ter za vzdrževanje drsališča. Ni pa podprl predloga Krajevne skupnosti Rateče - Planica, da se v proračun vključi prenova opornega zidu pri avtobusni postaji v Ratečah, ker so, kot je pojasnil svetnikom, druge prioritete.

Med prvo in drugo obravnavo proračuna so bila dodana sredstva za igrišče pri Osnovni šoli 16. decembra Mojstrana, zvišana sredstva za novogradnje in rekonstrukcije občinskih cest, parkirišča, investicije v komunalno infrastrukturo, javno razsvetljavo, sprehajalne poti, urbano opremo ... Sprejet je bil tudi amandma podžupana Bogdana Janše, da se za Nordijsko društvo Rateče - Planica zagotovijo sredstva za nakup štirih kontejnerjev za potrebe njihovih tekmovalcev (tekačev in skakalcev), s tem bodo trajno rešili prostorski problem društva.

Prihodki v skupnem znesku znašajo nekaj čez 14,4 milijona evrov, odhodki nekaj čez 18,6 milijona evrov, razliko bodo pokrili iz presežka preteklih let. Občinski svetniki so proračun za leto 2022 sprejeli. Občina ima v načrtu razvojnih programov za obdobje 2022–2025 v prihodnjem letu sredstva za investicije, ki se bodo sofinancirale iz EU in državnih virov: novi vodohran Alpina, energetsko sanacijo obstoječega vrtca v Mojstrani ter ureditev cest in parkirišč na območju Triglavskega narodnega parka. Ob načrtovanem krožišču v Podkorenu je predvidena tudi nova dostopna cesta do smučarskega poligona, v Gozdu - Martuljku gradnja manjkajočega pločnika, znaten del sredstev bo namenjen za modernizacijo občinskih cest s komunalno infrastrukturo, gradnjo parkirišč, nadaljevali bodo obnovo ceste in pločnika na Vršiški cesti ter obnovo obstoječih vodovodov, zgradili nov vodohran Srednji Vrh in vrtino za nov vodohran v Gozdu - Martuljku ...

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

delno oblačno
vlažnost: 79 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

11/26

ponedeljek

12/28

torek

12/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 17. maj 2022

Na Planico in Križno goro

IZLETI / Kranj, 17. maj 2022

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Jesenice, 17. maj 2022

Ljudje sveta 2022

PREDAVANJA / Kranj, 17. maj 2022

Zdrava ustna votlina

DELAVNICE / Škofja Loka, 18. maj 2022

Tečaj vezenja z Lojzko Potočnik

PREDAVANJA / Begunje, 18. maj 2022

Svetovanje o ustrezni telesni dejavnosti

IZLETI / Kranj, 19. maj 2022

Na Matajur

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

 

 
 

 

 
 
 

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 18:22, 15. maj

Prihaja trenutek resnice za zdravnike. Javni ali zasebni sektor. Svoboda ne omogoča obojega. Družinski zdravnik bo še manj zanimiv za mlade.

Državni zbor vodi Urška Klakočar Zupančič / 15:53, 14. maj

Huda tale Urška. Lepo, da se lepa dekleta odločajo za politiko.

Danes ustanovna seja / 12:12, 13. maj

Javljam se iz izleta po Polski - iz Krakowa.Bolj točno: trenutno ga gonmo v Pracownia Piwa i Przyjaciele. Nizke cene !Lep pozdrav v vukoj...

Danes ustanovna seja / 09:49, 13. maj

Šarec je največji car. Skupaj z Murčijem bosta obvladovala vso nadzorno mašinerijo v državi (Sova+ Policija+Vojska). Največja cara.

Danes ustanovna seja / 09:14, 13. maj

Še Serpentinšek najde šarca v koruzi pa smo zmagal... Hohohooo...

Danes ustanovna seja / 08:47, 13. maj

Prvi dan svobode. Konec tiranije in fašizma. Danes se bo plesalo in veselilo po deželi Jugoslovenski.

Nova trim steza na Obli gorici / 07:05, 13. maj

Kakšno klopco raje postavite. Na Voljčji hrib ste uspeli celo eno. Metanje denarja za te telovadne točke. Kot da smo v letu 1928.