Celotna šola je zaplesala na skladbo Orehek pleše, med njimi tudi devetošolci, ki so bili sicer letos prikrajšani za valeto. / Foto: arhiv šole

Orehek zmore vse

Optimizem in dobro voljo so v Osnovni šoli (OŠ) Orehek po vrnitvi v šolske klopi konec lanskega šolskega leta vrnili s projektom, ki je povezal celotno šolo. Posneli so namreč pesem Orehek pleše na glasbeno podlago skladbe Jerusalema in nato vsi skupaj še zaplesali v ritmih Jerusaleme.

Mi zmoremo vse pravi refren pesmi, ki so jo posneli učitelji OŠ Orehek, za glasbeno podlago pa uporabili skladbo Jerusalema. »Že med lansko karanteno je učencem močno padla motivacija za delo, zato smo se odločili, da je treba nekaj narediti, da vrnemo optimizem in dobro voljo,« je korenine projekta, ki je v maju in juniju povezal vso šolo, razkrila idejna vodja Monika Zaplotnik Kos. Pri projektu so po besedah ravnatelja Draga Zalarja sodelovali vsi učitelji in otroci njihove šole, to je 569 učencev tako na matični šoli na Orehku kot podružnici v Mavčičah ter okrog 130 otrok iz vrtca na Orehku in v Mavčičah.

Že lani decembra so začeli razmišljati, da bi po zgledu drugih, ki so že zaplesali na skladbo Jerusalema in posnetke objavili na YouTubu, to storili tudi v njihovi šoli. »Po drugi strani pa se nam je zdelo že nekoliko obrabljeno, da bi posneli samo ples, kot so storili že drugi. Hoteli smo nekaj drugačnega, nekaj 'svojega',« je priznala Monika Zaplotnik Kos. Tako je nastala pesem Orehek pleše na glasbeno podlago skladbe Jerusalema. Po vrnitvi v šolo so začeli vaditi plesne korake in se na koncu še posneli, posnetek pa objavili na YouTubu. Besedilo pesmi Orehek pleše so napisale učiteljice Janja Jošt, Simona Ostović, Simona Merljak, zapeli pa so jo poleg že omenjenih še Matjaž Pavlič, Lovro Krišelj, Nejc Urh, Gašper Ivančič, Marcela Mazi, Tjaša Debeljak in Ingrid Ajdovec. »Pesem smo posneli v snemalnem studiu Roka Jamnika iz Senice pri Medvodah, pri snemanju pa so nam pomagali Vid Sodnik z ekipo, Matej Ostović in Matevž Vukotič,« je pojasnila Monika Zaplotnik Kos. Učiteljici Barbara Umek in Petra Podlogar sta naštudirali plesne korake in naučili še predstavnike posameznih razredov, ki so to prenesli naprej na vse učence, pri tem pa sta bila v pomoč še Aleš Bašar in Neža Mohar. Na koncu je zaplesala celotna šola skupaj z vrtcem na Orehku in v Mavčičah, pridružila se jim je tudi njihova maskota Veveriček.

»Iz vsega skupaj je nastalo resnično nekaj pozitivnega, iz posnetka kar veje optimizem,« je navdušen ravnatelj, ki pravi, da ob snemanju ni videl obraza, ki ne bi bil nasmejan. »Nastal je čudovit izdelek, ki se ga bomo vedno spomnili z veseljem,« je poudaril in dodal, da so z njim prenesli sporočilo, da si moramo kljub koroni zaupati, sodelovati med seboj in gledati na svetle plati življenja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

pretežno oblačno
vlažnost: 65 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/26

ponedeljek

12/28

torek

12/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 17. maj 2022

Na Planico in Križno goro

IZLETI / Kranj, 17. maj 2022

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Jesenice, 17. maj 2022

Ljudje sveta 2022

PREDAVANJA / Kranj, 17. maj 2022

Zdrava ustna votlina

PRIREDITVE / Tržič, 17. maj 2022

Naj športnik in najperspektivnejši športnik Tržiča

DELAVNICE / Škofja Loka, 18. maj 2022

Tečaj vezenja z Lojzko Potočnik

PREDAVANJA / Begunje, 18. maj 2022

Svetovanje o ustrezni telesni dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 18. maj 2022

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Na Veliko planino po asfaltu / 17:49, 16. maj

Malo poglejte po Avstriji in Italijo po Dolomitih. Vsaka gora ima svojo gondolo. Prelazi so vsi asfaltirani, cesta je široka. Turizem tam cv...

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 16:10, 16. maj

NIč ne bo, Janezi in Micke. Dohtar naj DELA v javnih Zavodih.... ali pa privat v svojih prostorih. Ne pa da dopoldan čakaš par let - popold...

Na Veliko planino po asfaltu / 15:48, 16. maj

Grozljivo. Pa asfalt do Doma v dolini Vrat.... Pa kam se boste še nasrali z avtomobili..... Ta pravi planinci gredo tudi mal peš. Taki posegi v naravo bi morali bit prepovedani.

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 18:22, 15. maj

Prihaja trenutek resnice za zdravnike. Javni ali zasebni sektor. Svoboda ne omogoča obojega. Družinski zdravnik bo še manj zanimiv za mlade.

Državni zbor vodi Urška Klakočar Zupančič / 15:53, 14. maj

Huda tale Urška. Lepo, da se lepa dekleta odločajo za politiko.

Danes ustanovna seja / 12:12, 13. maj

Javljam se iz izleta po Polski - iz Krakowa.Bolj točno: trenutno ga gonmo v Pracownia Piwa i Przyjaciele. Nizke cene !Lep pozdrav v vukoj...

Danes ustanovna seja / 09:49, 13. maj

Šarec je največji car. Skupaj z Murčijem bosta obvladovala vso nadzorno mašinerijo v državi (Sova+ Policija+Vojska). Največja cara.