Mlečne rezine

Rezine z mehkim čokoladnim biskvitom in puhasto mlečno kremo z dodatkom meda otroci zagotovo poznajo. Skoraj takšne, kot jih dobimo v hladilniku trgovine, lahko pripravimo tudi sami doma. Domače so še boljše!

Za pripravo mlečnih rezin z medom potrebujemo: za biskvit: 6 jajc, 60 g kakava, 60 g moke, 60 g olja, 180 g sladkorja, 1 žličko pecilnega praška, 1 ščep soli, 5 žlic mleka za navlažitev biskvita; za kremo: 250 g mascarpone sira, 3 dl smetane, 5 listov želatine, 120 g medu.

Priprava biskvita: Skupaj zmešamo moko, kakav, pecilni prašek in sol. Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v sneg in jim vmes dodajamo polovico sladkorja. Stepamo tako dolgo, da se sladkor raztopi in sneg postane kompakten. Rumenjakom dodamo preostanek sladkorja in stepemo v svetlo maso. Primešamo jim olje in polovico snega iz beljakov. Nato postopoma vmešamo mešanico moke in nazadnje še preostanek snega. Maso za biskvit vlijemo na velik pekač od pečice, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, od 10 do 15 minut. Pečen biskvit zvrnemo na vlažno kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.

Priprava kreme: Želatino namočimo v hladni vodi za 10 minut. V kozici skupaj segrevamo med in 1 dl smetane toliko časa, da se med raztopi in nastane gladka zmes. Še vroči zmesi primešamo ožeto želatino in mešamo, da se raztopi. Preostalo smetano stepemo. V posodo skupaj zmešamo mascarpone sir in nekoliko ohlajeno medeno zmes. Nato primešamo še stepeno smetano.

Sestavljanje rezin: Bisvkit po sredini prerežemo. Polovico biskvita navlažimo z mlekom in prekrijemo s kremo. Na kremo postavimo drugo polovico biskvita. Vse skupaj za nekaj ur postavimo v hladilnik in nato narežemo na rezine.

Nasvet: Krema je dovolj kompaktna že takoj, zato za sestavljanje samih rezin ne potrebujemo posebnega pekača. Za lepše in bolj enakomerne robove si lahko vseeno pomagamo tako, da rezine sestavimo v pekaču, ki je za polovico manjši od velikega pekača od pečice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

2/2

nedelja

1/4

ponedeljek

-6/2

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Miklavževanje na Mestnem trgu in po Zoomu

GLASBA / Slovenski Javornik, 5. december 2021

Ta veseli čas prihaja ...

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

 

 
 

 

 
 
 

Z znamko se ne strinjajo / 21:22, 5. december

Majhna podobnost z Balantiče. Malo pozno, pa vendar. Še en (o)spomin na 29. november. Tokrat na leto 1944,ko je ob prvi obletnici 2. AVNOJA...

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...