Živahen videz krožnika z moussom iz kozjega sira

Razvajanje brbončic v Stari Fužini

Dopust na bone (5)

Restavracijo Triglav Bohinj, ki je bila moja druga izbira za kosilo, gostje v Bohinju poznajo bolj kot Restaurant Triglav Bohinj. Pa še kam bi se odpravila na kulinarično razvajanje, a kaj, ko sem v Bohinju ostala samo tri dni. V že tako razgiban dopustniški urnik sem namreč umestila še obisk velnesa v Hotelu Bohinj. Finska in turška savna, solna soba, ki smo jo tisti, ki smo velnes v hotelu obiskali prvič, zamenjali za sobo za počivanje, a kmalu ugotovili, da so v bistvu počivalniki velike vreče v prehodu med notranjim in zunanjim delom velnesa – in pa tudi zunaj njega, s pogledom na manjši bazen in zeleno okolico. Edino, kar kvari njegovo simpatičnost, je prevelika možnost dostopa naključnemu mimoidočemu in hotelskim gostom do zunanjega dela velnesa. Tudi to smo že enkrat omenili: da morajo drevesa še malce zrasti, da bodo nudila nekaj zasebnosti. Čeprav takrat nisem dobila občutka, da bi kakšnega uporabnika to pretirano zmotilo.

Če se vrnemo k hrani ... Opazila sem tudi, da se hotelski gostje v Restavraciji Triglav Bohinj zglasijo vsaj enkrat v času svojega bivanja v Bohinju, medtem ko je bilo kar nekaj takih, ki so bili nastanjeni v Majerci (bližnjem butičnem hotelu) in so se na kosilu oglasili malodane vsak dan.

Jaz sem izbor vin in jedi prepustila domačemu šefu restavracije Damirju Salkiću. Pozdravu iz kuhinje je sledil mousse iz kozjega sira v ovoju iz jagod in z marinirano rdečo peso, sirnim krokantom, ravno tako iz kozjega sira in jagodičevjem. Zelo okusna kombinacija sestavin. Potem so prišli na mizo priljubljeni ravioli, polnjeni s skuto in dimljeno postrvjo, dodano krompirjevo espumo s studorskim česnom. Sliko na krožniku je lepo dopolnil tudi čips iz sipinega črnila. Glavna jed je bil jelenov hrbet z gelom iz malin, domačima sirovima štrukeljcema, korenčkovo kremo z bučkami in zelenjavo. Divjačinska omaka je bila ravno pravšnja – ne premočna ne premedla. O sladici nisem razmišljala, a se je bilo sladkemu krožniku težko upreti. Čokoladna in pokončno ponosna (kot Triglav), je izvabljala nasmeh. Tudi vino je šlo lepo zraven kot pri vseh drugih krožnikih, a več kot to, da je Damir Salkić ob tem govoril o velikih, znanih imenih domačega vinskega sveta, si nisem zapomnila. Bolj sem uživala v okusih na krožnikih in se na koncu sama s seboj tiho prepirala, ali bo po »šefovi sladici« prostor še za kavico. Ker sem bila peš – omenjena restavracija je namreč slabih deset minut peš od Hotela Bohinj, v Stari Fužini – sem izbrala kozarec vina in počasi začela dojemati, da se dopust v Bohinju zaključuje. (Konec)

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/28

ponedeljek

13/28

torek

12/28

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 23. maj 2022

Dnevi medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

IZLETI / Kranj, 26. maj 2022

Planinsko-pohodniški izlet Kavčič–Lipnik

IZLETI / Škofja Loka, 27. maj 2022

V Prekmurje

IZLETI / Kranj, 27. maj 2022

Z vlakom do Kopra, peš v Izolo

IZLETI / Kranj, 28. maj 2022

Na hrvaško Ivanščico

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

 

 
 

 

 
 
 

Treba se je povezovati / 19:17, 21. maj

Sedeže podjetij čimprej prenesti v Avstrijo. Svoboda prinaša nacionalizacijo.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 19:15, 21. maj

Ocenjena vrednost 20M€, dolg 30M€. Neka jaka firma. Nakup ima toliko smisla kor Merlakova vlaganja v Bohinj.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 09:24, 21. maj

Nič bati! Bomo drago nazaj kupili (politika in najboljši menedžerji si bodo omastili brke), vložili davkoplačevalski denar (nobene nove boln...

Poslanci izvolili predsednico / 08:41, 20. maj

Gospodarska rast 9,80 %
Inflacija 7%
Dvig cen osn. življ. potrebščin cca. 40%
Višje plače 0%
Evo, mamo mi to...

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 08:37, 20. maj

Odlično, a je še kej ostalo iz gnilega socijalizma, da nismo prodal?

Rekonstrukcija Železniške ulice / 23:19, 19. maj

Konec projekta bo verjetno oktobra. Samo letnica še ni znana. Kako obnavljajo ceste po Radovljici... to svet še ni videl. Po smrt poslat te izvajalce. To je noro.

Plinovod zapletel umestitev brvi / 08:04, 19. maj

Kako so dobili gradbeno dovoljenje brez PZI-ja mi ni jasno, če ne vedo, da je na trasi plinovod. Nekdo na upravni enoti je bil dobro podmazan.