Kolesarska steza in pločnik ob regionalni cesti med Radovljico in Lescami sta zgrajena, v prihodnjem letu sledi ureditev kolesarske povezave do železniške postaje v Lescah, za katero je že izbran izvajalec. / Foto: Gorazd Kavčič

Prvi del kolesarske povezave

Prvi del kolesarske povezave med Radovljico in Lescami je že zgrajen, izbran je tudi že izvajalec za nadaljevanje, ko bodo uredili kolesarsko stezo v Rožni dolini do železniške postaje v Lescah.

Radovljica – Eden od večjih infrastrukturnih projektov, ki ga je občina Radovljica izvajala vzporedno z državnim projektom obnove gorenjske železnice, je gradnja kolesarske povezave med upravnim središčem Radovljice in železniško postajo v Lescah.

Občina projekt izvaja v dveh fazah – prva, izgradnja kolesarske steze in hodnika za pešce ob regionalni cesti med krožiščema z Boštjanovo ulico in Alpsko cesto z delno rekonstrukcijo regionalne ceste, ki vključuje tudi ureditev dveh novih prebojev oziroma manjših predorov ob cestnem podvozu pod železniško progo, je tik pred zaključkom. Vrednost gradbenih del, ki bodo končana še v tem mesecu, znaša približno 900 tisoč evrov, so pojasnili na radovljiški občinski upravi. Manjšo slovesnost ob uradnem odprtju kolesarske povezave načrtujejo v okviru Evropskega tedna mobilnosti v drugi polovici septembra.

Za rekonstrukcijo regionalne ceste, ki vključuje tudi ureditev cestnih priključkov, Ministrstvo za infrastrukturo prispeva dodatnih 300 tisoč evrov, izvaja pa jo Direkcija RS za infrastrukturo. Občina je na tem cestnem odseku sočasno uredila cestno razsvetljavo, prometno signalizacijo, vodovod in kanalizacijo.

Za gradnjo drugega sklopa kolesarske povezave v Rožni dolini in Železniški ulici od trgovine Žita do železniške postaje v Lescah je izvajalec že izbran, pogodbena vrednost gradbenih del znaša 679 tisoč evrov, izvedena pa bo v prihodnjem letu. V tem sklopu je predvidena še gradnja vodovoda na območju občinskega podrobnega prostorskega načrta v središču Lesc, Za Mlinaričem, za kar občina pripravlja potrebno dokumentacijo, vrednost teh del pa je ocenjena na približno 50 tisoč evrov.

Ocenjeni stroški izvedbe celotnega projekta so ob prijavi znašali dva milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,4 milijona evrov, so še pojasnili na radovljiški občinski upravi.

Nadaljnjo gradnjo kolesarskih povezav v Lescah občina načrtuje v povezavi z državnim projektom izgradnje daljinske kolesarske povezave iz Zgornjesavske doline oziroma Bleda in Bohinja proti Kranju. Ta naj bi tekla mimo trgovskega centra med avtocesto in Lescami, občina pa naj bi zagotovila lokalne kolesarske povezave – nove kolesarske poti tam, kjer je to mogoče, oziroma vsaj zarisane na obstoječih cestnih povezavah. Že v prihodnjem letu bo tako urejena talna signalizacija za vodenje kolesarjev na Alpski cesti v Lescah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

2/2

nedelja

1/4

ponedeljek

-6/2

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Miklavževanje na Mestnem trgu in po Zoomu

GLASBA / Slovenski Javornik, 5. december 2021

Ta veseli čas prihaja ...

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

 

 
 

 

 
 
 

Z znamko se ne strinjajo / 21:22, 5. december

Majhna podobnost z Balantiče. Malo pozno, pa vendar. Še en (o)spomin na 29. november. Tokrat na leto 1944,ko je ob prvi obletnici 2. AVNOJA...

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...