Že četrti razpis za direktorja muzeja

Saga o (ne)imenovanju direktorja Gornjesavskega muzeja Jesenice se vleče že od konca leta 2019.

Ustanoviteljici Gornjesavskega muzeja Jesenice sta Občina Jesenice in Občina Kranjska Gora. A med samim postopkom izbire direktorja se je izkazalo, da Jesenicam soglasja Kranjskogorčanov k imenovanju direktorja sploh ni treba pridobiti. Občina Jesenice ima namreč več kot polovični soustanoviteljski delež. Tako Kranjsko Goro vprašajo zgolj za mnenje, o imenovanju direktorja pa dokončno odloči jeseniški občinski svet.

Jesenice – Na spletni strani Občine Jesenice je objavljen razpis za prosto delovno mesto direktorja javnega zavoda Gornjesavski muzej Jesenice. Kandidati imajo petnajst dni časa za prijavo, mandat direktorja pa traja pet let. Ta čas muzej kot vršilka dolžnosti direktorice vodi dolgoletna direktorica Irena Lačen Benedičič.

Tokratni razpis je že četrti po vrsti, trije so bili neuspešni, saga o (ne)imenovanju direktorja muzeja pa se vleče že od konca leta 2019.

Takrat se je na prvi razpis prijavila le dotedanja direktorica Irena Lačen Benedičič, ki so jo na Jesenicah tudi potrdili. A se je zataknilo v drugi občini soustanoviteljici, Občini Kranjska Gora, saj kranjskogorski občinski svetniki k imenovanju niso dali soglasja.

Razpis za izbiro direktorja so tako lansko jesen ponovili, tokrat pa se je nanj poleg Lačen Benedičičeve prijavil še kustos v muzeju dr. Marko Mugerli. Po predlogu jeseniške komisije za volitve in imenovanja naj bi za direktorico potrdili Lačen Benedičičevo, a so na decembrski seji občinskega sveta na Jesenicah zatem sklep o njenem imenovanju umaknili. Obenem pa so omenjeno ponovno imenovali za vršilko dolžnosti direktorice.

Aprila letos so razpis ponovili že tretjič, tudi tokrat sta se prijavila Lačen Benedičičeva in dr. Mugerli. Jeseniška komisija za volitve in imenovanja je občinskim svetnikom tokrat predlagala, naj za direktorja potrdijo dr. Mugerlija. A na seji občinskega sveta ni dobil dovolj glasov podpore in tako so postopek imenovanja ponovno ustavili.

Zdaj so torej objavili nov, že četrti razpis. V dosedanji razpravi so se mnenja kresala zlasti glede vodstvenih izkušenj, ki naj jih kandidat dr. Mugerli ne bi imel. A izkazalo se je, da v odloku o ustanovitvi javnega zavoda ta pogoj ni naveden, zato ga tudi v razpis ne morejo vključiti. Prav zato, ker ima več vodstvenih izkušenj, je tudi svet zavoda dal prednost Ireni Lačen Benedičič. Po pričakovanjih naj bi o imenovanju direktorja jeseniški občinski svetniki ponovno odločali še letos, ''vedejevstvo'' pa se Lačen Benedičičevi izteče konec februarja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

jasno
vlažnost: 36 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

4/25

četrtek

9/28

petek

10/29

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. maj 2022

Na Matajur

PRIREDITVE / Jesenice, 19. maj 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 19. maj 2022

S kolesom do Olševka

RAZSTAVE / Jesenice, 20. maj 2022

Moderni mozaiki

PREDAVANJA / Gorenjska, 21. maj 2022

O Jaroslavu Seifertu

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 23. maj 2022

Dnevi medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

IZLETI / Kranj, 26. maj 2022

Planinsko-pohodniški izlet Kavčič–Lipnik

 

 
 

 

 
 
 

Plinovod zapletel umestitev brvi / 08:04, 19. maj

Kako so dobili gradbeno dovoljenje brez PZI-ja mi ni jasno, če ne vedo, da je na trasi plinovod. Nekdo na upravni enoti je bil dobro podmazan.

Sprehajalka srečala medveda / 10:00, 18. maj

"Škod letos še ni bilo".....seveda ne, ker živina in drobnica še ni v planinah, največji vpliv na zmanjšanja škod pa je OPUSTITEV KMETOVANJA!

V skrbeh zaradi zveri / 21:47, 17. maj

Kaksen Avstrijski "lovec" se naj zmoti pa obišče Jezersko. Problem zveri rešen.

V skrbeh zaradi zveri / 15:45, 17. maj

Članek korektno povzema razpravo...sedaj bomo kmalu videli ali smo prebivalci podeželja svobodni ali ujetniki zveri in foteljskih naravo varstvenikov zalivanih z našim denarjem!

Bomo poleti spet stali v kolonah / 06:13, 17. maj

Poleti bomo stali v kolonah. Vsem omenjenim v prispevku je to jasno.

Na Veliko planino po asfaltu / 17:49, 16. maj

Malo poglejte po Avstriji in Italijo po Dolomitih. Vsaka gora ima svojo gondolo. Prelazi so vsi asfaltirani, cesta je široka. Turizem tam cv...

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 16:10, 16. maj

NIč ne bo, Janezi in Micke. Dohtar naj DELA v javnih Zavodih.... ali pa privat v svojih prostorih. Ne pa da dopoldan čakaš par let - popold...