Ves dan so potekale tudi rokodelske delavnice. / Foto: Gorazd Kavčič

Dan, prežet z ustvarjalnostjo

Ob desetletnici Rokodelskega centra DUO Škofja Loka so minulo nedeljo ob Dvorcu Visoko pripravili dogodek z naslovom Rokodelsko na Visokem, kjer so prikazali sadove desetletnega delovanja.

Na nedeljskem dogodku na Visokem se je predstavilo trideset mojstrov rokodelcev in mojstric rokodelk, večinoma članov Rokodelskega centra DUO Škofja Loka, k sodelovanju pa so povabili še druge rokodelske centre po Sloveniji.

Visoko pri Poljanah – Nedelja je na Visokem minila v ustvarjalnem vzdušju, ki so ga uspeli pričarati številni mojstri rokodelci, ki so predstavili svoje znanje in izdelke. Rokodelski sejem so popestrili z rokodelskimi delavnicami, na katerih so obiskovalci lahko tudi sami spoznali, kako poteka proces ustvarjanja, bogat je bil tudi spremljevalni program tako za otroke kot odrasle. Dogodek so zaokrožili s koncertom glasbenega dueta, ki ga sestavljata Katarina Juvančič in Dejan Lapanja.

»S tem dogodkom smo pokazali, kaj nam je uspelo narediti v desetih letih, koliko ljudi smo povezali v okviru rokodelskega centra in koliko znanja se je zbralo na kupu. Gre za vrhunske ustvarjalce in krasne ljudi,« je poudarila Katarina Sekirnik iz Rokodelskega centra DUO Škofja Loka in dodala, da s tem posredujejo zelo pomembno sporočilo za današnji čas: skupina, skupnost je zelo pomembna. Od skromnih začetkov pred desetimi leti se je število njihovih članov in posameznikov, s katerimi sodelujejo, močno povečalo. »Pripravili smo ogromno dogodkov, razstav in projektov,« je pojasnila Katarina Sekirnik in dodala, da imajo obenem srečo, da imajo pri svojem delu močno podporo lokalne skupnosti, saj brez tega ne bi šlo.

Na nedeljskem dogodku na Visokem se je predstavilo trideset mojstrov rokodelcev in mojstric rokodelk, večinoma njihovih članov, k sodelovanju so povabili še druge rokodelske centre po Sloveniji. Tako so se jim pridružili rokodelci iz Ribnice, Veržeja, Slovenske Bistrice in Litije. »V središču pa so bili seveda rokodelci z našega območja, saj so prav oni srce našega rokodelskega centra.« Ves dan so potekale tudi rokodelske delavnice. V dopoldanskem času se je bilo mogoče preizkusiti v rezbarjenju, kvačkanju in mokrem polstenju, popoldne pa so si obiskovalci lahko izdelali usnjene zapestnice in se preizkusili v suhem polstenju. Za otroški program je poskrbel zavod KRES, v skupnostnem kotičku pletilske skupnosti Breja preja pa so pletli, kvačkali in vezli. Na ogled so postavili še razstavi Erazma Simona Paravinje in Denysa Shadre. Dvorec Visoko in Kaos okusov pa sta poskrbela za razvajanje brbončic obiskovalcev.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/28

ponedeljek

13/28

torek

12/28

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 23. maj 2022

Dnevi medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

IZLETI / Kranj, 26. maj 2022

Planinsko-pohodniški izlet Kavčič–Lipnik

IZLETI / Škofja Loka, 27. maj 2022

V Prekmurje

IZLETI / Kranj, 27. maj 2022

Z vlakom do Kopra, peš v Izolo

IZLETI / Kranj, 28. maj 2022

Na hrvaško Ivanščico

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

 

 
 

 

 
 
 

Treba se je povezovati / 19:17, 21. maj

Sedeže podjetij čimprej prenesti v Avstrijo. Svoboda prinaša nacionalizacijo.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 19:15, 21. maj

Ocenjena vrednost 20M€, dolg 30M€. Neka jaka firma. Nakup ima toliko smisla kor Merlakova vlaganja v Bohinj.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 09:24, 21. maj

Nič bati! Bomo drago nazaj kupili (politika in najboljši menedžerji si bodo omastili brke), vložili davkoplačevalski denar (nobene nove boln...

Poslanci izvolili predsednico / 08:41, 20. maj

Gospodarska rast 9,80 %
Inflacija 7%
Dvig cen osn. življ. potrebščin cca. 40%
Višje plače 0%
Evo, mamo mi to...

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 08:37, 20. maj

Odlično, a je še kej ostalo iz gnilega socijalizma, da nismo prodal?

Rekonstrukcija Železniške ulice / 23:19, 19. maj

Konec projekta bo verjetno oktobra. Samo letnica še ni znana. Kako obnavljajo ceste po Radovljici... to svet še ni videl. Po smrt poslat te izvajalce. To je noro.

Plinovod zapletel umestitev brvi / 08:04, 19. maj

Kako so dobili gradbeno dovoljenje brez PZI-ja mi ni jasno, če ne vedo, da je na trasi plinovod. Nekdo na upravni enoti je bil dobro podmazan.