Na Zatrniku trenutno obratujejo tri nizkovrvne vlečnice za otroke, za ponovno delovanje vlečnic pa upravljavec potrebuje podeljeno koncesijo občine.

Odločitev o Zatrniku vsaj do konca januarja

Upravno sodišče je odločilo, da mora gorjanski občinski svet v dveh mesecih po prejemu sodbe odločiti o izdaji koncesije za vlečnice na Zatrniku.

Zgornje Gorje – Občinski svet v Gorjah tudi na zadnji letošnji seji ni obravnaval odloka o koncesiji za obstoječe žičniške naprave na Zatrniku. Točko so že septembra umaknili z dnevnega reda redne seje, ker naj bi, kot je takrat pojasnil župan Peter Torkar, pripravljeni dokument imel še nekaj pomanjkljivosti, ki bi jih morala občina in RTC Zatrnik urediti, preden bi bil dokument pripravljen za obravnavo. Na to, je pojasnil župan jih je opozoril Inštitut za lokalno samoupravo, javne službe in zasebno partnerstvo, ki je pregledal gradivo, objavljeno v katalogu informacij javnega značaja. RTC Zatrnik so zato pozvali k dopolnitvi vloge, kar je podjetje do začetka decembra tudi storilo, a vmes zaradi dolgotrajnega postopka oziroma molka organa proti Občini Gorje tudi vložilo tožbo na upravno sodišče.

Slednje je sredi novembra ugodilo tožniku in razsodilo, da mora občinski svet v dveh mesecih od prejema sodbe izdati akt, v katerem bo odločil o zahtevi za sprejem odloka o koncesijskem aktu za vlečnice Zatrnik, Hotunjski vrh, Plana 1 in Plana 2, ki je bila na občino vložena julija lani. To pomeni, da se bodo morali svetniki po dodelitvi koncesije odločiti vsaj do konca januarja prihodnje leto.

Rekreacijsko turistični center (RTC) Zatrnik, ki ga kot direktor vodi Aleš Zalar, je sicer smučišče Zatrnik začelo oživljati že v lanski zimski sezoni, ko so na tem nekoč zelo priljubljenem družinskem smučišču začele obratovati tri nizkovrvne vlečnice za otroke. Upravljavec smučišča RTC Zatrnik si ob tem prizadeva tudi za celovito obnovo petih žičniških naprav, s katerimi bi omogočili smučanje tudi odraslim in zahtevnejšim smučarjem, za kar pa morajo pridobiti koncesijo - Občine Gorje za štiri vlečnice in vlade za sedežnico.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

pretežno jasno
vlažnost: 85 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-3/5

četrtek

-6/5

petek

-7/8

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Preddvor, 20. januar 2022

Druženje preddvorskih upokojencev

IZLETI / Šenčur, 22. januar 2022

Po poti oslovega hrbta – Lopar v slovenski Istri

OBVESTILA / Bled, 8. februar 2022

Ogled muzejskih prostorov po gradu v družbi vodnika

IZLETI / Kranj, 2. marec 2022

Letovanje v Izoli

 

 
 

 

 
 
 

»Ni mi jasno, kako bom plačal tole položnico« / 07:38, 20. januar

Konkreten primer kako slabi gospodarji so na Jesenicah. Počasi bo treba tudi v mali Jugoslaviji prestopiti v Slovenijo in začeti delati.

Umrl je Igor Veličković / 05:18, 20. januar

Ta teden so pokopali še enega znanega Kranjčana- Slavka Brinovca. Zame je bil genij. Vse je vedel, vse je poznal. Prijeten sogovornik, mau t...

Manj cerkvenih krstov in porok, več pogrebov / 13:15, 19. januar

"V poročilo je Slovenska škofovska konferenca zapisala, da je bilo leta 2020 v Sloveniji 2.108.977 prebivalcev, od katerih se jih je 71,48 o...

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo / 10:08, 19. januar

Nemška zastava in Nemci niso nikoli bili problem za komuniste. Slovenci so bili problem.

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo / 09:46, 19. januar

Ali se bo zgodilo kdaj, da bo najdaljša ulica na Jesenicah preimenovana? Ljubljana je to zmogla!

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo / 08:56, 19. januar

Na Jesenicah izobesili nemško zastavo
----------------------------
Samo molimo lahko, da tega ne bo vidu kakšen od ZZB NOB.

Največ zanimanja za tretji odmerek / 20:19, 18. januar

Testi pa za VSE. Vsaj to je jasno, da cepivo ni nič. Ali imaš svoj imunski sistem ali pa si ga zjebbal s cepivom.