Potniško središče v Bohinjski Bistrici, kot so si ga zamislili avtorji prvonagrajenega elaborata

Novo potniško središče

V Bohinju so z javnim natečajem izbrali elaborat, ki ponuja strokovno najprimernejšo urbanistično, arhitekturno in prometno zasnovo potniškega središča Bohinjska Bistrica.

Načrtovano sodobno in trajnostno potniško središče Bohinjske Bistrice bo postalo glavna vstopna in prestopna točka za celotno občino in bo enakovredno podpiralo vse načine mobilnosti, obenem pa bo to tudi točka srečevanja.

Bohinjska Bistrica – Občina Bohinj je poleti v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije ter Direkcijo RS za infrastrukturo izvedla javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za Potniško središče Bohinjska Bistrica. Na ta način so želeli pridobiti strokovno najprimernejšo urbanistično, arhitekturno in prometno zasnovo sodobnega in trajnostnega potniškega središča Bohinjske Bistrice, ki bo, kot so poudarili, postalo glavna vstopna in prestopna točka za celotno občino in bo enakovredno podpiralo vse načine mobilnosti, obenem pa bo to tudi točka srečevanja.

Na natečaj je prispelo devet natečajnih elaboratov. Komisija jih je pregledala, ocenila ter najboljšim podelila dve nagradi in dve priznanji. Prvo nagrado je prejel Atelje Vozlič iz Ljubljane, drugo pa Delavnica z Vrhnike. Zaključno poročilo in vsi natečajni elaborati so objavljeni na spletni strani Občine Bohinj. Po novem letu, ko bodo razmere dopuščale, pa bodo tudi fizično razstavljeni, so sporočili z bohinjske občinske uprave.

Kot pojasnjujejo, so z izbrano natečajno rešitvijo pridobili idejno rešitev za ureditev tega območja, ki bo podlaga za spremembo prostorskih aktov ter osnova za nadaljnje načrtovanje ter usklajevanje z vsemi deležniki na tem prostoru.

Ureditev tega območja v sodobno potniško središče bo pripomogla k uresničevanju ciljev in zavez trajnostne mobilnosti v občini in povečala atraktivnost tako Bohinjske Bistrice kot celotnega Bohinja, kar bo, tako so prepričani, dalo tudi nov zagon ekonomskemu razvoju občine.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/5

nedelja

-1/-1

ponedeljek

-7/4

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Bled, 8. februar 2022

Ogled muzejskih prostorov po gradu v družbi vodnika

IZLETI / Kranj, 2. marec 2022

Letovanje v Izoli

 

 
 

 

 
 
 

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 16:37, 22. januar

Lolek, nehaj se sprenevedat.marker je hotel povedat z "Zato brez panike dragi levičarji" , da je intervju opozicija KUL nemudoma izkoristil...

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 07:29, 22. januar

marker1,Men osebno dol visi za tega pacijenta, samo ti ne razumeš kako lahko taki zdrsi vplivajo na trg in posel nekaterim..PA ti sploh veš ...

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 16:47, 21. januar

Janša ne bo odprl veleposlaništva v Tajvanu, temveč samo trgovinsko predstavništvo. Zato brez panike dragi levičarji.

»Ni mi jasno, kako bom plačal tole položnico« / 15:24, 21. januar

Zdaj se vidi kako smo samooskrbni. Lesa ki ga imamo pa na pretek ga pa šenkujemo avstrijcem in italjanom!
Aja, Slovenija mora zmanjšati ogljični odtis...

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 14:40, 21. januar

Ne vem kaj N1 komplicira. Pokažejo naj diplomo in mirna Bosna.Pa še mal heca:po eni varianti je njegova diploma zgorela v požaru med zadnjo ...

Na cesto zaradi visokih položnic / 12:02, 21. januar

1919 Jesenice. Ni druge.

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 11:14, 21. januar

https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/zakaj-mora-pasti-branko-maslesa-927842

Pavle, čitaj !