Na Zatrniku trenutno obratujejo tri nizkovrvne vlečnice za otroke, za ponovno delovanje vlečnic pa upravljavec potrebuje podeljeno koncesijo občine.

Odločitev o Zatrniku vsaj do konca januarja

Upravno sodišče je odločilo, da mora gorjanski občinski svet v dveh mesecih po prejemu sodbe odločiti o izdaji koncesije za vlečnice na Zatrniku.

Zgornje Gorje – Občinski svet v Gorjah tudi na zadnji letošnji seji ni obravnaval odloka o koncesiji za obstoječe žičniške naprave na Zatrniku. Točko so že septembra umaknili z dnevnega reda redne seje, ker naj bi, kot je takrat pojasnil župan Peter Torkar, pripravljeni dokument imel še nekaj pomanjkljivosti, ki bi jih morala občina in RTC Zatrnik urediti, preden bi bil dokument pripravljen za obravnavo. Na to, je pojasnil župan jih je opozoril Inštitut za lokalno samoupravo, javne službe in zasebno partnerstvo, ki je pregledal gradivo, objavljeno v katalogu informacij javnega značaja. RTC Zatrnik so zato pozvali k dopolnitvi vloge, kar je podjetje do začetka decembra tudi storilo, a vmes zaradi dolgotrajnega postopka oziroma molka organa proti Občini Gorje tudi vložilo tožbo na upravno sodišče.

Slednje je sredi novembra ugodilo tožniku in razsodilo, da mora občinski svet v dveh mesecih od prejema sodbe izdati akt, v katerem bo odločil o zahtevi za sprejem odloka o koncesijskem aktu za vlečnice Zatrnik, Hotunjski vrh, Plana 1 in Plana 2, ki je bila na občino vložena julija lani. To pomeni, da se bodo morali svetniki po dodelitvi koncesije odločiti vsaj do konca januarja prihodnje leto.

Rekreacijsko turistični center (RTC) Zatrnik, ki ga kot direktor vodi Aleš Zalar, je sicer smučišče Zatrnik začelo oživljati že v lanski zimski sezoni, ko so na tem nekoč zelo priljubljenem družinskem smučišču začele obratovati tri nizkovrvne vlečnice za otroke. Upravljavec smučišča RTC Zatrnik si ob tem prizadeva tudi za celovito obnovo petih žičniških naprav, s katerimi bi omogočili smučanje tudi odraslim in zahtevnejšim smučarjem, za kar pa morajo pridobiti koncesijo - Občine Gorje za štiri vlečnice in vlade za sedežnico.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/21

ponedeljek

3/20

torek

5/23

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Cerklje, 3. oktober 2022

Namizni tenis

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Gradnja prizidka se odmika / 09:34, 2. oktober

Jesenice, Tržič, Domžale in Kamnik. Občine z nesposobno občinsko upravo.

Rdeča luč jih ne ustavi / 22:11, 1. oktober

AAUUUČ hudo za gorenjski žep.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 22:02, 1. oktober

Kako pa jaz tega Človeka spoštujem, občudujem... <3

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 21:05, 1. oktober

Radovljica nima niti enega krožišča! Ali obstoja še kakšno mesto v Sloveniji, da ga nima? Ups, ima, čokoladni divan na Savnikovem trgu!

So zvonovi res preglasni / 15:26, 1. oktober

Rdjavome ku*cu i dlake smetajuhttps://www.youtube.com/watch?v=sR70jCYBrpw&ab_channel=MicaTrofrtaljka-TopicI to mi je neko muškoi gradjanin s...

So zvonovi res preglasni / 11:22, 1. oktober

Pečečnik ni dobil gradbenega dovoljenja, ker bi gradbeni stroji povzročali prevelik hrup prebivalcem ob Plečnikovem stadionu. Sem prepričan,...

Novosti na kranjskih šolah / 10:15, 1. oktober

Tu smo se včasih izobraževali strojniki in električarji. Zdaj je edina šola za ti dve smeri na Zlatem polju. Nimam nič proti učenju glasben...