Izvršni direktor A1 Slovenija Lovro Peterlin je ob obisku OŠ 16. decembra Mojstrana vodji izobraževalnih programov zavoda Varni internet Tilnu Dominku predal 15 tisoč evrov.

Spletne brihte prvič na Gorenjskem

Na Osnovni šoli 16. decembra Mojstrana so se učenci od četrtega do devetega razreda udeležili izobraževalnih doživetij Spletne brihte. Podjetje A1 Slovenija pa je zavodu Varni internet predalo donacijo v višini 15 tisoč evrov za nadaljevanje aktivnosti na področju digitalnih izobraževanj mladih.

Mojstrana – Spletne brihte so projekt A1 Slovenija in zavoda Varni internet, njegov namen je osnovnošolce seznaniti z varno rabo interneta ter jim dati ustrezne veščine, znanja in samozavest, da bodo pripravljeni za življenje na spletu. »Internet in digitalne tehnologije otroci pogosto jemljejo lahkotno in se ne zavedajo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo. Prav zato se nam zdi pomembno, da se izobrazijo o varni rabi, še posebej v tem času, ko veliko šolskega dela poteka tudi na računalnikih, učenci pa so pogosto brez nadzora staršev,« je povedala ravnateljica OŠ 16. decembra Darja Pikon.

Projekt Spletne brihte nagovarja osnovnošolce iz manjših slovenskih krajev, posebno tiste, ki v zadnjih letih niso imeli priložnosti sodelovati v projektih s tovrstno tematiko. Prvih delavnic na Gorenjskem so se pred nekaj dnevi udeležili učenci mojstranške osnovne šole. Strokovnjaki zavoda Varni internet so za učence od četrtega do šestega razreda pripravili delavnico Predno na splet, pamet v roke vzet!, ki se osredotoča predvsem na prevare, zlorabe in spletno nasilje. Učencem od sedmega do devetega razreda pa je bila namenjena delavnica Z mobilno napravo brskam tisto pravo!, ki spodbuja kritično razmišljanje o digitalnih sledeh, ki jih puščajo za seboj. »Pozdravljam iniciativo A1 Slovenija, ki razume pomembnost varnosti pri uporabi spleta in tehnologij, in osnovnih šol, ki se zavedajo, da so tovrstna znanja za otroke enako pomembna kot druge šolske vsebine,« je poudaril vodja izobraževalnih programov zavoda Varni internet Tilen Dominko. Izobraževalnim doživetjem v Mojstrani se je pridružil izvršni direktor A1 Slovenija Lovro Peterlin, ki je zavodu Varni internet predal donacijo v višini 15 tisoč evrov za nadaljevanje digitalnih izobraževanj otrok in mladostnikov. »Osnovno vodilo družbe A1 Slovenija je povezovanje uporabnikov pri delu, življenju in zabavi, kar prinaša ogromno pozitivnih zgodb, a hkrati odpira vrata prevaram in nevarnostim. Odgovornost do ljudi razumemo kot pomemben del svojega poslanstva, zato sredstva in znanje usmerjamo v digitalno izobraženost otrok in mladostnikov, da bo njihova uporaba spleta in digitalnih tehnologij varna in premišljena,« je povedal Peterlin. Do leta 2023 želijo v digitalno izobraževanje vključiti 12 tisoč slovenskih otrok in mladostnikov.

Nekaj sedmošolcev je povedalo, da so se na izobraževanju veliko novega naučili; da splet ni samo zabaven, ampak da tudi spletno nasilje dejansko obstaja. Da je treba biti posebej previden, kaj objaviš na spletu, in da morajo biti spletne naprave bolje zavarovane, gesla zapletena ...

Oddajte svoj komentar

Kranj 22°

pretežno jasno
vlažnost: 64 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/26

ponedeljek

12/28

torek

12/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 17. maj 2022

Na Planico in Križno goro

IZLETI / Kranj, 17. maj 2022

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Jesenice, 17. maj 2022

Ljudje sveta 2022

PREDAVANJA / Kranj, 17. maj 2022

Zdrava ustna votlina

DELAVNICE / Škofja Loka, 18. maj 2022

Tečaj vezenja z Lojzko Potočnik

PREDAVANJA / Begunje, 18. maj 2022

Svetovanje o ustrezni telesni dejavnosti

IZLETI / Kranj, 19. maj 2022

Na Matajur

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

 

 
 

 

 
 
 

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 18:22, 15. maj

Prihaja trenutek resnice za zdravnike. Javni ali zasebni sektor. Svoboda ne omogoča obojega. Družinski zdravnik bo še manj zanimiv za mlade.

Državni zbor vodi Urška Klakočar Zupančič / 15:53, 14. maj

Huda tale Urška. Lepo, da se lepa dekleta odločajo za politiko.

Danes ustanovna seja / 12:12, 13. maj

Javljam se iz izleta po Polski - iz Krakowa.Bolj točno: trenutno ga gonmo v Pracownia Piwa i Przyjaciele. Nizke cene !Lep pozdrav v vukoj...

Danes ustanovna seja / 09:49, 13. maj

Šarec je največji car. Skupaj z Murčijem bosta obvladovala vso nadzorno mašinerijo v državi (Sova+ Policija+Vojska). Največja cara.

Danes ustanovna seja / 09:14, 13. maj

Še Serpentinšek najde šarca v koruzi pa smo zmagal... Hohohooo...

Danes ustanovna seja / 08:47, 13. maj

Prvi dan svobode. Konec tiranije in fašizma. Danes se bo plesalo in veselilo po deželi Jugoslovenski.

Nova trim steza na Obli gorici / 07:05, 13. maj

Kakšno klopco raje postavite. Na Voljčji hrib ste uspeli celo eno. Metanje denarja za te telovadne točke. Kot da smo v letu 1928.