Vzdušje je bilo podobno, kot bi bili na pikniku.

Več nas je, bolj je pisano in veselo

Karavana okusov se je ustavila v Kranjski Gori.

Kranjska Gora – Mali 'tovornjački' s potujočo kuhinjo in točilnimi pulti so bili, kot na cesti v karavani eden za drugim, postavljeni na parkirišču pred hotelom Kompas v Kranjski Gori. »Karavana okusov je preverjen koncept, ki že desetletja obstaja v tujini (originalno Food Truck Festival), pri nas pa je tudi že kar nekaj let razvita scena teh 'tovornjačkov' s ponudbo jedače in pijače, ampak vedno smo bili bolj vsak po svoje, nihče nas ni spravil pod isto 'streho'. Dejstvo pa je, da več nas je, bolj je pisano in veselo, in kar je najbolj pomembno, je, da so ljudje zadovoljni,« je povedal Matej Špehar, eden ključnih akterjev Karavane okusov, ki je prepoznan tudi po legendarnem šestdeset let starem kombiju, prenovljenem pred tremi leti, iz katerega toči pivo. Karavano okusov so začeli na začetku poletja v Kopru, zbrali so se na hitro, ker niti še niso vedeli, kako bo s protikoronskimi ukrepi. Že tam je bil odličen odziv obiskovalcev in nadaljevali so v Kranju, Celju, Izoli, in kot že omenjeno, se v soboto, 11. septembra, ustavili v Kranjski Gori, do konca sezone pa se bodo pripeljali še v Novo mesto in Ljubljano. »Ljudje se ustavijo na pivu, burgerju, osvežilni pijači ... srečajo kakšnega prijatelja in namesto pet minut so pri nas lahko tudi po nekaj ur,« je še povedal Špehar.

Koktalji in osvežilni napitki so vabili pa hišni mafini, tortilja žepki, pica, kava, domač sladoled ...

V Štrukl prikoli so zadišali štruklji s Kofc v sladkih in slanih okusih, v 'tovornjačku' Gud street food pa haumburgerji, perutničke, drobni prigrizki (finger food), ročno pripravljeni in pečeni na oglju. Mobilni Piccolo bar je imel Tomaž Žavbi, ki se je Karavani okusov pridružil tretjič in upa, da bo ta koncept obstal in še bolj prijel med ponudniki in obiskovalci. Med obiskovalci v Kranjski Gori pa so bili tudi tuji turisti. Fausto Fradeletto, doma iz italijanske dežele Benečija, je v Kranjski Gori reden gost, za Karavano okusov pa je dejal, da je bilo to še posebej prijetno presenečenje.

Za dobro vzdušje je poskrbel tudi Samo Satler, starosta pravega glasbenega izbora.

Oddajte svoj komentar

Kranj 22°

oblačno
vlažnost: 57 %
veter: Z, hitrost: 29 km/h

11/26

ponedeljek

12/28

torek

12/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 17. maj 2022

Na Planico in Križno goro

IZLETI / Kranj, 17. maj 2022

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Jesenice, 17. maj 2022

Ljudje sveta 2022

PREDAVANJA / Kranj, 17. maj 2022

Zdrava ustna votlina

PRIREDITVE / Tržič, 17. maj 2022

Naj športnik in najperspektivnejši športnik Tržiča

DELAVNICE / Škofja Loka, 18. maj 2022

Tečaj vezenja z Lojzko Potočnik

PREDAVANJA / Begunje, 18. maj 2022

Svetovanje o ustrezni telesni dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 18. maj 2022

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Na Veliko planino po asfaltu / 17:49, 16. maj

Malo poglejte po Avstriji in Italijo po Dolomitih. Vsaka gora ima svojo gondolo. Prelazi so vsi asfaltirani, cesta je široka. Turizem tam cv...

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 16:10, 16. maj

NIč ne bo, Janezi in Micke. Dohtar naj DELA v javnih Zavodih.... ali pa privat v svojih prostorih. Ne pa da dopoldan čakaš par let - popold...

Na Veliko planino po asfaltu / 15:48, 16. maj

Grozljivo. Pa asfalt do Doma v dolini Vrat.... Pa kam se boste še nasrali z avtomobili..... Ta pravi planinci gredo tudi mal peš. Taki posegi v naravo bi morali bit prepovedani.

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 18:22, 15. maj

Prihaja trenutek resnice za zdravnike. Javni ali zasebni sektor. Svoboda ne omogoča obojega. Družinski zdravnik bo še manj zanimiv za mlade.

Državni zbor vodi Urška Klakočar Zupančič / 15:53, 14. maj

Huda tale Urška. Lepo, da se lepa dekleta odločajo za politiko.

Danes ustanovna seja / 12:12, 13. maj

Javljam se iz izleta po Polski - iz Krakowa.Bolj točno: trenutno ga gonmo v Pracownia Piwa i Przyjaciele. Nizke cene !Lep pozdrav v vukoj...

Danes ustanovna seja / 09:49, 13. maj

Šarec je največji car. Skupaj z Murčijem bosta obvladovala vso nadzorno mašinerijo v državi (Sova+ Policija+Vojska). Največja cara.