Rekordni proračun

Na novembrski redni seji Občinskega sveta Občine Preddvor so svetniki kot glavno točko obravnavali Odlok o proračunu Občine Preddvor za leto 2022. Šlo je za prvo obravnavo, druga bo v začetku decembra.

Preddvor – Predlagana višina proračuna za prihodnje leto je na Občini Preddvor rekordna: 9,5 milijona ev­rov. Načrtujejo tudi zadolževanje (dva milijona evrov), med večje investicije drugo leto pa zagotovo sodi nadgradnja šole z dograditvijo nove športne dvorane, kar pomeni rešitev prostorske stiske in tudi pridobitev novih učilnic, načrtujejo pa še novo jedilnico. Letos so za ta projekt pridobili gradbeno dovoljenje, določena privarčevana oziroma vezana finančna sredstva so se sprostila, večji del se bo drugo leto – vezana pa so bila prav za ta namen. Projekt je ocenjen na 7,5 milijona evrov, računajo pa še na dobre tri milijone evrov sofinancerskih sredstev, nekaj so jih že pridobili. Poleg tega se bodo tudi zadolžili. Idealna časovnica projekta na terenu bi bila, da bi jim od maja prihodnjega leta uspelo izvesti vsa potrebna dela, da bi med šolskimi počitnicami lahko izpeljali glavna montažna dela, kar bi pomenilo, da bi bila dvorana postavljena v dveh mesecih, če bi šlo res vse po načrtih. Projekt bi se v tem primeru v celoti zaključil v šolskem letu 2022/2023.

V proračunu za leto 2022 je tudi športni park, katerega gradnja se je začela letos, med večje investicije pa zagotovo sodita še vodooskrba Možjance in Mač ter kanalizacija, kar skupaj znese dobra dva milijona evrov. Še v teh dneh v preddvorski občini začenjajo tudi peto fazo del v Tupaličah, načrtujejo začetek del na parkirišču na Laškem nad Bašljem, gradnjo pločnika na Srednji Beli so že začeli, načrtujejo pa še tri manjše turistične projekte, ki so sicer tudi LAS-ovi: v okviru projekta Zelena Gorenjska bodo uredili degradirano območje dvorišča gradu Dvor; lotili se bodo neinvazivnih raziskav na območju Sv. Jakoba in Pustega gradu ter potem priprave 3D-vizualizacije, kako je bila nekdaj videti naselbina Sv. Jakoba, ki bo dostopna obiskovalcem na samih lokacijah; želijo pa zagotoviti tudi vzpenjalnik za invalide v kulturnem domu, upajo tudi, da bodo tam lahko vzporedno izpeljali še sanacijo požarnih izhodov iz objekta. V načrtu je tudi nova fasada gradu Dvor, za katero bodo skušali pridobiti sofinanciranje še s strani države, in med drugim tudi spremembe OPN in OPPN (občinskih prostorskih načrtov in občinskih podrobnih prostorskih načrtov) za potrebe projekta Perunis oziroma Slovanske vasi, doživljajsko-izkustvenega parka. Nadaljevali bodo tudi Poslovno cono Preddvor Sever, in sicer kakor hitro jim uspe skleniti dokončni dogovor z lastniki zemljišč.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

oblačno
vlažnost: 50 %
veter: Z, hitrost: 29 km/h

11/26

ponedeljek

12/28

torek

12/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 17. maj 2022

Na Planico in Križno goro

IZLETI / Kranj, 17. maj 2022

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Jesenice, 17. maj 2022

Ljudje sveta 2022

PREDAVANJA / Kranj, 17. maj 2022

Zdrava ustna votlina

DELAVNICE / Škofja Loka, 18. maj 2022

Tečaj vezenja z Lojzko Potočnik

PREDAVANJA / Begunje, 18. maj 2022

Svetovanje o ustrezni telesni dejavnosti

IZLETI / Kranj, 19. maj 2022

Na Matajur

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

 

 
 

 

 
 
 

Na Veliko planino po asfaltu / 17:49, 16. maj

Malo poglejte po Avstriji in Italijo po Dolomitih. Vsaka gora ima svojo gondolo. Prelazi so vsi asfaltirani, cesta je široka. Turizem tam cv...

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 16:10, 16. maj

NIč ne bo, Janezi in Micke. Dohtar naj DELA v javnih Zavodih.... ali pa privat v svojih prostorih. Ne pa da dopoldan čakaš par let - popold...

Na Veliko planino po asfaltu / 15:48, 16. maj

Grozljivo. Pa asfalt do Doma v dolini Vrat.... Pa kam se boste še nasrali z avtomobili..... Ta pravi planinci gredo tudi mal peš. Taki posegi v naravo bi morali bit prepovedani.

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 18:22, 15. maj

Prihaja trenutek resnice za zdravnike. Javni ali zasebni sektor. Svoboda ne omogoča obojega. Družinski zdravnik bo še manj zanimiv za mlade.

Državni zbor vodi Urška Klakočar Zupančič / 15:53, 14. maj

Huda tale Urška. Lepo, da se lepa dekleta odločajo za politiko.

Danes ustanovna seja / 12:12, 13. maj

Javljam se iz izleta po Polski - iz Krakowa.Bolj točno: trenutno ga gonmo v Pracownia Piwa i Przyjaciele. Nizke cene !Lep pozdrav v vukoj...

Danes ustanovna seja / 09:49, 13. maj

Šarec je največji car. Skupaj z Murčijem bosta obvladovala vso nadzorno mašinerijo v državi (Sova+ Policija+Vojska). Največja cara.