Na Zatrniku trenutno obratujejo tri nizkovrvne vlečnice za otroke, za ponovno delovanje vlečnic pa upravljavec potrebuje podeljeno koncesijo občine.

Odločitev o Zatrniku vsaj do konca januarja

Upravno sodišče je odločilo, da mora gorjanski občinski svet v dveh mesecih po prejemu sodbe odločiti o izdaji koncesije za vlečnice na Zatrniku.

Zgornje Gorje – Občinski svet v Gorjah tudi na zadnji letošnji seji ni obravnaval odloka o koncesiji za obstoječe žičniške naprave na Zatrniku. Točko so že septembra umaknili z dnevnega reda redne seje, ker naj bi, kot je takrat pojasnil župan Peter Torkar, pripravljeni dokument imel še nekaj pomanjkljivosti, ki bi jih morala občina in RTC Zatrnik urediti, preden bi bil dokument pripravljen za obravnavo. Na to, je pojasnil župan jih je opozoril Inštitut za lokalno samoupravo, javne službe in zasebno partnerstvo, ki je pregledal gradivo, objavljeno v katalogu informacij javnega značaja. RTC Zatrnik so zato pozvali k dopolnitvi vloge, kar je podjetje do začetka decembra tudi storilo, a vmes zaradi dolgotrajnega postopka oziroma molka organa proti Občini Gorje tudi vložilo tožbo na upravno sodišče.

Slednje je sredi novembra ugodilo tožniku in razsodilo, da mora občinski svet v dveh mesecih od prejema sodbe izdati akt, v katerem bo odločil o zahtevi za sprejem odloka o koncesijskem aktu za vlečnice Zatrnik, Hotunjski vrh, Plana 1 in Plana 2, ki je bila na občino vložena julija lani. To pomeni, da se bodo morali svetniki po dodelitvi koncesije odločiti vsaj do konca januarja prihodnje leto.

Rekreacijsko turistični center (RTC) Zatrnik, ki ga kot direktor vodi Aleš Zalar, je sicer smučišče Zatrnik začelo oživljati že v lanski zimski sezoni, ko so na tem nekoč zelo priljubljenem družinskem smučišču začele obratovati tri nizkovrvne vlečnice za otroke. Upravljavec smučišča RTC Zatrnik si ob tem prizadeva tudi za celovito obnovo petih žičniških naprav, s katerimi bi omogočili smučanje tudi odraslim in zahtevnejšim smučarjem, za kar pa morajo pridobiti koncesijo - Občine Gorje za štiri vlečnice in vlade za sedežnico.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

delno oblačno
vlažnost: 93 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-6/4

torek

-2/5

sreda

-4/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PREDAVANJA / Naklo, 25. januar 2022

Nasveti za sadno-zelenjavni vrt

PREDAVANJA / Škofja Loka, 27. januar 2022

Zakaj uživati domačo hrano

OBVESTILA / Bled, 8. februar 2022

Ogled muzejskih prostorov po gradu v družbi vodnika

IZLETI / Kranj, 2. marec 2022

Letovanje v Izoli

 

 
 

 

 
 
 

Sonce v Dražgošah / 23:19, 24. januar

Težke svinje so bili Nemci. En zblojen folk. Pod komando še bolj zblojenih zveri. - tudi ZDAJ so ostareli gobcavi politiki pripravljeni pos...

Agata in Jurij sta zelo zaposlena / 22:56, 24. januar

Lepo, res vse pohvale.
A da bi 4 mamce in ateja peljali na morje na kalamare...... a to pa še ne gre.

Nekdanja atletinja bije boj s težko in redko boleznijo / 22:42, 24. januar

15 tablet na dan.......... kva to zmorejo jetra.

Nekdanja atletinja bije boj s težko in redko boleznijo / 22:30, 24. januar

Sumim, da je v času kariere konzumirala razne kemikalije. In potem se čez čas odzove telo.
Tako kot cepiva zdaj.......

Ptice okoli nas: povabilo k opazovanju ptic / 15:23, 24. januar

Pri nas opazuje in šteje ptice mačka Lara.
Če ji kakšen zateži, ga vedno prinese v dnevno.
Kako kruto.

Sonce v Dražgošah / 13:33, 24. januar

Vsem turistom, ki so l. 1941 pripotovali v naše kraje z agencijo Wermacht, se globoko opravičujemo za neprimeren in negostoljuben sprejem. Lahko oddate obrazec za povračilo škode in stroškov.
Hvala

Mraz ni ovira za sprehod / 13:27, 24. januar

Prosim, da ne oblačite svojih psov, ker moj potem misli da smo revni....
hvala