Pošta Slovenije bo svojo poslovalnico v starem mestnem jedru Kranja preoblikovala v pogodbeno pošto, ki jo bo v svojih prostorih izvajalo podjetje Dovrtel sistemi. / Foto: Gorazd Kavčič

Mestno jedro izgublja pošto

Mestna občina Kranj in Krajevna skupnost Center protestirata, ker namerava Pošta Slovenije poštno poslovalnico iz starega mestnega jedra seliti v prostore podjetja Dovrtel sistemi.

Kranj – Pošta Slovenija je Mestno občino Kranj obvestila, da bo v začetku novembra zaprla svojo poslovalnico na Poštni ulici 4 v starem mestnem jedru Kranja, izvajanje poštnih storitev pa prepustila dimnikarskemu podjetju Dovrtel sistemi, ki bo dejavnost opravljalo v svojih prostorih na Koroški cesti 45. Za občino in Krajevno skupnost (KS) Center je selitev pošte iz mestnega jedra nesprejemljiva. MOK je zato na Pošto Slovenije poslala protestno pismo, krajevna skupnost pa je v torek na peticija.online začela zbirati podpise pod spletno peticijo, s katero od Pošte Slovenije zahtevajo, da sama ali v sodelovanju z MOK najde takšno rešitev, ki bo zagotavljala ohranitev izvajanja poštnih storitev v mestnem središču Kranja.

»Izbrani izvajalec je neprimeren, predvsem pa je neprimerna lokacija pogodbene pošte, saj se ne nahaja v ožjem mestnem središču Kranja, kjer je največ povpraševanja po poštnih storitvah. Selitev pošte na rob KS Center je nerazumna in disfunkcionalna odločitev, ki je v nasprotju z interesi krajanov in nosilcev poslovnih dejavnosti v mestnem središču,« so odprtje spletne peticije »Mestno jedro Kranja si zasluži svojo pošto« utemeljili v KS Center.

Kranjski župan je pojasnil, da je MOK leta 2020 kupila poštno stavbo v mestnem jedru, ki jo bodo konec leta začeli obnavljati, namenili pa jo bodo razvoju podjetništva. S Pošto Slovenije so se zato dogovarjali, da bi na Glavnem trgu 17 skupaj s Komunalo Kranj odprli mestno blagajno, kjer bi občanom poleg poštnih storitev ponujali tudi možnost plačila komunalnih storitev, izdajo dovolilnic ... »Pošto smo želeli ohraniti v centru mesta, a smo pred dnevi prejeli obvestilo Pošte Slovenije, da so podpisali pogodbo z Dimnikarstvom Dovrtel. Po njihovih načrtih se tako pošta seli na Koroško cesto, kar je nesprejemljivo za MOK in predvsem za prebivalce starega jedra, zato smo poslali protestno pismo na Pošto Slovenije z zahtevo, da pošta ostane v mestnem jedru in z nami nadaljujejo pogovore, ki so bili z njihove strani enostransko prekinjeni,« je razložil Rakovec.

Na Pošti Slovenije pojasnjujejo, da je bila MOK z namero preoblikovanja pošte 4106 Kranj v pogodbeno pošto seznanjena že leta 2019, v vmesnem času pa so preučevali več možnosti preoblikovanja pošte, tudi v sodelovanju z MOK in Komunalo Kranj. »Pošta trenutno še posluje v najetih prostorih na stari lokaciji, vendar se mora z novembrom seliti. Dogovarjanja glede prevzema pogodbene pošte s strani Komunale Kranj v preteklosti niso bila uspešna, rešitev s postavitvijo redne pošte v prostore mestne blagajne pa zaradi odstopanja od normativov za delovanje redne pošte ni ustrezna,« so razložili. Dovrtel sistemi so bili izbrani za pogodbenika na razpisu za izvajanje pogodbene pošte, so dodali na Pošti Slovenije, kjer so prepričani, da se dostopnost do poštnih storitev za občane Kranja z navedeno spremembo ne bo poslabšala. Pogodbena pošta bo sicer odprta od ponedeljka do sobote.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

1/3

ponedeljek

-9/5

torek

-7/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zadevi Sikošek grozi zastaranje / 18:33, 28. november

Hehe. Sodna veja v oblasti deluje po sistemu interesne skupnosti ali lobija ali mafije. Lepo je biti prijatelj te interesne skupnosti.

Poraz pobudnikov referenduma za občino Golnik / 13:45, 26. november

NSi zastonj računa na glasove v Kranju. Kosovo Republika (KR) glasuje za SD.

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 12:55, 26. november

Narobe si razumu. Ejejejej. Tipično za oprane glave.

Zimo pričakajmo pripravljeni / 12:26, 26. november

Od kar pomnim že pred zimo zamenjam letne gume z grobo profilnimi gumami. Ja, z zimskimi. Ko sem jih pa obrabil toliko, da za drugo zimo ne ...

Za oskrbo vseh ni dovolj kadra / 09:30, 26. november

Tandem Šarec - Pirnat nas je pripeljal v izredno stanje, 253 Slovencev že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju !
Tako je poročala edina resnica na tem svetu Nora24 dne 16.3.2020 !

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 09:09, 26. november

Pavle, zna bit da so te dal na IGNORE ?!!

Cena ogrevanja je šla v nebo / 08:06, 26. november

Cene za MWh toplote: Trbovlje (plin) 92,2€, Zagorje(lesni sekanci) 42,6€, Ljubljana (premog+lesni sekanci) 59,8€, Celje (komunalni odpadki+b...