Župan Gorij Peter Torkar je v četrtek s tehničnim direktorjem podjetja VGP Borislavom Majkićem podpisal nekaj več kot milijon evrov vredno pogodbo za gradnjo 1,8 kilometra kanalizacijskega omrežja v aglomeraciji Podhom.

Začenja se gradnja kanalizacijskega omrežja

Župan Gorij Peter Torkar je v četrtek s tehničnim direktorjem podjetja VGP Borislavom Majkićem podpisal nekaj več kot milijon evrov vredno pogodbo za gradnjo 1,8 kilometra kanalizacijskega omrežja v aglomeraciji Podhom.

»V okviru projekta bodo zgrajeni kanali, ki nam še manjkajo do povezave s čistilno napravo na Bledu, vzporedno se bo obnavljal javni vodovod in urejala javna razsvetljava. Ko bo projekt zaključen, na tem področju nadaljnjih trideset let ne bo treba posegati v infrastrukturo.«

Zgornje Gorje – Območje ima več kot dva tisoč populacijskih enot in zajema vasi Podhom, Spodnje Gorje in del Zasipa. Z izgradnjo novega omrežja bo občina zagotovila urejen sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda za 223 dodatnih prebivalcev omenjenega območja. Projekt gre v izvedbo takoj po podpisu pogodbe, zaključen pa bo v prihodnjem letu, je povedal župan Peter Torkar. Za projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Zgornje Save – Občina Gorje so pridobili tudi nekaj več kot 460 tisoč evrov kohezijskih sredstev.

»V okviru projekta bodo zgrajeni kanali, ki nam še manjkajo do povezave s čistilno napravo na Bledu, vzporedno se bo obnavljal javni vodovod in urejala javna razsvetljava. Ko bo projekt zaključen, na tem področju nadaljnjih trideset let ne bo treba posegati v infrastrukturo,« je zadovoljen Torkar.

Kot pravi, bodo v prihodnje na območju občine tovrstno infrastrukturo urediti še na dveh manjših odsekih, in sicer v Zgornjih Gorjah za trgovino Mercator ter v delu vasi Poljšica; ko bosta ta dva dela zaključena, bo občina 98-odstotno priključena na sistem odvajanja odpadne vode. »Za oba odseka, ki nas še čakata, pravkar poteka projektiranje. Predvidevamo, da bo ta faza končana do spomladi prihodnje leto, sredstva za izvedbo pa bodo planirana za naslednje leto, to je leto 2023,« je pojasnil Torkar.

Brez sistema za odvajanje in čiščenje odpadnih voda bo tako po besedah župana ostal le del Zatrnika in del Prnikov; gre za območja, oddaljena od središča, kjer gradnja povezovalnih kanalov ne bi bila ekonomična, zato se bodo na teh tam verjetno odločili za skupne male čistilne naprave, je še pojasnil Torkar.

Vzporedno s projektom gradnje kanalizacijskega omrežja bo potekala tudi rekonstrukcija državne ceste Spodnje Gorje–Fortuna, katere vrednost je prav tako nekaj več kot milijon evrov, od tega občina po sporazumu z Direkcijo za infrastrukturo sofinancira okoli štiristo tisoč evrov.

»Upamo, da bodo predvsem dela na državni cesti, ki je povezava do našega turističnega bisera, soteske Vintgar, zagotovimo tekoč promet do začetka poletne turistične sezone,« je še pojasnil župan, predvsem pa izrazil zadovoljstvo, ker z izgradnjo nove infrastrukture občanom Gorij zagotavljajo visoko kvaliteto bivanja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

RAZSTAVE / Ljubno, 28. junij 2022

Razstava Maše Bersan Mašukove

RAZSTAVE / Jesenice, 29. junij 2022

Pobegi II

PRIREDITVE / Škofja Loka, 29. junij 2022

Pogovor z umetnikom Petrom Gabrom

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

RAZSTAVE / Bled, 30. junij 2022

Razstava Ejti Štih

 

 
 

 

 
 
 

Od danes goriva spet dražja / 09:32, 28. junij

Sestra v ambulanti kliče bolnike: "GOLOB, Medved, Čuk, Tič, Volk ?" Eden od pacientov se oglasi: "Sestra, kdaj bomo pa ljudje prišli na vrst...

O izzivih, ki so pred nami / 09:26, 28. junij

Na koncu bo še TEŠ - 6 odlična naložba... Nemci so že pozabli na zeleni preboj in kurblajo termoelektrarne!Sicer pa, moja mama so djal, prih...

Participativni proračun ostaja / 18:42, 27. junij

Denar za nepotrebni radar pred Šlandrom je pa bil! Menim, da sta dva ležeča miličnika čisto dovolj in pa znak 30km/h na pravem mestu. Bi pa...

Participativni proračun ostaja / 08:42, 27. junij

Rajši cesto do doma starostnikov uredite. Sramota sredi Radovljice. Pa cesto do zbirnega centra Komanala Radovljica. Človeka mine, da bi odp...

Zaznamovali četrt stoletja veteranske organizacije / 19:34, 26. junij

Ah ja. Šurc in samostojna Slovenija. Dva pojma, ki strižeta za kar nekaj kilometrov.

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.