Paulina Pazio, direktorica kadrov za Novartis v Sloveniji, in Jelica Lazarević Lajovic, izvršna direktorica za kadre in korporativno podporo v podjetju Iskratel z ministrom Janezom Ciglerjem Kraljem / Foto: Matic Kremžar

Delovno okolje za vse generacije

Priznanje Mega navdih za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju sta prejela Iskratel in Lek.

Portorož – V okviru Slovenskega kadrovskega kongresa je nedavno potekala tudi podelitev priznanj mega 2021 medgeneracijsko aktivnim delodajalcem. Priznanje mega navdih, za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju, sta prejela kranjski Iskratel in farmacevtsko podjetje Lek.

Natečaj za priznanje je potekal v okviru programa Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter EU iz Evropskega socialnega sklada.

Iskratel je priznanje prejel za projekt Inovativnost = vez med generacijami. V podjetju so inovativnost prepoznali kot lepilo za povezovanje več generacij in spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja tako znotraj kot zunaj delovnega okolja. Kot je povedala mag. Jelica Lazarevič Lajovic, izvršna direktorica za kadre in korporativno podporo v Iskratelu, je priznanje potrditev, da je bil vloženi trud opažen, hkrati pa je tudi odgovornost za nadaljnje delo: »Ponosni smo, da ne iščemo razlik med generacijami in te ne povezujemo s stereotipi, temveč gradimo in razvijamo povezovalno organizacijsko kulturo,« je še dodala.

V imenu družbe Lek, ki je del farmacevtskega podjetja Novartis, je priznanje prevzela direktorica kadrov Paulina Pazio. Kot je dejala, sta medgeneracijsko sodelovanje in spodbujanje raznolikosti z usmerjenostjo k učenju ključni sestavini Novartisove kulture v Sloveniji.

Natečaj je bil letos izveden prvič, po besedah predsednika strokovne komisije dr. Andreja Kohonta z ljubljanske Fakultete za družbene vede so prejeli tri prijave, posebnega priznanja, mega pospešek za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju, pa se letos niso odločili podeliti.

Zbrane na dogodku, ki je sicer potekal v Portorožu, je nagovoril tudi minister za delo Janez Cigler Kralj, ki je dejal, da sta medsebojna komunikacija in medgeneracijsko sodelovanje sodelavcev v času pospešene digitalizacije in aktualnih razmer covida-19 še posebej pomembna. Zaveda se, da je epidemija izpostavila pomembnost digitalnih kompetenc in se bodo morali zaposleni vseživljenjsko izobraževati ter nadgrajevati svoje veščine.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

megla
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

1/4

ponedeljek

-6/3

torek

-6/3

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

DELAVNICE / Kropa, Radovljica, 11. december 2021

Novoletno obarvano kreativno šivanje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 13. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

IZLETI / Brezje, 18. december 2021

Romanje po Rožnovenski poti

 

 
 

 

 
 
 

Z znamko se ne strinjajo / 21:22, 5. december

Majhna podobnost z Balantiče. Malo pozno, pa vendar. Še en (o)spomin na 29. november. Tokrat na leto 1944,ko je ob prvi obletnici 2. AVNOJA...

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...