Imejte energente na dosegu prstov

Napredno spremljanje energentov je odslej še lažje in preprostejše. Standardne funkcionalnosti brezplačnega portala Moj ECE odslej bogatijo še napredne rešitve za vse, ki želijo globlji vpogled v energetske aktivnosti svojega doma ali podjetja.

Portal, ki ga pozna že več tisoč uporabnikov, je doživel prenovo, »zrasel« je tako po obsegu funkcionalnosti kot tudi po tipu uporabnikov. Omogoča spremljanje porabe energentov domače in poslovne rabe ter združuje funkcije portala in mobilne aplikacije.

Portal je zasnovan z namenom, da se z istimi prijavnimi podatki dostopa tudi v spletno trgovino ECE shop. Registracija je preprosta in opremljena s standardnimi varnostnimi protokoli. Po vstopu uporabnika pričaka video razlaga ključnih nastavitev, najpomembnejša je povezava pogodbenega razmerja za energente, ki portal »spremeni« v zakladnico grafov in tabel.


Platforma, narejena po meri

V uredništvu Računalniških novic so testirali prenovljeni spletni portal za spremljanje energentov Moj ECE, ki smo ga javnosti prvič predstavili že leta 2015, letošnja verzija pa skoraj nima več stičnih točk s prejšnjo.

Portal je namreč »zrasel« tako po obsegu funkcionalnosti kot tudi po tipu uporabnikov. Omogoča spremljanje porabe energentov domače in poslovne rabe ter združuje funkcije dosedanjega portala, mobilne aplikacije in spletnega mesta za zahtevnejše uporabnike. Gre za »custom« platformo oz. platformo, narejeno po meri, in je plod slovenskega znanja.

Portal je zasnovan z namenom, da z istimi prijavnimi podatki vstopate tudi v našo spletno trgovino. S kreiranim uporabniškim računom lahko tako že vstopate v Moj ECE in ECE shop. Registracija je preprosta in opremljena s standardnimi varnostnimi protokoli in preverjanji. Po vstopu uporabnika pričaka video razlaga ključnih nastavitev, najpomembnejša je povezava pogodbenega razmerja za energente, ki portal »spremeni« v zakladnico grafov in tabel.

Povezavo pogodbenega razmerja opravite hitro, z vnosom številke kupca, davčne številke in številke računa, kombinacijo podatkov, ki so znani samo pogodbenemu uporabniku.

Aktualne informacije takoj in brez nepotrebnih stikov

Domača stran navduši z nizom kartic, na katerih so povzetki porabe elektrike in zemeljskega plina, financ, števčnih stanj, aktualnih računov, ugodnosti, trenutnih akcij in drugih informacij, ki bodo uporabniku popolnoma zadostovale ob hitrem pregledu z drsenjem čez ekran mobilnika, tablice ali ob vrtenju kolesca na miški.

Največji poudarek je namenjen električni energiji, saj pomeni osnovo za vse ostale energente doma ali v podjetju. Primerjati je možno aktualno porabo s porabo prejšnjih let in s tipičnimi gospodinjskimi porabniki (stanovanje, hiša, vikend). Portal omogoča nastavitev opomnikov, ki uporabnika opozorijo, če poraba presega tolerančni pas, ki ga uporabnik sam nastavi, zamudi s plačilom računa ali mora oddati števčno stanje. S povezavo pogodbenega razmerja za zemeljski plin so na voljo enake funkcionalnosti tudi za ta energent.

Analitičen prikaz finančnega stanja

Pri financah je prikaz bolj analitičen, z več podatki in pregledom vseh plačil, ki so bila opravljena s podjetjem ECE, za energente, energetske storitve ali nakupe v spletni trgovini. Tabela odkriva ločene zneske za plačilo energentov in obrokov za trgovsko blago. Prikaz vsebuje seznam poknjiženih računov, ki uporabniku razkriva tudi morebiten dolg oz. neplačane račune. Račun je možno reklamirati kar v aplikaciji, prav tako je z enim klikom možen prenos računa v formatu PDF.

Vpogled v energetske potrebe

Prenovljeni portal vključuje tudi novo vsebino – energetske rešitve, ki je zasnovana z namenom, da uporabniku omogoča širši vpogled v energetske potrebe doma ali podjetja. S kratkim energetskim testom je možno hitro ugotoviti, kako energetsko potratni so objekti in življenjski slog ter kakšne so možnosti za izboljšave. Z energetskim monitorjem pa lahko uporabnik spremlja še vrsto drugih energentov in tudi porabo vode. Z rednimi vnosi je možno »zgraditi« pregleden energetski semafor, ki omogoča pregled po porabi ali stroških. 

En klik do ugodnosti

Nabor ugodnosti v portalu se nanaša na osnovno ponudbo podjetja ECE, na ponudbo energetskih rešitev, spletne trgovine in ponudbe pri partnerjih. Posebno mesto ima ECE bonus, ki ga kupci energentov prejmejo vsak mesec. V portalu Moj ECE je omogočen pregled stanja bonusa in dosedanjih unovčenj.

V kratkem bo portal na voljo tudi v angleščini in v temnem načinu prikaza vsebin za brskalnike. V uredništvu specializirane revije za računalništvo Računalniške novice so portal ocenili z oceno odlično, nagrajen pa je bil tudi z zlatim sejemskim priznanjem za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost na letošnjem sejmu MOS.

Več na moj.ece.si.

Oddaj svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

0/10

torek

1/16

sreda

0/14

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. oktober 2021

Za otroke

RAZSTAVE / Šenčur, 26. oktober 2021

Naše barve

RAZSTAVE / Jesenice, 26. oktober 2021

Morje/jezero

PREDAVANJA / Naklo, 26. oktober 2021

Potopisno predavanje avtostoparskega rekorderja

PRIREDITVE / Gorenjska, 27. oktober 2021

Za otroke

OBVESTILA / Kranj, 27. oktober 2021

Meritve kostne gostote

PRIREDITVE / Kranj, 27. oktober 2021

Espacio flamenco: Dictarot

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. oktober 2021

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 1497 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov 33,5-odstoten / 10:50, 25. oktober

Dr. Metka Paragi je opozorila, da hitri testi za covid19 niso ustrezni! Kot predana strokovnjakinja je ugotovitve podkrepila z raziskavo.Ker...

V soboto potrdili 1497 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov 33,5-odstoten / 08:03, 25. oktober

Samo v Sloveniji istega leta hospitaliziranih 3.600 ljudi zaradi običajne gripe ! Ukrepov kljub temu nobenih, epidemija ni bila razglašena!

V soboto potrdili 1497 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov 33,5-odstoten / 08:00, 25. oktober

Leta 2010 je namreč organizacija WHO, pri kateri dela veliko število strokovnjakov z močnimi vezmi s farmacevtsko industrijo, močno svarila ...

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 15:46, 23. oktober

Aha, a tisto žvenketanje je krožnik al štamprle od Vizjaka hahahaaa...
NOVA24 d best

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 13:08, 23. oktober

Samo za Primoža:“Mafija, ki že desetletja krade, nas želi uničiti na najbolj pritlehen način, ker smo jim napoti,” je prepričan minister za ...

O novi občini Golnik, kandidiranju ... / 08:12, 23. oktober

Kdor trdi, da je občin preveč je socialist po miselnosti,se pravi indoktriniran v Jugoslaviji. Socialisti ne zaznavajo lokalnih priložnosti...

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 07:39, 23. oktober

Gledam, ti si slep !