Asfaltiranje ceste je samo vmesna in prva etapa do uresničitve celotnega projekta, že naslednji izziv bo ureditev prometnega režima z omejevanjem števila vozil v dolino Vrata.

Začeli so asfaltirati cesto

V zgornjem delu ceste v dolino Vrata so sredi prejšnjega tedna že začeli asfaltirati odsek v dolžini okrog tri kilometre.

Mojstrana – Dela na cesti iz Mojstrane v triglavsko dolino Vrata potekajo po načrtu, je zagotovil na javnem razpisu Direkcije RS za infrastrukturo izbrani izvajalec del Gorenjska gradbena družba (GDD). V zgornjem delu so sredi prejšnjega tedna že začeli asfaltirati odsek v dolžini okrog tri kilometre. »Večjih težav nimamo, malo nam nagaja vreme, kar je pa za ta letni čas normalno. Projekt bo zaključen v spomladanskem času, kot je bilo predvideno,« je še pojasnil Vido Jagodic iz GGD. V času izvajanja del je od ponedeljka do petka predvidena popolna zapora ceste do 22. novembra med 7.30 in 17. uro.

Podžupan Občine Kranjska Gora Bogdan Janša, tudi vodja občinske skupine za pripravo celostnega projekta Umirjanja prometa v dolino Vrata, je povedal, da so zadovoljni, da so dela začeli in da jih izvajajo skladno z načrtom, naravovarstvenim soglasjem in vremenskimi pogoji. Kot pa je poudaril, je asfaltiranje ceste samo vmesna in prva etapa do uresničitve celotnega projekta, že naslednji izziv bo ureditev prometnega režima z omejevanjem števila vozil v dolino Vrata, za katerega se trudijo vsi deležniki, od Občine Kranjska Gora do javnega zavoda Triglavski narodni park, PZS, PD in TD Dovje - Mojstrana. Ali bo to že prihodnje leto, pa je Janša pojasnil: »Ni vse odvisno od vpletenih deležnikov v projekt, da vsak opravi svojo 'domačo nalogo', ampak tudi od uradnih postopkov, zahtevnega iskanja izvajalcev del ... Občina si je zadala nalogo, da zagotovimo potrebno število parkirnih mest v Mojstrani, v postopku je pridobivanje gradbenega dovoljenja za parkirišče pri nekdanji železniški postaji. Pravno bo treba urediti še status zemljišča na parkirišču pred vstopom do Aljaževega doma. Želja je, da se že prihodnje leto v glavni poletni sezoni delno ali v celoti organizira javni potniški promet v dolino, veliko je odvisno od tega, koliko parkirišč nam bo uspelo zagotoviti do poletja.« Nekaj pričakovanj imajo tudi v dopolnitvi zakona o cestah, ki je v pripravi in ki naj bi bolje in lažje uredil možnosti izvajanja prometnih režimov v zaščitenih območjih, skozi katera poteka državna cesta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

delno oblačno
vlažnost: 85 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

13/26

nedelja

14/28

ponedeljek

13/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 23. maj 2022

Dnevi medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

IZLETI / Kranj, 26. maj 2022

Planinsko-pohodniški izlet Kavčič–Lipnik

IZLETI / Škofja Loka, 27. maj 2022

V Prekmurje

IZLETI / Kranj, 27. maj 2022

Z vlakom do Kopra, peš v Izolo

IZLETI / Kranj, 28. maj 2022

Na hrvaško Ivanščico

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

 

 
 

 

 
 
 

Treba se je povezovati / 19:17, 21. maj

Sedeže podjetij čimprej prenesti v Avstrijo. Svoboda prinaša nacionalizacijo.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 19:15, 21. maj

Ocenjena vrednost 20M€, dolg 30M€. Neka jaka firma. Nakup ima toliko smisla kor Merlakova vlaganja v Bohinj.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 09:24, 21. maj

Nič bati! Bomo drago nazaj kupili (politika in najboljši menedžerji si bodo omastili brke), vložili davkoplačevalski denar (nobene nove boln...

Poslanci izvolili predsednico / 08:41, 20. maj

Gospodarska rast 9,80 %
Inflacija 7%
Dvig cen osn. življ. potrebščin cca. 40%
Višje plače 0%
Evo, mamo mi to...

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 08:37, 20. maj

Odlično, a je še kej ostalo iz gnilega socijalizma, da nismo prodal?

Rekonstrukcija Železniške ulice / 23:19, 19. maj

Konec projekta bo verjetno oktobra. Samo letnica še ni znana. Kako obnavljajo ceste po Radovljici... to svet še ni videl. Po smrt poslat te izvajalce. To je noro.

Plinovod zapletel umestitev brvi / 08:04, 19. maj

Kako so dobili gradbeno dovoljenje brez PZI-ja mi ni jasno, če ne vedo, da je na trasi plinovod. Nekdo na upravni enoti je bil dobro podmazan.