Srečanje občinskih odborov Slovenske demokratske stranke v Snoviku, v ospredju sta Romana Tomc in Aleš Hojs, zadaj Janez Janša in kamniški župan Matej Slapar.

Predstavili gorenjske kandidate za poslance

Na srečanju članov občinskih odborov Gorenjske regijske koordinacije Slovenske demokratske stranke so se predstavili tudi gorenjski kandidati za poslance na prihodnjih državnozborskih volitvah.

Snovik – Minulo soboto je v šotoru pri Termah Snovik potekalo srečanje občinskih odborov Slovenske demokratske stranke. Predsednik kamniškega odbora Jože Mežan je v svojem pozdravnem govoru poudaril pomen stranke v slovenskem političnem prostoru. Kot je dejal, je vlada, ki jo vodi premier Janez Janša, ena najuspešnejših doslej. Več kot štiristo zbranih v Snoviku so pozdravili tudi: kamniški župan Matej Slapar, prokurist Term Snovik Ivan Hribar, predsednik Gorenjske regijske koordinacije in državni svetnik Bogomir Vnučec, podpredsednika Slovenske demokratske mladine Simona Purkat in Andrej Hoivik, evropska poslanka Romana Tomc ter minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Na srečanju se je predstavilo osem od skupno enajstih kandidatov, ki bodo na prihodnjih parlamentarnih volitvah kandidirali za poslance državnega zbora v gorenjski regiji. Poleg zdajšnjih poslancev Branka Grimsa, Leona Merjasca, evropske poslanke Romane Tomc in državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Žana Mahniča so tako zbrane nagovorili tudi podpredsednik Slovenske demokratske mladine, sicer pa Škofjeločan Andrej Hoivik, nekdanji poslanec in med drugim tudi nekdanji podžupan Mestne občine Kranj Bojan Homan, Tržičanka in nekdanja stevardesa pri Adrii Airways Lucija Zalokar, Kamničanka Nežka Poljanšek ter direktor jeseniške bolnišnice Marko Toplak.

Glavni govorec na srečanju je bil predsednik stranke Janez Janša, ki je zbrane spomnil na »supervolilno leto«, ki prihaja, ko nas čakajo volitve v državni zbor, za predsednika republike, lokalne volitve ter izbiranje svetnikov v državni svet. »Danes smo tukaj zato, da se domenimo, da gremo naslednje leto na četverno zmago na štirih volitvah,« je dejal Janša in nadaljeval: »Volitve naslednje leto, še posebej v državni zbor, bodo verjetno najpomembnejše po letu 1990.« V ekonomskem smislu bodo odločale med razvojem in nerazvojem, med tem, ali se bodo gradile nove bolnišnice, vrtci, šole in domovi za starejše »ali pa se bo dajalo stotine milijonov evrov za razne nevladne organizacije«. Volitve bodo tudi v političnem smislu prelomnica, je še povedal Janša, saj bo šlo po njegovem za odločanje med ustavno demokracijo in »razraščajočim levim fašizmom, ki se razrašča in si nasilno prisvaja vse več javnega prostora«. Obsodil je tudi grožnje in žaljenje poslancev, nasilno prisvajanje javnega prostora in protestniška gibanja ter dejal, da v stranki obsojajo vse ekstremizme in so vedno pripravljeni na sodelovanje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

megla
vlažnost: 99 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

1/16

torek

4/19

sreda

10/16

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Cerklje, 19. oktober 2021

Planinski izlet na Jamnik

RAZSTAVE / Škofja Loka, 19. oktober 2021

Klobuk za vsako priložnost

ŠPORT / Cerklje, 19. oktober 2021

Telovadba

PRIREDITVE / Jesenice, 19. oktober 2021

Za otroke

PREDAVANJA / Naklo, 19. oktober 2021

Japonska

PREDAVANJA / Begunje, 20. oktober 2021

Rak dojk in prostate in meritve

PRIREDITVE / Tržič, 20. oktober 2021

Predstavitev zbranih hišnih imen

 

 
 

 

 
 
 

Razmere se znova slabšajo / 08:46, 19. oktober

A Poklukar je še minister?

Kam naj gredo vrtičkarji / 08:33, 19. oktober

Pravilno, urediti kot je treba ali razterat in podret. Tole na vstopu v Kranj je zgledalo oz. zgleda res brutalno nagravžno..

Pomanjkanje družinskih zdravnikov / 07:55, 19. oktober

Večina bolnic in zdr. domov je itak še iz časa socijalizma, javno in vsem dostopno zdravstvo bo pa v kratkem le še bled spomin...

V soboto ob 2274 PCR-testih potrdili 632 okužb z novim koronavirusom / 04:04, 19. oktober

Če me spomin ne vara, so bili dober mesec nazaj Žirovci na prvem mestu po precepljenosti. Danes pa udarec - največ okuženih - katastrofa. ...

Sostorilca še iščejo / 03:27, 19. oktober

Cigo, jasno. Na kanal z njim, jajca med dva cegla...... pa bo zapel kdo je kamerad in še več. Hecam se, v resnici je tipćek takoj na varnem...

V nedeljo potrdili 364 okužb z novim koronavirusom / 14:36, 18. oktober

Ajde lockdown gremo...

Knjiga, ki človeka lahko zmede / 14:34, 18. oktober

Spremljam več portalov in zanimivo, opozicijski "watch dogs legion" na to temo sploh ne lajajo.Našel sem tudi super dobro resnico o komun...