Okoli štiristo razstavljavcev je sodelovalo na letošnjem sejmu.

Izkoristili bodo potenciale

V Komendi je minuli konec tedna potekal kmetijsko-obrtni sejem. V vodstvu konjeniškega kluba napovedujejo krepitev poslovne dejavnosti.

Komenda – Okoli štiristo razstavljavcev in lepo vreme sta že v petkovem dopoldnevu na komendski sejem privabila lepo število obiskovalcev. Na odprtju sejma, ki so ga popestrili člani komendske godbe in Slovenskega okteta, je poleg varuha človekovih pravic Petra Svetine zbrane pozdravil tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Kot je dejal, na ministrstvu s pozornostjo spremljajo kmečke družine, saj je njihovo celotno življenje prežeto z delom, zaradi dela kmetov pa lahko jemo domačo hrano in občudujemo obdelano krajino. Izrazil je tudi veselje, da se po dolgem času lahko znova srečamo na sejmu, saj razni spletni dogodki sejma v živo ne morejo nadomestiti. Sejem si je ogledal tudi državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo Anton Harej.

Z minuto molka pa so zbrani počastili spomin na začetnika in dolgoletnega predsednika Konjeniškega kluba Komenda, ki organizira sejme, Alojza Laha ter vseh, ki so se poslovili v času od začetka epidemije.

Kot nam je povedal predsednik konjeniškega kluba dr. Marjan Sedej, je bila odločitev za izvedbo sejma, potem ko je bil trikrat odpovedan zaradi epidemije covida-19, težka, negotova, a tudi hrabra, pogumna in smela. Kljub številnim oviram in zaradi epidemije ter spremljajočih ukrepov oteženim razmeram pa jim je sejem uspelo izpeljati, za kar gre po Sedejevih besedah zasluga predvsem odlični ekipi, ki ga pripravlja.

Prvi mož konjeniškega kluba, ki je vodenje prevzel po smrti Alojza Laha, sicer napoveduje krepitev poslovne dejavnosti. »V Komendi imamo zagotovo najboljše sejemsko prizorišče v Sloveniji in škoda je takšnega bogastva in kapitala, da bi ga uporabili le dvakrat letno. Že maja smo tako organizirali sejemsko tržnico, na kateri je sodelovalo okoli petdeset razstavljavcev, razmišljamo tudi o tematskih enodnevnih sejmih, razstavah, računamo, da bomo začeli pripravljati tudi sejem rabljenih vozil,« je o načrtih povedal Sedej. Glavni namen tega pa bo razvoj konjeniškega športa v Komendi. »Ne nazadnje je to konjeniški in ne sejemski klub. S sejmom moramo podpreti razvoj kluba. Če bodo sredstva to omogočala, bomo zagotavljali boljše nagrade za tekmovalne konje, zelo verjetno bo klub začel tudi iskati in kupovati konje, saj bi bilo prav, da ima tudi klub v lasti nekaj najboljših tekmovalnih konj, ki si jih člani sami ne morejo privoščiti,« je še povedal predsednik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

2/2

nedelja

1/4

ponedeljek

-6/2

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Miklavževanje na Mestnem trgu in po Zoomu

GLASBA / Slovenski Javornik, 5. december 2021

Ta veseli čas prihaja ...

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

 

 
 

 

 
 
 

Z znamko se ne strinjajo / 21:22, 5. december

Majhna podobnost z Balantiče. Malo pozno, pa vendar. Še en (o)spomin na 29. november. Tokrat na leto 1944,ko je ob prvi obletnici 2. AVNOJA...

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...