Od Pesmi upora do Našega skladišča

Gledališče Toneta Čufarja vabi v aBONma. Letos je gledališki in glasbeni abonma, oba z zanimivim programom za različne okuse, mogoče plačati tudi z bonom.

Jesenice – V Gledališču Toneta Čufarja že po tradiciji obiskovalcem ponujajo tako gledališki kot glasbeni abonma. Letos sta oba zanimiva, precej raznolika in primerna za vsak okus.

V gledališkem abonmaju za leto 2020/21 se bo tako ob predstavah v lastni produkciji zvrstilo nekaj odličnih gostujočih uprizoritev. Naše skladišče avtorice Tjaše Mislej, Grumove nagrajenke 2020, je aktualna predstava Prešernovega gledališča iz lanske sezone, z Rokovo modrino (na besedilo Boštjana Videmška jo je režiral Matjaž Pograjc), biografsko dramo o smučarju Roku Petroviču, že več let navdušuje Slovensko mladinsko gledališče, tu pa sta še predstavi, pri katerih je smeh zapovedan, in sicer strip komedija Janez Novak v režiji Dejana Batoćanina in Uroša Fürsta ter v izvedbi izvrstnih Klemna Slakonje, Tadeja Toša in Gregorja Podričnika, ter Ljubljanski vodnik našel Vodnika v izvedbi Rozinteatra z odličnima Andrejem Rozmanom Rozo in Alenko Tetičkovič. In da ne pozabimo – tu je še sklop predstav v okviru 21. Čufarjevega maratona in 34. Čufarjevih dni, ki bodo tudi letos, upajmo, da spet v živo, potekali v novembru.

Glasbeni abonma bo vseboval kar sedem glasbenih dogodkov. Baritonist Ivan Andres Arnšek se bo predstavil s Piazzolleky quintetom, Pesmi upora bomo slišali v izvedbi ženskega pevskega zbora Kombinat, ritmov zabavne glasbe bomo deležni na koncertu domačinke Alje Wolte Sula in Chorchypa, baletni ansambel Društva baletnih umetnikov Slovenije pa se bo predstavil z baletom Romeo in Julija. S koncertom brezčasnih uspešnic bo nastopila Tanja Zajc Zupan z gosti, seveda ne bo umanjkal tradicionalni koncert Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora, sledil pa bo še prav poseben glasbeno-gledališki posladek z naslovom Čudovita v koprodukciji Slovenskega stalnega gledališča Trst in SiTi teatra.

V gledališču so pripravljeni tudi na morebitne zaostritve pogojev izvedbe, zato bodo že vnaprej upoštevali sedežni red, ki bo omogočal ustrezno razdaljo. Zato so letos razpisali dva gledališka termina (četrtek in petek) za vsako predstavo in en glasbeni termin, ki pa bo izveden ob različnih dnevih v tednu v večji dvorani, v dvorani kina. Vpis v abonmaje poteka do 30. septembra med 8. in 12. uro ali po elektronski pošti karmen.svetina@gledalisce-tc.si, informacije pa posredujejo tudi na telefon 04 58 33 100. Kot rečeno v uvodu, abonmaje je moč plačati z boni ali obročno, upokojenci, šolajoči in invalidi pa lahko uveljavijo tudi popust.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/2

nedelja

0/6

ponedeljek

-6/3

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Miklavževanje na Mestnem trgu in po Zoomu

GLASBA / Slovenski Javornik, 5. december 2021

Ta veseli čas prihaja ...

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

 

 
 

 

 
 
 

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...

Z znamko se ne strinjajo / 12:58, 3. december

Primož! Danes je Prešernov rojstni dan. Kako že pravi: Le čevlje sodi naj Kopitar. Saj razumete, kajne? Mitja Ribičič, 1984: (...) Balantič ...