Za vzpostavitev povezave z Dubajem so si na letališču prizadevali od leta 2012. / Foto: Gorazd Kavčič

Brnik povezan z Dubajem

Prejšnji petek je na brniško letališče priletelo prvo letalo družbe Flydubai, kar bo Slovenijo čez Dubaj povezalo tudi z bolj oddaljenimi destinacijami Azije in Oceanije.

Zgornji Brnik – Od prejšnjega petka dalje brniško letališče z Dubajem ob sredah, petkih in nedeljah povezuje prevoznik iz Združenih arabskih emiratov Flydubai. Gre za povezavo, za katero so si na letališču prizadevali zadnjih deset let. Kot je povedal poslovodni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir, je pomemben mejnik predstavljal leta 2017 sklenjeni sporazum o zračnem prometu med Slovenijo in Združenimi arabskimi emirati, prihodu prevoznika na Brnik pa je botrovalo tudi odprtje slovenske ambasade v tej državi in sodelovanje Slovenije na Expu v Dubaju. »Vse to, poleg velikega potenciala slovenskih potnikov, ki so doslej na destinacijo potovali z okoliških letališč, je prispevalo k veselemu dogodku, ki smo mu priča danes,« je dejal Skobir, ki je prepričan, da bo linija ekonomsko uspešna in se bo obdržala tudi po Expu ter bo privabljala tudi potnike iz sosednjih držav. Dubaj namreč ne predstavlja le privlačne turistične destinacije, temveč je eno največjih prometnih vozlišč, ki bo odslej tako Slovenijo povezovalo z Azijo in Oceanijo, slovenski potniki pa so doslej za lete na destinacijo uporabljali okoliška letališča.

Izvršni direktor družbe Flydubai Ghaith Al Ghaith je Slovenijo označil kot destinacijo s precejšnjim potencialom in izrazil veselje, da se je linija odprla v času, ko družba po padcu letalskega prometa zaradi pandemije ponovno beleži rast v številu potnikov. Kot je dejal, je prepričan, da bo Slovenija kot turistična destinacija privlačna tudi za goste iz Dubaja.

Prihod Flydubaia tako predstavlja enega izmed pomembnejših faktorjev pri krepitvi prometa na brniškem letališču, ki sicer še vedno ostaja daleč od številk pred pandemijo. »Od popolnega zaprtja letališča smo danes prišli do prevoznikov, ki so za nas ključni. Čeprav smo še daleč od leta 2019, pa je za nas pomembno spoznanje, da je Slovenija zanimiva destinacija, saj je bilo v preteklosti veliko ugibanja, kaj se bo zgodilo po Adrii Airways, in zdaj še, kaj bo po epidemiji. Računam, da bomo v dveh do treh letih na številkah, ki smo jih beležili pred epidemijo. Letos sicer pričakujemo štiristo tisoč potnikov, drugo leto pa bomo promet predvidoma podvojili,« je o pričakovanjih na letališču povedal Skobir, in dodal, da se zaradi nenadnega prihoda prevoznikov že soočajo tudi s pomanjkanjem osebja na letališču, dodatne varnostne pogoje pa narekuje tudi epidemija covida-19.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

1/3

ponedeljek

-9/5

torek

-7/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zadevi Sikošek grozi zastaranje / 18:33, 28. november

Hehe. Sodna veja v oblasti deluje po sistemu interesne skupnosti ali lobija ali mafije. Lepo je biti prijatelj te interesne skupnosti.

Poraz pobudnikov referenduma za občino Golnik / 13:45, 26. november

NSi zastonj računa na glasove v Kranju. Kosovo Republika (KR) glasuje za SD.

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 12:55, 26. november

Narobe si razumu. Ejejejej. Tipično za oprane glave.

Zimo pričakajmo pripravljeni / 12:26, 26. november

Od kar pomnim že pred zimo zamenjam letne gume z grobo profilnimi gumami. Ja, z zimskimi. Ko sem jih pa obrabil toliko, da za drugo zimo ne ...

Za oskrbo vseh ni dovolj kadra / 09:30, 26. november

Tandem Šarec - Pirnat nas je pripeljal v izredno stanje, 253 Slovencev že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju !
Tako je poročala edina resnica na tem svetu Nora24 dne 16.3.2020 !

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 09:09, 26. november

Pavle, zna bit da so te dal na IGNORE ?!!

Cena ogrevanja je šla v nebo / 08:06, 26. november

Cene za MWh toplote: Trbovlje (plin) 92,2€, Zagorje(lesni sekanci) 42,6€, Ljubljana (premog+lesni sekanci) 59,8€, Celje (komunalni odpadki+b...