Streha objekta, ki je bil v osnovi zasnovan kot šotor, je že tako dotrajana in poškodovana, da bi bilo ob večjem deževju zadrževanje pod njo lahko nevarno.

Začetek prenove dvorane

Prenova dvorane Danica v Bohinjski Bistrici se je začela. Sedanjo šotorsko streho bodo že do konca leta zamenjali z novo konstrukcijo, spomladi bodo uredili še novo fasado, v načrtih pa je tudi nadgradnja.

Z načrtovano sanacijo bodo pridobili energetsko učinkovit in požarno varen objekt, ki bo z novo streho in fasado tudi oblikovno in barvno bolj usklajen z okolico.

Bohinjska Bistrica – Z načrtovano sanacijo bodo pridobili energetsko učinkovit in požarno varen objekt, ki bo z novo streho in fasado tudi oblikovno in barvno bolj usklajen z okolico, ugotavljajo na Občini Bohinj.

Streha objekta, ki je bil v osnovi zasnovan kot šotor, je že tako dotrajana in poškodovana, da bi bilo ob večjem deževju zadrževanje pod njo lahko nevarno, so že sredi letošnjega leta ugotovili na bohinjski občinski upravi. Občinski svet je zato jeseni z rebalansom že v letošnjem proračunu za najnujnejšo sanacijo zagotovil 260 tisoč evrov; v prihodnjih letih pa bodo v Bohinju za celovito sanacijo več kot dvajset let starega športno-prireditvenega objekta namenili skupaj okoli milijon evrov.

Dvorano Danica namreč v Bohinju želijo preurediti v sodobno večnamensko dvorano, ki bo namenjena različnim prireditvam, obenem pa bo omogočala izvajanje obšolskih dejavnosti, odgovarjala potrebam športne vadbe v lokalnem okolju, potrebam rekreativcev in bo primerna za oddajo oziroma najem različnim športnikom in drugim organizacijam. Ob tem je pomembno, kot so na predstavitvi poudarili pripravljavci idejnega načrta, da se objekt tudi estetsko preuredi in arhitekturno sklada s kontekstom prihodnjih rešitev v prostoru. Načrtovana nadzidava obstoječih prizidkov pa bo omogočala uporabo za več različnih športnih panog.

Tako župan Jože Sodja kot svetniki so ob tem poudarili, da mora biti dvorana tudi po prenovi v prvi vrsti namenjena občanom, da pa je pomembno tudi to, kako se upravlja in trži.

Kljub razmišljanju o tem, da bi dvorano, ki ima sicer že zdaj stabilno kovinsko konstrukcijo, podrli in na njenem mestu zgradili novo, so v Bohinju ves čas razmišljali le v smeri rekonstrukcije. Zanjo namreč ne potrebujejo gradbenega dovoljenja, medtem ko bi ga za gradnjo novega objekta morali pridobiti, pri čemer bi težavo lahko predstavljalo dejstvo, da je kompleks Danica umeščen na potencialno poplavno območje.

Strošek energetske sanacije dvorane – menjavi strehe boso spomladi sledili še še menjava fasad, rekuperacija ter nov požarni koncept – bo nekaj več kot pol milijona evrov, od tega je občina skoraj polovico zneska v obliki nepovratnih sredstev pridobila na razpisu ministrstva za infrastrukturo. Kot so pojasnili na občinski upravi, so oddali tudi prijavo na razpis fundacije za šport, iz katerega bi lahko dodatno pridobili še sedemdeset tisoč evrov. Dvorana bo v času izvajanja del za sanacijo strehe zaprta, izvajalec bo uporabnikom omogočil vadbo v popoldanskem času, po peti uri.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/5

nedelja

-1/-1

ponedeljek

-7/4

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Bled, 8. februar 2022

Ogled muzejskih prostorov po gradu v družbi vodnika

IZLETI / Kranj, 2. marec 2022

Letovanje v Izoli

 

 
 

 

 
 
 

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 16:37, 22. januar

Lolek, nehaj se sprenevedat.marker je hotel povedat z "Zato brez panike dragi levičarji" , da je intervju opozicija KUL nemudoma izkoristil...

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 07:29, 22. januar

marker1,Men osebno dol visi za tega pacijenta, samo ti ne razumeš kako lahko taki zdrsi vplivajo na trg in posel nekaterim..PA ti sploh veš ...

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 16:47, 21. januar

Janša ne bo odprl veleposlaništva v Tajvanu, temveč samo trgovinsko predstavništvo. Zato brez panike dragi levičarji.

»Ni mi jasno, kako bom plačal tole položnico« / 15:24, 21. januar

Zdaj se vidi kako smo samooskrbni. Lesa ki ga imamo pa na pretek ga pa šenkujemo avstrijcem in italjanom!
Aja, Slovenija mora zmanjšati ogljični odtis...

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 14:40, 21. januar

Ne vem kaj N1 komplicira. Pokažejo naj diplomo in mirna Bosna.Pa še mal heca:po eni varianti je njegova diploma zgorela v požaru med zadnjo ...

Na cesto zaradi visokih položnic / 12:02, 21. januar

1919 Jesenice. Ni druge.

Janševe izjave o Tajvanu vznemirile Kitajce / 11:14, 21. januar

https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/zakaj-mora-pasti-branko-maslesa-927842

Pavle, čitaj !