Paulina Pazio, direktorica kadrov za Novartis v Sloveniji, in Jelica Lazarević Lajovic, izvršna direktorica za kadre in korporativno podporo v podjetju Iskratel z ministrom Janezom Ciglerjem Kraljem / Foto: Matic Kremžar

Delovno okolje za vse generacije

Priznanje Mega navdih za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju sta prejela Iskratel in Lek.

Portorož – V okviru Slovenskega kadrovskega kongresa je nedavno potekala tudi podelitev priznanj mega 2021 medgeneracijsko aktivnim delodajalcem. Priznanje mega navdih, za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju, sta prejela kranjski Iskratel in farmacevtsko podjetje Lek.

Natečaj za priznanje je potekal v okviru programa Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter EU iz Evropskega socialnega sklada.

Iskratel je priznanje prejel za projekt Inovativnost = vez med generacijami. V podjetju so inovativnost prepoznali kot lepilo za povezovanje več generacij in spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja tako znotraj kot zunaj delovnega okolja. Kot je povedala mag. Jelica Lazarevič Lajovic, izvršna direktorica za kadre in korporativno podporo v Iskratelu, je priznanje potrditev, da je bil vloženi trud opažen, hkrati pa je tudi odgovornost za nadaljnje delo: »Ponosni smo, da ne iščemo razlik med generacijami in te ne povezujemo s stereotipi, temveč gradimo in razvijamo povezovalno organizacijsko kulturo,« je še dodala.

V imenu družbe Lek, ki je del farmacevtskega podjetja Novartis, je priznanje prevzela direktorica kadrov Paulina Pazio. Kot je dejala, sta medgeneracijsko sodelovanje in spodbujanje raznolikosti z usmerjenostjo k učenju ključni sestavini Novartisove kulture v Sloveniji.

Natečaj je bil letos izveden prvič, po besedah predsednika strokovne komisije dr. Andreja Kohonta z ljubljanske Fakultete za družbene vede so prejeli tri prijave, posebnega priznanja, mega pospešek za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju, pa se letos niso odločili podeliti.

Zbrane na dogodku, ki je sicer potekal v Portorožu, je nagovoril tudi minister za delo Janez Cigler Kralj, ki je dejal, da sta medsebojna komunikacija in medgeneracijsko sodelovanje sodelavcev v času pospešene digitalizacije in aktualnih razmer covida-19 še posebej pomembna. Zaveda se, da je epidemija izpostavila pomembnost digitalnih kompetenc in se bodo morali zaposleni vseživljenjsko izobraževati ter nadgrajevati svoje veščine.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/5

sreda

5/6

četrtek

2/5

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Ponovitev adventne delavnice

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PREDAVANJA / Gorenjska, 4. december 2021

O knjigah, ki govorijo o pandemiji

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

 

 
 

 

 
 
 

Kmalu gradnja težko pričakovane ceste / 20:46, 30. november

Obeti so, upajmo, da bodo tudi v najkrajšem možnem času realizirani. Take zadeve se vlečejo že predolgo, enako kot z avtobusno postajo v Kra...

Včeraj glasovali o referendumu / 20:29, 30. november

Občin v Sloveniji je že tako veliko preveč. Vsekakor pa verjamem, da bi se lahko na občinskih sejah dogovorili o vsem kar moti trenutne ljud...

Občina Lesce - Begunje, množična podpora! / 10:06, 30. november

Gre za razvoj Lesc. Predvsem za območje v lasti TD Šobec. Načrti so veliki; z novo občino bodo lažje dosegljivi tudi z Evropskim denarjem. Srečno.

Alkohol v luči epidemije / 09:38, 30. november

A Vasko je bil tudi med govorci?

Konec tedna kongresa dveh strank / 09:37, 30. november

Ljudmila bo nova predsednica Slovenije, Tonin in NSI pa zgodovina..

Potrdili novo različico virusa / 09:35, 30. november

Stroka pravi, da omikron povzroca hude zaplete. Fafangel pravi, da brez panike, da je JA stroka rekla, da so simptomi blagi. Nakar stroka pr...

»Delavec« je raje zbežal, kot dal podatke / 21:52, 29. november

Šu človek za Romunijo po osebno an...